Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 11:24:11
|
|
|
|
tikatoka
|
Sama sem imela pregrado, ampak so mi jo odstranili pod splošno anestezijo v Ljubljani. Zanosila sem kar hitro po posegu, operirana konec marca, zanosila konec maja. Srečno
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 14:42:48
|
|
|
|
malagala
|
Giotti, nisem prepričana, ampak mislim, da sem bila operirana s 5ko, vsaj tako imam v spominu, da je dr. rekel med posegom. Ko dobim po pošti odpustnico, ti lahko več pomagam. Lp
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 15:02:47
|
|
|
|
giotti
|
Wow, Malagala, to je pa res super. S tem tankim aparatom menda več ni problema, da bi se mater. vrat preveč razširil, po besedah dr. Pušenjaka. Menda pa ga nimajo kar v redni praksi, ker je zelo drag. Se drugače zdaj vredu počutiš? Si že šla v službo danes? Oprosti, ker skoz nekaj sprašujem. O, Tikataka, če je bilo to lani, potem si pa nova mamica, kajne? Čestitke, pa da boste vsi zdravi.
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 15:26:54
|
|
|
|
malagala
|
Giotti, res nisem sigurna, da je bila 5ka, preverim takoj, kot lahko. Ne bi rada širila napačnih informacij!!! Nikoli se nisem spraševala glede debeline inštrumentov, se je pa res moja 1. gink., ki ni svetovala odstranitve pregrade, pohecala, da imam tako majhno maternico, da si noben ne bo upal iti z instrumenti not...Takrat sem se res malce prestrašila, kaj vse je narobe z mano...No, dr. Reljič ni nič komentiral, da bi lahko bila to kaka ovira pri operaciji, tako da sem šla čisto samozavestno v to... Sem sicer boljše, ampak ker me še špika, sem raje ostala doma. Danes grem k osebni zdravnici,da se pomenive...Odvisno od službe, ampak mislim, da je dobro imeti teden dni bolniške. No, kakor se kdo pač počuti. No, upam, da sem bila vsaj za majčkeno pomoč, lp, Gala
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 15:40:41
|
|
|
|
miklarom
|
zdravo! lej glede odstranitve pregrade je stvar takšna. skozi nožnico ti gredo z nekim inštrumentom ki je podoben kot kakšen kuli na koncu tega je majhna kamera in majhen nožek. s tem gredo noter, in ko kamera zazna pregrado jo samo s tem nožekom odstrani in to je to. to traja cca. 15.minut če je vse ok. tako je meni lani ko sem bila na tem razložil in pokazal dr. Reljič v MB. to ni noben strah in tudi nimaš nič šivov. le pojdi to čimprej odstranit, da bomo potem skupaj meli
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 16:01:12
|
|
|
|
giotti
|
Miklarom, ja, vem celoten postopek, sem si ful zdaj o tem prebrala. Hvala tudi za tvoje informacije in da bomo res kmalu nosečke. Je pa tako, da so tile "svinčniki" različne debeline in v praksi so 9.5 mm, novejši pa so okrog 5 mm. Z debeljšimi zna biti problem, če ti mater. vrat preveč raztegnejo, samo zato zdaj sprašujem, kje imajo tankega, da bi šla pač tja na operacijo, če seveda sploh imajo kje takega. Koliko tednov oz. mesecev pa ste čakale na operacijo pri dr. Reljiču? Malagala, popolnoma te razumem glede informacij, ki jih podajaš... razumem, da moraš najprej na pregled, da vprašaš. Držim pesti za pluseke...
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 16:14:11
|
|
|
|
malagala
|
Giotti. Napotnico od moje g. sem dobila konec novembra, v MB sem klicala začetek decembra, začetek januarja 08 sem imela 1. pregled. Opravljen je bil UZ in šele po tem, se je dr. odločil, da pregrado ostranimo. Dobila sem novo napotnico za ostranitev septuma. Prvi dan perila v mesecu sem klicala v MB za čakalno listo. Jaz sem čakala 3 mesece, poseg sem imela 26. 3. Tako, da če vse skupaj seštejem so to 4je meseci, malo več. Je pa res, da sem imela srečo, moja g. mi je omenila, da bodo nekatere z novemb. napotnicami prišle na vrsto za prvi pregled aprila ali maja. Nimam pojma pa, kako je s samoplačniškimi zadevami.. LP
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 16:24:08
|
|
|
|
giotti
|
Ja, saj... jaz računam, da če bi šla h komu drugemu, da ne bi rabila najprej še enkrat na pregled, ker napotnico za operacijo že imam od specilistke na ginekološki kliniki... no, bom počakala, kaj boš povedala po pregledu, vmes pa upam, da se še katera javi... samoplačniška operacija pa stane ful preveč, da bi sploh pomislila na to. Hvala.
