|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška
3.4.2008 12:39:28   
nimfica
Sem noseča, rok imam konec oktobra, pa me nekaj zanima

Če bi se jaz z majem zaposlila, kako je potem z porodniško????????

mi pripada in koliko %

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška
3.4.2008 12:43:25   
Anonimen
Pet mesecev tvoja plača, 7 minimalc.

Zračunaj si tukaj:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Tiste mesece ko boš dobivala plačo vpiši notr plačo, ostale pusti prazne, bo pol samo zračunalo.

(odgovor članu nimfica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2008 14:36:42   
AnciM
Kaj pa tisti del, da moraš biti zapolen v 3 letih vsaj 12 mesecev? Baje ne dobiš porodniške ampak dotake, ki je zelo zelo majhen!? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2008 14:42:16   
kaja02
če si dan pred nastopom porodniške zaposlena ti pripada porodniška, kljub vsemu da nisi bila prej zaposlena -izračunaš si pa višino tako kot je svetovala karin24

če pa nisi zaposlena in nisi prejemnica nadomestila za brezposelnost potem ti žal pripada samo starševski dodatek

v nekaterih podjetjih ti gredo delodajalci toliko na roko, da te zaposluijo poskusiti ni greh

pa veliko sreče pri službi in v user posted image !

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2008 17:39:03   
benika
Kaj pa tisti del, da moraš biti zapolen v 3 letih vsaj 12 mesecev? Baje ne dobiš porodniške ampak dotake, ki je zelo zelo majhen!?

To se upošteva v primeru, da na dan nastopa porodniške nisi zaposlena, vendar pa si bila zaposlena 1 leto v zadnjih 3 letih (pa ni nujno, da v enem kosu). V tem primeru se ti upoštevajo dohodki zadnjega leta (za tiste brezposelne mesece ti v račun vzamejo 55% minimalne plače).

Starševski dodatek pa dobiš v primeru, če sploh nisi bila zaposlena.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2008 18:26:09   
nimfica
ok torej se mi bo štelo teh par mesecev, kaj pa to, da sem prejšnji mesec končala pripravništvo, kaj se mi te tri mesece tudi šteje k izračunu porodniške????

hvala in lp

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2008 18:57:12   
POLAND
mislim,da moraš bit v zadnjih 3 letih vsaj 18mesecev zaposlen,da ti pripada porodniška.Ker boš v bistvu v delovnem razmerju ti bodo obračunali nakazila tvojih plač,razliko pa od povprečne slovenske plače,porodniška ti pripada saj boš v delovnem razmerju.Mal sem zakomplicirala

(odgovor članu nimfica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2008 19:01:47   
Anonimen
mislim,da moraš bit v zadnjih 3 letih vsaj 18mesecev zaposlen,da ti pripada porodniška.

Od kje ti pa ta informacijauser posted image

Lahko si zaposlen samo en mesec pred začetkom porodniške pa jo vseeno dobiš. Sam pač tolk nižjo k ti tistih 11 mesecev minimalca dol zbija višino plače.

(odgovor članu POLAND)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2008 20:02:58   
sazi
POLAND - od KJE ti take ideje - ma že težko rečem informacije

karin24 je napisala prav, drugače pa si vse v zvezi z družinskimi prejemki lahko preberete tule: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.4.2008 9:33:18   
POLAND
nismo se prav razumele(če pred nastopom porodniške nisi v delovnem razmerju ti ravno tako pripada porodniška,če imaš v zadnjih 3letih 18mesecev delovne dobe-višina le te pa se potem obračuna po bruto plači v sloveniji)ker pa ona bo zaposlena ji itak pripada porodniška,ki se izračuna po njenih zadnijh nakazilih,plus razlika povprečne bruto plače v sloveniji za mankajoče mesece.To sem napisala zato,ker nekatere ne vedo,da jim porodniška pripada tudi,če trenutno niso zaposlene imajo pa 18mesecev delovne dobe v 3letih.Upam,da se sedaj razumemo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2008 11:52:03   
sazi
3letih 18mesecev

Ja, v primeru, ki ga opisuješ, pa je potrebno v zadnjih treh letih imeti 12 mesecev delovne dobe, s tem da v tem primeru izračun porodniške nima veze z višino plače, ki si jo prejemal v tistih 12 mesecih, ampak gre za 55% povprečne plače v Sloveniji + dodatna 2 % za vsak mesec, ki ga imaš več od tistih 12ih.

