Nočno spanje - ponovno (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Babsy -> Nočno spanje - ponovno (7.2.2005 9:40:12)

Živjo

Vem, da smo o tem že brale in pisale, pa vendarle.
Mi smo začeli z odvajanjem pogostega dojenja ponoči pred nekaj dnevi. Torej učimo se spalnih navad.

Aleks (5 mesecev, 1 teden) se je namreč - in se še vedno - zbuja po 3x do 4x na noč. Najprej sem ga vedno pristavljala, potem pa sem rekla, da je dovolj. Mislim, da ne rabi toliko hranjenj, le pocrkljati se hoče in zaspi nazaj.
Zdaj ponoči vztrajam na tem, da ga podojim le enkrat. Ko se zbudi - okoli polnoči, mu dam dudo, ga obrnem na bok. Ne deluje vedno, ali joka ali pa se ponovno predrami čez eno uro in potem vse znova.

Priznam, da je vse zelo naporno, saj se zlasti pri meni in pri možu pozna pomanjkanje spanja, ampak upam na končni rezultat. Pa še grozno slabo vest imam, ko se joče, jaz pa ga pustim. NO, saj je vsak dan boljše.

Torej moje vprašanje za vas - tiste, ki ste ubrale podobno taktiko:
- Koliko časa je trajalo, da se je navadil spati ponoči?
- Ali ga naj hranim enkrat ponoči ali naj čakam vse do jutra (ponavadi se prvič zbudi okoli polnoči, pa potem spet čez eno uro, potem ga recimo ob treh nahranim in spi do pol sedmih pribl)?
- Ali mu naj ponoči ponudim čaj? Sem probala, pa rad pije, vendar ne vem ali je res žejen ali je tudi to le crkljanje? Ne zaleže pa za dolgo, saj se spet kmalu zbudi.
- Ali je bolje, da ga pustim samega ko se zbuja in joče ali sem ob njem?


Vem, da je o tem veliko pisala Jančika in še nekaj drugih je spraševalo za nasvet. Torej kako se je obneslo pri vas?

Hvala in mirno spanje
Babsy
:sloncek:




dix -> Nočno spanje - ponovno (7.2.2005 9:43:36)

Ko se je naš tudi ponoči zbujal zato da bi se cartal in ne jedel sem uvedla čaj. Prvo noč ga je spil veliko ker se je pogosteje zbujal, ampak je bilo vsak dan bolje. Takoj ko je zacvilil sem mu porinila čaj v usta in "hranjenje" se je končalo čez noč.

Ti pa pol priporočam, da si nabaviš kakšen grelec da boš imela vedno tople čaj pri roki.




mehurčica -> Nočno spanje - ponovno (7.2.2005 11:31:50)

Pri nas je trajalo 1 teden. Star je bil skoraj 9 mesecev. Jokat sem ga pustila največ slabih 5 minut. Pravzaprav je po teh 5 minutah ponavadi zaspal sam nazaj. Če pa ni, sem mu pa spet dala vodo za pit. Pri vodi(namesto zizike) sem vztrajala kako noč tudi 2 uri! Pa čeprav se je zbujal na 5minut. Na koncu tenda sem bila tako utrujena, da nisem mogla več NIČ(sem se namreč sama trudila-dragi je ponavadi spal). Odločila sem se, da mu pač dam nazaj ziziko. Ampak je že naslednja noč bila boljša-se je zbudil samo 2x. Potem pa je bilo vedno bojše. Po enem mesecu se je zbudil samo ob kakih 6h za mleko in zaspal nazaj. Še zdaj je tako. Pravzaprav je fajn, da se zbudi za mleko, ker ga drugače sploh ne bi pil-podnevi namreč noče niti jezička pomočit v mleko.:zmeden:

Meni se je pri 5 mesecih še zdelo dosti prehitro za ukinjanje nočnega dojenja. Ti pa seveda naredi, kakor ti misliš, da je prav. Vsak po svoje.

Pa-pa:miska:




puri -> Nočno spanje - ponovno (7.2.2005 12:28:23)

Moj se je tut kar nekajkrat na noč zbujal, potem sem imela pa tut dost tega in sem mu vedno, ko se je zbudil, dala dudo v usta! Velikokrat je pomagalo, včasih pa ne in sem ga potem vseeno podojila,...to se je naredilo 2-krat na noč, potem sem pa videla, da v bistu drugič sploh ni veliko pojedel,....... kar sam je nehal jesti in zaspal,...torej sploh ni bil lačen, ampak se je hotel pocrkljat!
Tako, da ga sedaj podojim samo 1-krat, drugač mu dam pa dudo,...ko pa duda ne pomaga, ga pa vzamem samo v naročje in stisnem k sebi, pa zelo hitro zaspi......potem ga pa odložim nazaj v posteljo,....zgleda, da se tut ponoči radi še mal pocrkljajo:)-

lp




BokiMB -> Nočno spanje - ponovno (7.2.2005 21:40:48)

-Moj je rabil več kot dva tedna, da se je navadil, da je noč noč. Je pa bil že precej večji, star skoraj 10 mesecev, ko sem nehala ponoči dojiti, in pa pred tem je skoraj dva meseca spal pri meni. No, zaspal je v svoji posteljici, ko se je prvič zbudil, pa sem ga prenesla v svojo posteljo, ga dojila in zaspala. Z novm režimom pa sem ga ponoči tudi nehala jemati iz posteljice.
-Skušaj dojiti čim bolj pozno, proti jutru, ne sredi noči. Npr. za začetek si lahko zastaviš cilj, da pred 3. uro ne boš dojila ali pa pred 5...
-Jaz sem svojemu dala čaj, ker dude nikoli ni imel oz. je ne zna uporabljati.
-Kateregakoli od teh dveh pristopov boš izbrala, vztrajaj pri njem!




PIAF -> Nočno spanje - ponovno (8.2.2005 11:08:06)

Naš je star 5 mesecev in sem tudi to poskušala, a je bil takšen jok, da ga ponoči nisem mogla poslušat, pa še v bloku smo. Dude tako ne mara, flaške še manj (pije vse že iz kozarčka ali na žlico). Poskusila sem sevda, pa se je zbudil in 2 uri ni zaspal nazaj. Ker me tako boli hrbtenica, ga res ne morem nosit ponoči, zato ga spet dajem na zizo.
Vem, da nisem nič naredila, ampak tako se vsaj malo bolje naspim, če lahko temu tako rečem.
Zdaj se zbuja točno vsako uro in pol - kriza. Pa vem, da ni lačen, čaja pa mu še res nisem dala. Bom poskusila pač na žličko, samo potem se bo čisto zbudil.
Pa še slišim, da fejst prda ponoči, to pomeni, da se zbudi od tega.
Sem se pa definitivno odločila, da mu dam naslednji teden zvečer riževo kašico, da vidim, če bo bolje spal.




Stran: [1]