Splet.Ka
|
Pozdravljene, srečke nosečke. Mi smo z maratonskega dopusta in smo kot prerojeni. Trebušček pridno raste, otroček me je začel opozarjati nase. Drug teden čakam naslednji pregled, potem bo pa že kmalu morfologija, kako gre to hitro. Spraševale ste za vozičke. Imam nekaj nasvetov . Preden karkoli kupite, premislite, kaj pravzaprav potrebujete. Če ga boste morale nosit na primer po stopnicah, si omislite kaj lahkega. Če ga boste morale zložiti za v avto, kupite takega, ki se enostavno zloži. Zelo pomembna so seveda kolesa. Ne kupujte kakšnih Peg Peregovih štirikolesnikov z majhnimi koleščki, če ne boste vozile po asfaltnih terenih. Ali pa pomislite, kako je pozimi kaj s snegom in pluženjem - majhna koleščka znajo biti v zimskih razmerah pravi . Pomembno je tudi kakšen ročaj ima voziček. Če boste vozičkale po neravnih terenih, torej po hribčkih in dolinicah, je priporočljivo, da ima voziček en sam ročaj. Tako ga boste lažje vodile z eno roko, z drugo pa pile, jedle, držale v roki mobitel, robčke, karkoli...morda celo deročega dojenčka . Zelo zelo težko je pa z eno roko manevrirati vozek, ki ima dva ročaja, ker se obrača kar malo po svoje. Meni se zdi pomembno tudi to, da se pri vozku del, v katerem je dojenček, v vakem položaju da obrniti k meni ali proč od mene. Na začetku mi je bilo super, da je bila punčka obrnjena k meni. Ko je že sedela, pa je na morju pihal veter in smo jo tudi obrnili tako, da je gledala mene in sem bila za to "funkcijo" zelo hvaležna. Na to bodite res pozorne, ker mnogo vozičkov omogoča samo vožnjo "naprej" v sedečem položaju. Pomembno pa je tudi, koliko naklonov ima voziček - naš ima vse, od skoraj vodoravnega do 90 stopinj. Tako da nikoli nismo potrebovali kakšnega dodatnega športnega vozička. In pa preverite, kako je kaj s strehico, koliko je uporabna, ali boste potrebovale dodatne senčnike, ali je zračna,... Najbolje bi bilo, če poznate koga z vozičkom, ki vam je všeč, da ga malo preizkusite. Meni se je zdelo prav simpatično lani, ko me je ena prosila, če gre lahko kos poti z mano in preizkusi naš voziček. Mi imamo Queeny 3xl Comfort in imam same pohvale, je res uporaben. Ampak če bi ga morala nositi po stopnicah, bi se mu odpovedala *Mateja, čestitam za študijske obveznosti. Odpočij se čez poletje, da boš septembra spet fit! Zverinica, upam, da ti migrene ne bodo preveč nagajale. Že zdaj ti popušča MV? Ti bodo naredili cirklažo? Meni se je to v prvi nosečnosti dogajalo šele po 20. tednu. Zdaj čakamo, da vidimo, kaj bo. *nina*, meni pa G nič ne vpiše v materinsko...sestra mi vpiše samo izvide urina in krvi, pritisk in kilograme. Moja prijateljica ima pa čisto popisano materinsko, glavne stvari pa ji G celo označi z markerjem - kako različne prakse! Uršula83, meni se že prav fino pozna, se približujem 18. tednu. V drugi nosečnosti trebuh kar hitreje raste. Na srečo pa so kilogrami zelo umirjeni - do zdaj sem pridelala pol kile, v prvi nosečnosti pa do tega tedna že +4,5kg. Nanaa, že uživaš na dopustu? Jaz jem, kar mi paše. Če mi zadiši McDonald's, grem. Pa mi trenutno ne, imam neko obsesijo z zdravo prehrano. Hormoni, kar tako naprej! Lepo se imejte zaenkrat, se še kaj oglasim!