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2008 14:26:05   
nimfica
torej če se jaz z majem zaposlim, se mi potem štejejo meseci za porodniško eno leto nazaj od datuma vloge,jaz pa morem vlogo vložit že avgusta, torej se mi avgust in september več ne štejeta v obračun porodniškeuser posted image
za ostale mesece nazaj preden bi se zaposlila pa se mi šteje denarna pomoč al pa pač min plača???

potem bom dobila porodniške ful malo??

aja še to, kaj se mi šteje potem še zraven pripravniška plača čeprav je bila vmes prekinitev do maja ko se bom zaposlila??

hvala punce zlate ste

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.4.2008 15:07:09   
sazi
če imaš rok konec oktobra, nastopiš porodniško konec septembra in najkasnje nekaj dni prej moraš oddati papirje - torej bo v porodniško lahko vračunana plača za avgust, ki ti jo izplačajo septembra. Štejejo se ti plače, od avgusta 2007 do avgusta 2008, torej se ti bodo notri štele 4 plače (maj, junij, julij, avgust) in tudi  pripravništvo, če si bila pripravnica v tem časovnem okviru, za manjkajoče mesece ti pa štejejo 55% minimalne slovenske plače. Moji znanki se je štela 1 plača (pa še ta samo za 3 tedne) in 11x po 55% minimalca - še vedno bolje, kot starševski dodatek.

(odgovor članu nimfica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.4.2008 16:45:07   
nimfica
samo ko grem na tisti izračun, mi piše, da vpišem plačo samo do julija, ker avgusta že morem oddat vlogouser posted image ,

no ja vseeno bo boljše kot tistih 170e

hvala

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.4.2008 21:38:38   
benika
Dovolj je, če vlogo oddaš do začetka septembra, v tem primeru se ti bo vsekakor v izračun štela tudi julijska plača.
Ja, spletni obrazec ti da možnost vpisa le do julija, ampak če se le da, ti vlogo oddaj po 15. avgustu. Ne bo nihče kompliciral.

(odgovor članu nimfica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.4.2008 17:20:12   
pike
pozdravljene,
jaz sem sedaj 3 mesece na zavodu, prej pa sem bila 3 leta zaposlena, zdaj sem nosečka in bi naj rodila v decembru. A se mi potem upošteva 3 leta delovne dobe kljub temu, da bom zdaj do poroda doma, saj zdaj mislim, da zaposlitve itak ne bom več najdla.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.4.2008 17:16:10   
metuljcek27
Tudi jaz iamam vprašanje za vas...
Od leta 1999 do leta 2007 avgusta sem bila neprekinjeno zaposlena,od avgusta 2007 do 10. decembra 2007 brezposelna,od 10. decembra 2007 do 10.marca 2007 zaposlena,od 10.marca brezposelna.Zdaj sem zanosila in me zanima kako se računa tri leta nazaj...Rok imam 18.12.2008...Ali mi lahko katera to izračunauser posted image ...In ali je res,da se gleda tri leta nazaj?Na zavodu naj bi prejela nadomestilo za 6 Mesecev do septembra...Ali se tudi to kaj upošteva?Hvala za odgovoruser posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.4.2008 18:44:18   
sazi
Metuljcek - če boš na dan nastopa porodniške, torej 20.11. nezaposlena, dobiš porodniško, vendar ne glede na višino dohodkov v zadnjem letu. Ker si imela v zadnji treh letih več kot 12 mesecev delovne dobe, dobiš 55% minimalne slovenske plače, k temu pa se doda še po 2 % za vsak mesec od 12 več, ne vem pa, če k temu sodijo tudi nadomestila z zavoda - po mojem bi morala, vem pa ne. Torej v najslabšem primeru dobiš 55%+12x2%=79% minimalne slovenske plače, v najboljšem, če ti sem štejejo še meseci, ko prejemaš nadomestilo na zavodu pa 55%+18x2%=91% minimalne slovenske plače.
Če pa se uspeš zaposliti in boš zaposlena vsaj na dan nastopa porodniške, dobiš ap glede na dohodke zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške, za manjkajoče mesece se ti pa šteje 55% minimalne slovenske plače.

Pike - zate velja podobno, le da nisi napisala, kako je s prejemki z zavoda - imata pa podoben primer.

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.4.2008 21:38:18   
metuljcek27
Ful ti hvala za odgovor.sem predvidevala,da je tako ampak me je vse skupaj malo zmedlo...Konec koncev lačna hvala bogu ne bova...Čeprav nikoli ne veš...Ti ampak ta država je pa porazna.Pri 28 letih imam7.5 delovne dobe in pol nekaj komplicirajo.Prvič sem na zavodu.In službo za potem tudi že imam.samo se moram probat zmenit za zdaj,če me kdo prijavi dokler še lahko delam...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.