Prehranska dopolnila (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

PIAF -> Prehranska dopolnila (2.4.2008 7:57:01)

Ali uživate raznovrstna prehranska dopolnila, ki se dobijo na tržišču?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Kakšna pa je pravzaprav njihova vloga/učinkovitost na zdravje?

Gledala sem DM-ov katalog in tam je malo morje teh tablet in praškov in sploh ne vem, za kaj je katera stvar "dobra", in sicer:

- guarana
- koralni kalcij
- omega 3
- ginseng
- klamatska alga
- L-carnitin
- suhi pivski kvas

in še in še raznovrstnih kombinacij Fidival, gelee Royale, Brusnifem, Multi 24h itd.itd.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Če je vsaka za kaj dobra za telo in delaš take "kure", si skozi na tabletah, ha,ha..
Ne vem, jaz sem glede taga zelo skeptična, itak ne maram tablet, tam v tistem majhnem kotičku pa me grabi radovednost, ali morda resnično za kaj kakšna stvar pomaga?!
Zato sprašujem vas, kakšne so vaše izkušnje/mnenja?

Špelca21 -> RE: Prehranska dopolnila (2.4.2008 8:05:01)

Oj.

Jst sem imela od teh tablet le FidiBiotin® 300 za nohte (te prodajajo tudi v lekarni) in so mi zelo izboljšale kakovost nohtov, sem pa imela samo eno kuro kot je priporočena. Sestra pa je imela Dermabion za kožo (tudi te imajo v lekarni-mislim da jih samo tam lahko dobiš) in se ji je koža precej popravila.

Lp, Špela

Anonimen -> RE: Prehranska dopolnila (2.4.2008 8:38:14)

Tudi jaz sem načeloma zelo skeptična do teh raznoraznih prehranskih dopolnil, predvsem z vidika propagiranja v medijih in reklamah. Poslušam radio in v 10. minutah slišim ene 5 reklam, s katerimi se ustvarja vtis, da brez jemanja vsaj 5. različnih dopolnil zboliš že naslednji dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Se mi zdi, da se da s pravilno in uravnoteženo prehrano narediti vse, kar ta dopolnila obljubljajo.

Po drugi strani pa so mi čisto OK, če jih jemlješ kot občasen dodatek, za hitro rešitev trenutnih problemov. Meni npr. zelo manjka kalcija, ker so se mi po porodu zelo uprli vsi mlečni izdelki, posledično imam slabe, tenke in lomljive nohte, tanko kožo in sem kupila en paket šumečk s kalcijem, da si naredim malo zaloge tega minerala. Redno potrebo telesa po tem mineralu pa nameravam zadovoljiti z dobro in predvsem kvalitetno prehrano.

Pretiravanje v katerokoli smer ni nikoli dobro. Ena moja prijateljica že od sredje šole zoba vsa ta dopolnila kot bonbončke. Dosegla je ravno nasproten učinek od zaželjenega - vitminozo, preveč vitaminov in mineralov, uničila si je želodec, je stalno nekaj bolna, ker je telo prenasičeno.

lelaval -> RE: Prehranska dopolnila (2.4.2008 9:07:03)

Se mi zdi, da se da s pravilno in uravnoteženo prehrano narediti vse, kar ta dopolnila obljubljajo.

Se podpišem.

aluš -> RE: Prehranska dopolnila (2.4.2008 9:10:33)

Moje mnenje je, da se jih ne je kar tako za vsak slučaj, oz. zato, da lahko potem na sendvičih živiš. Ampak če vidiš, da ti neke stavri (mineralov, vitaminov) manjka (očitno jih ali več porabiš ali pa pač manj vneseš s hrano v svoje telo, ker se pač ne prehranjujemo vsi enako), pa pač tiste dodatke ješ. Jaz vsake toliko naredim eno kuro z kalcijem in magnezijem. Ko me začnejo krči v nogah "grabit", vem, da je to to. Ta večji sin pa je bkompleks. Se mu zelo rade delajo afte v ustih in sem uspela izvedet, da je to zaradi pomnjkanja b vitamina.

s. -> RE: Prehranska dopolnila (12.4.2008 9:59:18)

Sem mneja da danes z vnosom hrane, ki je škropljena, predelana tako in drugače, vsebuje veliko konzervansov, barvil ipd, ne dobimo dovolj vitaminov, mineralov ipd. in zato posledično moramo uživati prehranske dodatke. Seveda ne katerekoli, ampak samo tiste, ki ne vsebujejo barvil in konzervansov in niso predelana.
Takšne imamo pri nahrinu.

* Mateja * -> RE: Prehranska dopolnila (12.4.2008 23:18:35)

Ja jaz jih imam od Kali Vite in Nutri laba in sem z obojim zadovoljna. In kljub temu jem vse s kraja kot sem prej, preden sem začela to pit!

Stran: [1]