jagoga -> RE: črpanje mleka (3.4.2008 10:53:54)
|
aprilska34, nikar si ne očitaj, da nisi zaradi tvojih težav, dobra mati. Z istimi očitki sem živela en mesec in me je skoraj v poporodno depresijo spravlo, ampak ni imelo cene. Pri meni je bilo tako, da mi je mali s svojim močnim sesalnim refleksom raztrgal bradavice in sem mogla prekiniti z dojenjem in sem začela črpat. Jaz sem pa črpanje izvajala eno leto in ga ne želim nikomur, ker je to velika izguba časa oz. ne delaš nič drugega, kot pa hraniš malega, črpaš in pomivaš, steriliziraš, previjaš in zopet od začetka. Jaz sem počakala, da se je tamal zbudil, ga nahranila po flaški in ko je bil sit sem ga odložila in začela črpati za naslednji obrok. S tem je bil otrok bolj miren, ko je čakal mene, da sem zaključila. Izčrpan mlek sem shranila v hladilnik in tako imela pripravljen naslednji obrok. Če je bilo mleka bistveno več, kot ga je potreboval za en obrok, sem višek prelila še v eno flaško in tako imela malo rezerve,če se je zgodilo, da je bil nasledni iztis manjši. Takrat, ko je on zahteval, takrat sem si tudi jaz črpala, tako da je bila ponudba enaka povpraševanju. Želim ti najboljšo rešitev za tebe, ne obračaj se za drugimi in kaj mislijo drugi. Adaptirano mleko je v današnjih časih kvalitetno in več je vredno, da ima otrok zadovoljno in srečno mamico, kot pa izmučeno ter polno očitkov. Glavo pokonci, tvoja odločitev je najboljša za tvojega otroka.
|
|
|
|