Obisk v priporu (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> Obisk v priporu (3.4.2008 17:45:57)

Da obiščeš nekoga, ki je v priporu, baje potrebuješ neko dovolilnico s sodišča. A to jo dajo kar vsakomur, ki želi obiskati priprto osebo al' so kakšni pogoji? In a je obisk v priporu tisti, kjer se s človekom pogovarjaš samo skozi šipo oz. rešetko in še normalno ne moreš iti z njim ven na čik?




ona -> RE: Obisk v priporu (3.4.2008 18:02:44)

Jaz vem iz pripovedovanja ene mame ki je sina hodila obiskovat,da ima samo ona dovolilnico in oče in nobeden več,torej,če je smatran za malečk hujši kriminal in nisi v sorodu ne moreš it tja!Dovolilnico ti odobrijo na sodišču!
Kako pa tam izgleda pa ne vem,ker te gospe nisem vprašala,saj veš,če nekdo kaj sam pove je ok,če ne raje ne sprašuješ!




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (3.4.2008 18:05:02)

V bistvu so mi sodelavca priprli in nimam blage veze, zakaj. Vem samo to, da zaradi prekrška ne greš v pripor, torej je moralo biti kaznivo dejanje (ali pa vsaj sum nanj in je priprt "preventivno"). Sorodnica mu pa nisem - a torej nimam šans, da ga obiščem? A moram potem zblefirati, da sem bodoča žena kakšnega njegovega sorodnika in iti po dovolilnico na sodišče skupaj s sorodnikom?




ona -> RE: Obisk v priporu (3.4.2008 21:17:51)

Če je priprt bo bolj težko z obiski,ker od te gospe,ki sem ti pravila je njen sin zaprt za kar hudo kaznivo dejanje in vem,da je rekla,da razen najožjih sorodnikov ga nobeden ne more obiskat.
Po moje je najbolje,če bi provala poklicat v zapor in povprašat,če lahko dobi obiske,ker jaz več kot toliko ti ne morem povedat,tole gospo pa si glih ne upam kaj preveč spraševat,ker še tako ji je težko se o temu pogovarjat,ker ima pač otroka tam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




jakaracman -> RE: Obisk v priporu (3.4.2008 21:20:12)

A pa imaš občutek, da si prav ti tista, ki jo ta trenutek najbolj potrebuje?[sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif]




Morgaine -> RE: Obisk v priporu (3.4.2008 22:04:51)

Hm... jaz mislim da pripornik sam napiše seznam koga želi da ga obišče, oz. obiskuje. Če je v priporu, mu torej še ni bila izrečena končna sodba in so obiski nadzorovani in je paznik ves čas obiska zraven.
Lahko da se tudi motim, ampak v MB je nekako tako.  




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 0:24:51)

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman
A pa imaš občutek, da si prav ti tista, ki jo ta trenutek najbolj potrebuje?[sm=smiley2.gif] [sm=smiley2.gif]

Kaj potrebuje, je povedal, ko je poklical v firmo. Jaz ne spadam v kategorijo "potrebuješ", ampak v kategorijo "vesel te bom, če prideš". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




tanikaa -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 7:09:22)

Naš sosed je bil v zaporu, zdi se mi, da je še vedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pa ga je moj oče šel obiskat ene dvakrat. Brez problema je prišel do dovolilnice. Kak si je to dovolilnico zrihtal pa se mi niti sanja ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če pa hočeš, ga lahko vprašam.




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 8:57:58)

evo, od mojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] brat je paznik na povšetovi. Sem ga ravno klicala, pa je žal nedosegljiv.




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 14:34:48)

Ja daj, Kofetek, zrihtaj nekaj, da pridem v arest. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Danes sem prespala delovni čas sodišča. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 16:24:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007

Ja daj, Kofetek, zrihtaj nekaj, da pridem v arest. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Danes sem prespala delovni čas sodišča. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Pejt v kkšno štacuno alpa gostilno štalo delat, boš prec tam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Drgač pa ima danes celodnevno in ga ne bom dobila, ker jim mobiteli v zaporu ne lovijo (imajo "motilce" frekvence montirane v stene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])
V glavnem...ko ga dobim in ko zvem, ti sporočim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 16:30:14)

No drgač sem pa tole našla v pravilniku za izvrševanje pripora:

