mojsoncek -> RE: priprava na CR pred datumom poroda (3.4.2008 11:25:50)
|
Te je poslala v mogoce v perinatalni dnevni center v porodnišnico? Po moje ti naredijo UZ, EKG in vse ostalo kar morajo pregledati zaradi razlog za predvideni CR. Za CTG pa je verjetno se malo zgodaj (no, odvisno kdaj te G poslje). Nic hudega ni... Mene moja G ni nic poslala, sem pa potem morala na hitro narediti, preden sem sla v porodno/opreracijsko. tole je s spletne strani KC Ljubljana: Perinatalni dnevni center – PDC PDC deluje v četrtem nadstropju F oddelek Porodnišnice. Namenjen je obravnavi nosečnic s težavami, ki potrebujejo pogostejši in bolj poglobljen nadzor (a ne preko noči in manj kot 24 ur). Sprejem je vedno z napotnico izbranega ginekologa, ki nosečnico pošilja. V istem dnevu opravimo več preiskav hkrati ali pa več meritev nekaterih parametrov, tako pri materi kot plodu. Delo poteka od ponedeljka do petka od 7.30 do 15.30 ure. Nosečnice v tem času lahko počivajo na posteljah, dobijo zajtrk in kosilo. Na oddelku so zaposlene: 1 viš. med.ses.2 srednji medicinski sestri-babici.kaj vec pa se na njihovi spletni strani...
|
|
|
|