Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Lej tedy, ti pač počni, kar ti misliš, da je prav, konkoncev, kaj pa naj jaz za to, razen da povem, da se mi ne zdi prav. Kvazi samohranilstvo spada v t.i. pojav free-riderstva oz. "zastojnkarstva", osnovni primer je npr., švercanje v avtobusu, da ne plačaš karte (od tukaj tud ime)... Ker določen procent ljudi to počne, je posledica, da avtobusarji ta strošek vkalkulirajo v ceno avtobusne karte in cena karte se poviša, seveda za tiste, ki jo plačujemo. Tukaj je logika enaka; ker socialna blagajna izplačuje denar tudi takim, ki si v resnici ne zaslužijo, je potem za vse ostale toliko manj. Sori, ampak mene tudi ne vem kok 1000 EUR ne bi premamilo, ker to smatram kot nemoralno, in moralnost nima cene. Tako sem pač vzgojena. Dobro vem, da jih veliko to počne, pa še kaj hujšega, ampak zato ne pomeni, da lahko tudi jaz. Na ta način se kaže tudi kultura neke družbe. V Nemčiji in Skandinaviji, pa še kje drugje verjetno, je tako, da če vidijo koga, da se recimo "šverca" na metroju, ga drugi ljudje potrkajo po rami in rečejo; "kolega, pejt lepo karto kupit". Pri nas pa mamo drugačne manire... če bolj goljufaš - večji frajer si Sem mogla razložit.... nima kaj več povedat in se zdaj umikam, saj včasih se mi zdi, ko da sem z lune padla na ta svet IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen se podpišem! eni izkoriščajo na veliko, drugi, ki smo pošteni-in zato podobni oslom, pa plačujemo še za njih. samo dokler bo država to pustila, nimaš kej.
|