petja -> RE: Ceplljenje rak materničnega vratu (30.4.2008 20:43:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: anajmad IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR Samo ena pripomba-jaz svojega otroka ne bi dala cepit.A veste, da so zaradi tega cepljenja že smrtni primeri?In da se šele preiskuša (na nas balkancih)?Ma ni variante da dam jaz cepit svojega otroka...vsaj ne, dokler še ni raziskano.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Veš kok ljudi vsako leto umre od 'rednih' cepljenj? V razvitih državah? Vsako leto? MNOGO MNOGO MNOGO. Res pa je, da 100.000 ljudi, ki umrejo zaradi alergične reakcije na cepivo, zelo malo proti možni pandemiji. Poleg tega... preden cepivo sploh začnejo delat gre čez krepko veliko testov, kemijskih, fizioloških (na živalih, primatih, lahko tudi ljudeh), in še kakšnih, o njem razpravlja na desetine komisij... na splošno je nekak doba od 'odkritja' do uporabe cepiva mine VSAJ pet let. Zaradi treh primerov ki krožijo po internetu, še ne pomeni da ni varno... so pa to s pridom izkoristili zagovorniki 'svobode pri cepljenju' in šli u luft. In kaj so trije primeri (sklepam da si prebrala mail, ki je krožil po netu o treh avstralskih deklicah, ki so umrle 'zaradi' cepiva, in o katerih zanimivo ni nikjer ne imen ne kartotek ne ničesar in je zgodba lahko tudi popolnoma izmišljena oz. je lahko urbani mit) proti tisočim ali celo stotisočim rešenih življenj oz. preprečenih rakov? In ja, res je vsako življenje sveto in dragoceno in... ampak ljudje umirajo celo zaradi aspirina! Se strinjam . Tudi,ko je bilo govora o cepivu Prenavar(proti pnevmokoku) je bil cel halo na RR. Iz prve roke pa povem,da to cepivo pomaga. Naša Ula je bila pač "poskusni zajček " v SLo in lahko rečem,da nismo več toliko bolni,kot smo bili prej. Kaj bo pa prineslo dolgoročno-pa ne vem. Mi smo našo Lumpo v Nemčiji cepili s tem cepivom, zdaj je stara 2.5 leti, nikoli se ji ni nobena bolezen prenesla na pljučka! Najhuje, kar je do zdaj imela, je vnetje ušes. Na bolniški sem bila do zdaj max 10 dni, tako lahko jaz o tem cepivu govorim samo pozitivno. Sploh ko s prijateljicami primerjamo enako stare otroke in je bila edino moja hčerka cepljena s tem cepivom.
|
|
|
|