Azzurra -> RE: NAROČEN POROD (2.4.2008 9:55:06)
|
Ja. jaz imam tako izkušnjo, čisto frišno, 6 tednov bo od tega. Kaj menim o tem? Meni je to bilo super, kot "naročeno" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zakaj se je moj ginekolog tako odločil? Kar tako zastonj se ni, pač pa zaradi določenih težav, ki sem jih imela v nosečnosti. Vedeli smo, da bo otrok, ko se bo rodil, potreboval več pozornosti, kot zdravi otroci, ki se rodijo po večini neproblematičnih nosečnosti. Moj ginekolog se je hotel izognit temu, da bi s popadki prišla čez noč oz. čez vikend, zato je 10 dni do PDP naročil porod. Sem pa drugorodka, glavica je že bila vstavljena in MV je bil odprt 2 cm, tako da je bilo stanje kar zrelo. Tako je zagotovil, da sem rodila čez dan, da so šli vzorci krvi takoj v analizo, da so bili vsi v pripravljenosti, če bi otrok kaj potreboval. Meni je bil tak porod super. Prišla sem zjutraj, najprej so me popisali na dolgo in široko, nato so me dali na ctg, sledil je klistir, tuš, nato porodna soba, nastavili so mi umetne popadke, mož je prišel v porodno, babica je predrla mehur, popadki so postali pogosti in kmalu sem rodila našo deklico. Takoj so nama vzeli vzorce krvi in jih poslali v analizo, moj ginekolog je dokončal moj karton in ga poslal naprej. On je v bistvu najbolje vedel kako je bilo in meni je bilo zaradi tega lažje, kot če bi porod vodil kdo drug. Sicer ne dvomim, da bi se izteklo super, kot se tudi zares je izteklo, a vseeno. Občutek je bil tako boljši. Umetni popadki pa niso nič hujši kot lastni. Prvič sem šla 10 dni čez PDP in ravno tako so mi porod sprožili (s svečko), pa ni bilo tako fajn kot zdaj. v teh dolgih 10 dneh lahko pride tudi do komplikacij.
|
|
|
|