Anya22 -> RE: kožni testi (3.4.2008 22:19:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleži IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman Po navadi testirajo na mleko, gluten in jajce .Če je alergičen na kaj od tega se takoj pokaže.Zdravnik pregleda mesto vbodov po 15 min in takoj pove.Naša ni nič jokala, je zelo mala iglica in v bistvu malo čuti.Lahko je rezultat različen, naši je krvni pokazal neg. kožni pa pozitivno.Pa važno je , da ni koža mazana z kakšnim fenistilom, potem so testi lažni, ali pa če prej vzameš Claritin.Seveda to tudi opazijo, saj je tudi testna kapljica, kjer koža reagira in pordeči in tako je prav. Popolnoma se strinjam. Pri nas je na kožnem in krvnem testiranju pokazalo, da je alergičen na pršico. Sumla sem, da je mogoče še na kakšen cvetni prah, ker je kihal in imel nahod, ampak mu ni pokazalo nič!! Imeli so testiranje tudi na cvetne prah, pršico, oljko,.. V čem pa je fora, da če je otrok alergičen na pršico se mora izogibat jajcem? Jaz mu jih ne dajem, mogoče 2x na leto!! Aleži, naša P sumi, da je naš Žan alergičen na pršico, ker ja moj mož alergičen na pršico in astmatik, da ne omenim pogoste prehlade, vnetje uhc, kašelj, kihanja,.... A je možno, da je alergičen????
|
|
|
|