solzni kanali in vnete oči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lena-3 -> solzni kanali in vnete oči (7.2.2005 20:33:32)

Moja pikica ima že od rojstva zamašene solzne kanale. Pri starosti treh mesecev sva bili pri okulistu, ki nama je predpisal kapljice in več mesecev trajajočo masažo. Sedaj je stara 8 mesecev in se ji solzni kanali še vedno niso odprli. Poleg tega pa ima sedaj, ko je mrzlo vreme in veter, tudi večkrat vnete oči. Sedaj pa me počasi že resno skrbi, da bo morali na sondiranje, ki pa je baje zelo boleče. :(Ali ima katera izmed vas tudi takšne težave oz. koliko časa je pri vas trajalo, da so se solzni kanali odprli brez sondiranja in kako rešujete težave z vnetimi očmi? Kakšne pa so vaše izkušnje s sondiranjem?

Lp, L.




nosek1 -> solzni kanali in vnete oči (7.2.2005 22:00:13)

Tudi mi smo imeli podobne težave. Najprej smo poskusili ene kapljice, pa druge in masažo, .... Nič ni pomagalo, zato smo se odločili za sondiranje. In danes smo veseli da smo se tako odločili. V nasprotnem primeru se lahko ta vnetja ponavljajo. To sondiranje ni kak bav bav. Bojl boli mamo kot dojenčka.No vsaj pri nas je bilo tako. Po sondiranju smo šli celo na obisk, če bi bil naš korenjak po posegu slabe volje tega verjetno ne bi storili. Svetujem ti ,da ne odlašate. Sam poseg ne traja dolgo. Tisti trenutek bo verjetno res zajokal, malo tudi zaradi straha a že zunaj ordinacije bo verjetno dobre volje.




maja24-2 -> solzni kanali in vnete oči (8.2.2005 19:41:37)

Tudi pri nas je tako probali smo ene kapljice in sedaj smo na drugih pa nič ne kaže da bo boje ima pa soamo na enem učku ampak ko se vlije gnojček je prav grozno, pediatrinja je svetovala da naj s posegom še malo počakamo saj se velikokrat popravi ko obrazček zraste, držimo pesti ker je jaz sondiranja zelo bojim joj kr stisne me.:(
Lp Maja&Lara




nosek1 -> solzni kanali in vnete oči (8.2.2005 20:30:07)

Naš okulist je rekel, da je to najbolje opraviti nekje okoli 4. meseca in da če se ne popravi po recimo tritedenjski kuri kapljice + masaža se verjetno tudi kasneje ne. Po sondiranju je 100% bolje.




Stran: [1]