Kaštrun
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha biba 12 malo se pomiri. Dejstvo je, da je ogromno norcev na motorju. Dejstvo je tudi, da nam taki delajo več škode kot koristi. Samo s takimi izpadi, kot si ga imela, pa nam tudi delaš samo slabo. Kako lahko človeka, ki ga niti poznaš ne tako napadeš. Ne veš kako vozi in ne delaj nekih zaključkov. Je pa res (in če si motoristka, se tega verjetno zavedaš), da je vožnja z motorjem čisto nekaj drugega. Motor je bolj okreten, hitrejši in tisto, kar je še čisto v mejah normale je nekemu avtomobilistu, ki ni nikoli sedel na motorju divjanje. Večina ljudi se tudi ustraši motoristov, ker ne gledajo nazaj, pa jim je naenkrat na riti, pa ga naenkrat prehiti. Tudi pri prehitevanju motor porabi veliko manj časa, kot avto, ampak vozniki avtomobilov menijo, da so prehiteli v škarje, čeprav mi vidimo, da je bilo čisto solidno prehitevanje. Če bi tisti, ki so vedno samo v avtu bili na motorju, bi videli, da je čisto druga percepcija na motorju. In potem taki vozniki nič hudega sluteče napadajo motoriste, da so vsi divjaki. Verjetno iz njihovega zornega kota smo. In to se ne da spremeniti. Lahko spremenimo edino odnos en do drugega. Kot sem napisala: avtomobilisti se morajo zavedati, da smo že na cesti, biti zato 3x bolj pozorni na cesti, več gledati v vzvratno ogledalo. Motoristi pa morajo tudi malo spustiti plin (predvsem v mestih in vaseh in zaselkih) in če bi vsi motoristi vozili po sistemu, da ga nihče ne opazi in mora na vse paziti sam, potem bi bilo manj mrtvih. Najlažje je reči: izsilil mu je prednost. Samo ko se mu je pa približeval, pa tudi malo ni zmanjšal hitrosti in bil pozoren, ali mu bo zaprl pot ali ne, ker je mislil, da ima on itak prednost. Kar se pa nesreče tiče: če ta fant res ni imel izpita za motor to zame ni motorist. Žal! Je samo osebek, ki je kršil vsa pravila in je daleč od motorista. Mi je pa žal za vsako življenje... vem, da je freycha tudi motoristka, zato verjamem, da razume tako motoriste kot tudi voznike avtomobilov. strinjam se z njenimi posti. načeloma občudujem motoriste in imam rada motorje, ampak ne v tolikšni meri, da bi si z možem motor kupila. dejstvo je, da imam občutek, da je motor "trugca na dveh kolesih". sploh za mlade. strinjam se da niso vsi motoristi enaki, kot tudi niso vsi vozniki avtomobilov enaki. mož me je navadil (ko sem dobila izpit), da se motoristu vedno, ampak res vedno umaknem čim bolj desno, tako da ima možnost varnega prehitevanja, ker mi je logično da se v koloni ne bo "cjazil" za mano kot polž. je pa tudi res, da pa poznam ogromno motoristov, ki so dobesedno bedaki in kreteni. v naselju ob omejitvi 50 vozijo do "tilta", brez opreme, brez čelade... ne glede na otroke, vreme, preglednost ceste... in samo enkrat sem doživela, da se je motorist normalno peljal v koloni (bilo je na Celovški ob kar veliki gneči pa je imel možnost "vijugati" in prehitevati), lepo je počakal za mano ob primerni razdalji (ni se mi nalimal skoraj na rit) in tudi normalno je speljal!!! samo enkrat sem to doživela in še mož je rekel, da se mu vidi, da je "star" motorist! žalostno, ampak res žalostno!