štipendija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

študentka Mici -> štipendija (1.4.2008 20:41:56)

Mene pa zanima kako je z vračilom štipendije. Kako sploh poteka postopek? Lansko leto sem se vpisala v prvi letnik, nisem naredila, letos ponavljam in mi štipendija miruje. Nimam namena doštudirat oz. vsaj naredit ta letnik. Kako sedaj naprej? Do oktobra imam status. Kdaj potem začnem vračat? Kaj pa če se mi pojavi kaka možnost za zaposlitev? Kako je pa s tem? Se sploh lahko zaposlim, če sem študentka? Vse, ki kaj veste o tem, lepo prosim za pomoč. Lahko tudi na zs. Hvala.

Anonimen -> RE: štipendija (1.4.2008 21:47:37)

A sam tega faksa ne misliš narest al sploh nobenga?
K če se boš prepisala lahko zaprosiš da ti štipendija miruje in poveš da si se prepisala.
Če pa se boš zaposlila boš morala vračat(razen če boš izredno zraven študirala). Prvo te parkrat pokličejo na razgovor, če se ne odzoveš pol čez ene pol leta dobiš tožbo za vračat(men zgodil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), pol pa če si pameten takoj vrneš, k drgač še sodne stroške pa obresti plačuješ. V bistvu če si pameten pa če veš da ne boš doštudiral, greš na razgovor, poveš kako je na stvari in se dogovoriš za obročno vračanje.

študentka Mici -> RE: štipendija (2.4.2008 18:36:04)

Hvala Karin. Do sedaj sem dobila samo pošto, da mi štipendija miruje. Torej, če sem te prav razumela. Počakam, da dobim poziv na razgovor, grem, se dogovorim za obročno odplačevanje in to je to? Aja in seveda plačujem ;))). Trenutno se nimam namena prepisat in nič podobnega. Pride v poštev samo to, da vrnem. Kdaj pa ti potem pošljejo poziv za razgovor. Ker septembra spet ne mislim dat prošnje za štipendije. Kdaj je potem kaj razgovor. Da imam vsaj malce orientacije. Hvala za pomoč.

Anonimen -> RE: štipendija (2.4.2008 19:10:26)

Meni so ga tam nekje februarja poslali.
Lahko greš pa že prej samoiciativno tja in poveš da bi rada vračala pa se takoj vse zmente.

karmy -> RE: štipendija (2.4.2008 20:15:40)

Jzt sm zaprosila da mi odpišejo vračilo takrat ker nimam s čim vračat... čakam na odgovor že eno leto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]