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 31.3.2008 21:11:01
|
|
|
|
miklarom
|
giotti-mene je kar hitro naročil dr. Reljič - v enem mesecu, vendar sem jaz sama imela nekakšne zadržke da nisem mogla takoj iti, zato sem še počakala dva meseca. ti lahko greš na ta poseg v katerokoli bolnišnico in ne rabiš delati še vse preglede enkrat, jaz sem prej hodila v LJ pa potem v Trbovlje pa sem vse izvide prenesla v MB in mi ni bolo potrebno delčati še vse enkrat. tak da pokliči v MB se dogovori in pojdi čimprej. kar pa se zadeva izkušenj iz bolnic imamm najboljše mnenje za MB in pa Trbovlje. tukaj vsaj znajo pomagati ženski in se ji tudi posvetiti, zakar za LJ sploh nimam besed doživela sva z možem grozne izkušnje , ki jih ne moreš nikoli pozabit. gremo skupaj v nove boje za . za danes se lepo imejte vse in hiter delat se slišimo v sredo popoldan k juter mam nek tečaj za šiht v LJ pol pa delam ponoč bodite aktivne
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 4.4.2008 17:53:30
|
|
|
|
simonakr
|
Giotti- v Lj tega ne delajo v lokalni anesteziji oz. zelo redko ker to precej boli. Je pa tako da si lahko še isti večer doma - če se zmeniš z operaterjem in če ni nobenih posebnosti - bolečina, vročina... aja samo odležati moraš ene 6 ur. papa
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 8.4.2008 19:44:20
|
|
|
|
malagala
|
Giotti - Dobila sem odpustnico iz MB, kjer je zapisano, da so mi naredili histeroskopsko resekcijo septuma z Versapointom, histeroskopska operacija v lokalni anesteziji. Poseg je potekal brez posebnosti.Priporočajo 3 dni počitka in bolniškega staleža, kontrolo imam na datum. Žal ne vem, s kakšnim histeroskopskim aparatom (debelina), bom pa povprašala na pregledu. V MB zagotovo opravljajo odtstranitev septuma pod lokalno anestezijo, ker sem jo sama dala skozi in zame osebno poseg ni bil (preveč) boleč in kar hitro mine. Doma pa sem ostala še 3 dni na predlog osebne zdravnice, češ da je dobro počivati in verjetno res je. Ker sem glede staleža naletela na različne informacije, bo mogoče za katero zanimiv tale podatek. Na MON forumu je dr. Pušenjak zapisal takole - če je poseg neproblematičen, je vse, kar je dalj kot 7 dni staleža pretiravanje. Sama odstranitev pregrade namreč ne povzroči drugih težav kot povprečna menstruacija. (http://med.over.net/forum5/read.php?19,4677378) Infekcij se baje ni treba bati, kljub kakemu izcedku. Ne vem, ima katera kake izkušnje s tem? Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 9.4.2008 0:01:01
|
|
|
|
giotti
|
Malagala, kako lepa informacija. Mislim, da je ravno versapoint metoda operacija s tem najnovejšim tankim histeroskopom, bom pa tudi sama to jutri izvedela. Namreč poklicala sem v MB in jutri imam samoplačniški ultrazvok pri tvojem zdravniku. Potem pa bo povedal, če me lahko operira tako, kot bi si želela. Verjamem, da sem dovolj močna, da bi prenesla bolečine pod lokalno anestezijo. Poročam, ko pridem nazaj s pregleda oziroma, ko najdem pet minut, ker sem v totalni gužvi te dni... Hvala, hvala, hvala vsem vam za kakršnokoli informacijo!!! Držim močne pesti za pluseke
|
|
|
|
RE: Operacija pregrade pod lokalno anestezijo 9.4.2008 8:42:53
|
|
|
|
malagala
|
Giotti - saj vse veš...Javi, kako sta se kaj zmenila v MB! No, pa še nekaj, kar tudi piše dr. Pušenjak in najdete na istem naslovu (MON): Versapoint je je oblika histeroskopije z zelo tankim h., ki omogoča operiranje pri širini tudi manj kot 5mm. To omogoča delo v lokalni anesteziji, pri manj občutljivih celo brez narkoze. To zateva manj priprav na operacijo in postopek je bolj varen. Mislim, da je to zelo pomembna informacija za vse, ki čakate na ta poseg. In tudi meni je bolj jasno, zakaj sem imela kar precej različno izkušnjo od ostalih (hospitaliziranje, bolniški stalež itd.), ki ste ta poseg prestale. Pozdravček!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?