Sprejemanje obiskov 45. člen Bližnji sorodniki smejo pripornika obiskati praviloma enkrat tedensko.
S hišnim redom zavoda se lahko določi, da smejo bližnji sorodniki pripornika obiskati pogosteje, toda največ trikrat na teden.
Za bližnje sorodnike se štejejo: zakonec oziroma oseba, s katero živi v zunajzakonski skupnosti, krvni sorodniki v ravni vrsti, posvojitelj, posvojenec, brat, sestra, rejnik in skrbnik.
Na prošnjo pripornika lahko pristojno sodišče dovoli obisk tudi drugim osebam.
Pripornika lahko hkrati obiščejo največ trije obiskovalci, razen če prostorski pogoji omogočajo večje število obiskovalcev. 46. člen Dan, čas in trajanje obiskov določi z odredbo predsednik okrožnega sodišča v sporazumu z upravnikom zavoda.
Pristojno sodišče lahko izjemoma dovoli obisk tudi kakšen drug dan, ki ni določen za obiske.
Obisk ne sme biti krajši od 30 minut. 47. člen Obiski pripornika se opravijo v posebnem prostoru zavoda. Prostor za obiske je praviloma pregrajen s stekleno pregrado, ki onemogoča izmenjavo predmetov med pripornikom in obiskovalcem.
Z dovoljenjem upravnika zavoda se lahko opravijo obiski tudi brez steklene pregrade.
Obisk zdravnika se izvaja praviloma v zavodski ambulanti. 48. člen Za red in varnost pri obiskih skrbijo pazniki. Pazniki med obiskom ne smejo poslušati pogovora med pripornikom in njegovim odvetnikom oziroma diplomatskim in konzularnim predstavnikom njegove države ter varuhom človekovih pravic.
Če pripornik ali obiskovalec ogrožata red in varnost zavoda ali poskušata izkoristiti obisk zato, da bi onemogočila uspešno izvedbo kazenskega postopka, paznik prekine obisk in o tem obvesti pristojno sodišče.
O prekinitvi obiska izda upravnik zavoda pisno odločbo. Zoper to odločbo je dopustna pritožba na pristojno sodišče.




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 16:32:05)

IZVIRNO SPOROČILO: caffee

IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007
Ja daj, Kofetek, zrihtaj nekaj, da pridem v arest. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pejt v kkšno štacuno alpa gostilno štalo delat, boš prec tam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Nekoč... davno, davno nazaj... sem to poskusila... pa nisem prostala v arestu... samo cel lokal se mi je smejal... naredili so si zabavo iz tega... tako, da dvomim, a bi tokrat funkcioniralo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Bom rajši nate počakala... če pa potrebuje ime in priimek, da točno preveri, kdaj ima ata dovoljene obiske in kje točno sploh je, mi pa sporoči in ti pošljem na ZS... ata, ja... skoraj 60 let je star... pri teh letih bi moral iti v penzijo, ne pa v arest... mater, ga bom užgala, ko ga vidim... kaj, hudiča, je ušpičil?




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 16:33:50)

IZVIRNO SPOROČILO: caffee
Obiski pripornika se opravijo v posebnem prostoru zavoda. Prostor za obiske je praviloma pregrajen s stekleno pregrado, ki onemogoča izmenjavo predmetov med pripornikom in obiskovalcem.

A morm jst torej dat pisno prošnjo, da greva s tastarim na čik? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če sploh pridem notr, seveda...




natasaom -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 16:35:08)

za obisk v priporu potrebuješ potrdilo o sorodstvu,potrdilo o skupnem gospodinstvu...
s tem greš na sodišče in ti če si najožji sorodnik ti dajo dovolilnico z datumom in uro..
ti nimaš šans da ga obiščeš.pa če slučajno ti rata-ven na čik ne verjamem da bosta šla




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 16:46:18)

Ja fajn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
A če grem na sodišče in s sabo vzamem pripornikovega sorodnika ter rečem, da sem bodoča žena tega sorodnika - me bodo smatrali kakor družino in dali dovolilnico? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




natasaom -> RE: Obisk v priporu (4.4.2008 20:38:16)

ne bo šlo-draga.jaz sem komaj brata obiskala-pravzaprav sem ga lahko samo jaz,ker sva bila prijavljena na istem naslovu.pa pripor ni bolnica al pa kej podobnga.imajo kar strogo,čeprav se slovenija proti italiji skrije..
sicer pa ne vem zakaj bi ti hodila v zapor.men je žal kar mam las na glavi,da sploh vem kje je povšetova..tolk ponižanja pa pregledovanja...ti mora ta sodelavc velik poment,da bi šla ti kar na obisk.




