VROČINA - pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

SašaS -> VROČINA - pomoč (7.2.2005 10:02:24)

sem v 28. tednu, pa že z tri dni visoko vročino, kašljam, da me že vse peče in boli... Vsakih 12 ur pojem en lekadol z C vitaminom.... Koliko časa (dni) lahko to počnem? Ginekologinje ne dobim, splošna zdravnica je šele popoldne v službi....v lekarni pa noče nihče nič rečt...
A kera kej svetuje?

LP

piščanc -> VROČINA - pomoč (7.2.2005 10:29:50)

Nujno moraš priti do splošne zdravnice, da dobiš zdravila. Počivaj, potem pa k zdravnici.

Pa veliko tekočine spij.

lp,ninatj

Naja31 -> VROČINA - pomoč (7.2.2005 10:31:50)

Ojla,

jaz sem tudi okrog 28. tedna zbolela. Vrocina, kaselj, grlo me je bolelo, pocutje obupno. Moja G je rekla, da naj grem k splosni zdravnici, ki je pogledala, ce mogoce rabim kaksne antibiotike.No, to hvala bogu nisem, mi je pa rekla naj doma lezim in se izogibam mnozicam.
Pa veliko vitamina C, caja, medu, in predvsem lezanja. Lekadol pa samo ce gre vrocina nad 38 stopinj, pa se to sem jaz cakala, da je padla sama od sebe. Pri meni je trajalo skoraj 10 dni, da sem se nazaj na noge postavila.
Jaz ti svetujem, da gres popoldan k splosni zdravnici.

Zelim ti cim prejsnje okrevanje!
Naja

Anonimen -> VROČINA - pomoč (7.2.2005 11:05:24)

Jaz sem v 40. tednu kak teden približno 3x na dan dobivala lekadol v porodnišnici, ko sem zbolela. Brez panike. Popoldan pa le pokliči in se pojdi pokazat!

Pia73 -> VROČINA - pomoč (7.2.2005 18:28:22)

Jaz sem tudi bolana. Jaz sem žal dobila antibiotik ampak Hiconcil in notri piše, da ga nosečnice lahko jemljejo. Mi je farmacevt povedal, da je veliko bolj nevarno, če se ne zdraviš in da ne zbijaš vročine nad 38 stopinj. Da to lahko veliko bolj škodi. Tak, da le pojdi čimprej do zdravnice,...

Jessy -> VROČINA - pomoč (8.2.2005 12:03:06)

Saša, meni je zdravnica prav poudarila, da lahko jem le navaden Lekadol, ne pa Lekadol C. Pa še tega lahko vzamem takrat, ko je vročina 38,3 C ali več. Takrat je treba zbijati vročino, prej pa naj se telo samo brani.

Pa čimhitrejše okrevanje!

lp, Jessy

SašaS -> VROČINA - pomoč (9.2.2005 8:54:49)

Jessy, zakaj pa ne Lekadol plus C, a ti je kaj razložila? Saj to je navaden Lekadol z veliko vitamina C?

Punce, hvala vsem za odgovore...sem že veliko boljše...

Jessy -> VROČINA - pomoč (9.2.2005 13:42:15)

Joj, Saša, tega ti pa ne vem povedati. Sploh jih nisem nič vprašala, zakaj ne, ker ko so mi to rekli, enostavno nisem razmišljala naprej ampak le to, da bom jedla le navadnega.
Se je pa tašča posebej zanimala zame okrog vročine in so ji tudi poudarili, da navaden Lekadol. Tudi moja mami se je zanimala, kaj lahko vzamem in ji je drugi zdravnik rekel isto - le navaden Lekadol.
Jaz sem jih upoštevala in res se nisem zanimala, zakaj ne z vitaminom C. Morda ima še kakšne druge primesi v sebi... ne vem...

lp, Jessy

Willson -> VROČINA - pomoč (12.2.2005 20:05:56)

Jaz sem v 13 t. prebolela respiratorno virozo. Jemala sem Lekadol in šumeče kalcijeve tablete s C vitaminom, pa veliko tekočine sem pila predvsem Hibiskus čaj, ima veliko vitamina C, pa še vročino zbija lp

Stran: [1]