POMOČ (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Taia -> POMOČ (7.2.2005 14:02:47)

Pozdravljene!
Najprej se moram opravičiti ker se že kar dolgo nisem oglasila.
Imam kup vprašanj.V začetku aprila pričakujeva najinega prvega otročka.9nebesa:bravo:9nebesa:bravo: Sedaj me pa zanima sledeče:
stanujeva ločeno, prihodki skupaj znašajo cca. SIT 220.000,00 na mesec:zmeden:. Zanima me, do kakšnih dodatkov sva upravičena in kam naj se obrnem za nasvet. Na centru za socialno delo so mi namreč porinili v roko
njihovo brošuro Družinski prejemki in to je bilo vse.
Hvala vsem že v naprej!!:rozica:

Lp Taia

Gina -> POMOČ (7.2.2005 18:02:05)

1. Ali stanujeta skupaj ali ločeno ne igra nobene vloge. Čim oče podpiše očetovstvo, ali pa če sta poročena, šteje za očeta in s tem avtomatično štejejo zraven tudi njegovi prihodki
2. pripada vam otroški dodatek, ki znaša par jurjev
Če sta oba zaposlena oz. si ti na porodniški, vama ne pripada nič drugega

pravljica -> POMOČ (9.2.2005 8:51:23)

glede prvega odgovora se ne strinjam čisto z gino...če oče podpiše očetovstvo, to še ne pomeni, da imata skupno gospodinjstvo...če nista na istem naslovu, se lahko uveljavljaš kot samohranilka

Gina -> POMOČ (9.2.2005 21:20:09)

Če oče podpiše očetovstvo, se avtomatsko štejete za družino. To je res, sem še enkrat vprašala na csd, zaradi nekih drugih zadev, ki so me zanimale. Vendar kljub temu ti lahko uveljavljaš samohranilstvo, pod pogojem, da oče podpiše na sodišču preživnino, kjer tudi izjaviš, da vi niste družina in to podpišeš. V tem primeru ne štejete za družino. Oče mora preživljati otroka. Ali na prvi ali drugi napisani način. Brez urejenih zadev kar se preživljanja tiče - se pravi ali štejete za družino ali pa ti oče nakazuje preživnino, imaš hude težave pri uveljavljanju kakršnihkoli dodatkov, olajšav...
Dobro uredi, kakorkoli že:)

Stran: [1]