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 7:11:49)

IZVIRNO SPOROČILO: natasaom
sicer pa ne vem zakaj bi ti hodila v zapor.

Na obisk, mogoče? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
men je žal kar mam las na glavi,da sploh vem kje je povšetova.

Meni pa niti najmanj. Ko bi ti vedela, koga vse najdeš tam notri - koristnega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
tolk ponižanja pa pregledovanja.

Kakšno ponižanje? Saj sem že bila tam na obisku, ampak pri nekomu, ki je bil v zaporu, ne v priporu, tako, da za priporniški sistem ne vem. Ampak o kakšnem ponižanju pa ni govora. Skozi tisti piskajoči obok (paznik se je še smejal, ko sem ga vprašala, a moram dat tut kavbojke dol, da ne bo piskalo zaradi kovinskih knofov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), torbica pa skozi rentgen. In to je to - ob STIKU z zapornikom. S pripornikom pa stika sploh nimaš (rešetke ali šipa vmes, zraven pa paznik, ki nadzoruje), torej kaj "hujšega" ne more biti. Brez pregleda pa seveda ne gre, drugače bi jaz zamenjala poklic in bila poklicna dostavljalka skorajda česarkoli v zapore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
ti mora ta sodelavc velik poment,da bi šla ti kar na obisk.

Vsi moji fantje iz moje nočne ekipe mi veliko pomenijo. Jaz jim nisem samo koordinatorka dela, ampak psihiater, Rdeči križ, platonska ljubica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in še kaj. Vejo, da se lahko obrnejo name, če samo prdnejo v napačno smer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. In ko mi 60-letni ata pristane v priporu, je obisk že skorajda službena dolžnost.

Če bo pa še v priporu sikal kakor na šihtu, ga bom pa vpričo paznika treščila okrog kepe... aja, ne morem... rešetke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]... eh, v ponedeljek se grem švercat, ker sem včeraj vse prespala... pa da vidimo, a bom prišla noter ali ne... ni hudič, da bom, mater.




Strawberrie Cherrie -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 7:58:28)

Ko se boš zbudila, ga bodo verjetno že spustili.




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 7:59:15)

Nč ne bo... je u firmo sporoču, da bo najmanj do 15-ega noter. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mika -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 8:07:01)

Nč ne bo... je u firmo sporoču, da bo najmanj do 15-ega noter.


potem je pa moral ušpičit nekaj grdega(ali so mu pa nekaj gdega obesili - se pogosto dogaja)

ali pa ima slabega odvetnika.




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 8:08:40)

Kukr so mi u firmi rekl, odvetnika še nima... kva čaka, pa pojma nimam... sej mu je direktor že učeri nesu paket z osnovnimi stvarmi, pa še 100€ žepnine mu je dau zravn, za čike in kofe pa tko... kolektivno bomo pa do naslednga tedna zbral kej pa mu bo edn nesu...

Najbrš jst, sam še ne vem, kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




mika -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 8:10:48)

Kukr so mi u firmi rekl, odvetnika še nima...


kako da ne? sej če ga ne more poiskat, mu ga dodelijo, razen če se mu je odpovedal.




Anonimen -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 8:11:45)

Pojma nimam, kva ga stari serje. Učeri je u firmo klicu in reku, nej enmu sodelavcu sporočimo, nej mu odvetnika zrihta. Zgleda, da je mogl neki resnga bit. Ja, kaj čm, firbc sm, no, ampak skrbi me pa tut.




April -> RE: Obisk v priporu (5.4.2008 8:13:28)

http://www.uradni-list.si/1/content?id=79609&part=u&highlight=zkp

od 200. člena naprej si preberi o priporu. Čimprej naj si priskrbi odvetnika. Zaslišan pred preiskovalnim sodnikom je že bil.
Pa za odreditev pripora je potreben utemeljen sum, ne pa samo  sum.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>