voziček-komplet ali samo z jajčko (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


the laura -> voziček-komplet ali samo z jajčko (31.3.2008 7:56:11)

Živjo punce, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]mamice in bodoče mamice.

Julija bom postala mamica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] fantka in imam majhen problemček. Za voziček sem se že odločila, da si bom kupila Peg Perega P3, ker se da zelo fino zložit in seveda poleg vozička še jajčko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Zdej pa ne vem ali se mi splača kupovat še košaro ali je brez smisla.

Hvala vam za pomoč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Lep dan vsem.

Laura




kristinaj -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (31.3.2008 8:34:40)

jajček je samo za prevoz v avtomobilu in pa za krajše sprehode. v jajčku otrok ne more spati kot tudi ne v športnem vozičku, govorimo o malem dojenčku.

jaz sem kupila vse tri in mi ni žal. v košari smo šle na sprehod, če je zaspala sem jo v košari odnesla domov, kupila sem še dodatek in sem jo vozila tudi v avtomobilu. nisem imela slabe vesti, ker sem vedela, da v košari lepo počiva tako, kot priporočajo za take male, da morajo spati na trdni, ravni podlagi. v košari je tudi komot ker je široko, ni utesnjeno kot v jajčku. pri jajčku pa še to... ker nimajo še razvite hrbtenice, se le ta seseda in onemogoča dihanje, lahko se pojavijo dihalne stiske, zato tudi vožnjo v košari, če je ta daljša odsvetujejo.....

tudi jaz imam peg perego pliko p3.




muha1 -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (31.3.2008 8:44:38)

Tudi jaz sem rodila julija. Košare pa nisem kupila, saj je otroku v košari še bolj vroče. Predstavljaj si, da te pri 30 stopinjah dajo v košaro, pa še zaščitijo s pleničko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]? Naslonjalo položiš vodoravno pa je. Otrok bo imel več lufta. Ja, lupinico pa rabiš zareadi prevoza.




N _ B -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (31.3.2008 9:08:27)

IZVIRNO SPOROČILO: muha1

Tudi jaz sem rodila julija. Košare pa nisem kupila, saj je otroku v košari še bolj vroče.
Oba otroka sta rojena poleti in jima ni bilo nič vroče, ker je košara zračna. Cele dneve sta bila zunaj pred hišo.
Predstavljaj si, da te pri 30 stopinjah dajo v košaro, pa še zaščitijo s pleničko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ?
Razen, če smo šli po makedamski poti sem ju zaščitila s pleničko pred prahom, drugače nikoli.





Naja31 -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (31.3.2008 11:05:35)

Ne glede na letni čas, se mi zdi pravilno, da dojenček prve mesece leži na ravnem, torej v košari.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.3.2008 12:03:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




urskas -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (31.3.2008 12:50:29)

Ne glede na letni čas, se mi zdi pravilno, da dojenček prve mesece leži na ravnem, torej v košari.


tudi marsikateri športni voziček gre v vodoravnbi položaj in se mi zdi primerna rešitev za poletni čas...




viv_ -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (31.3.2008 12:58:24)

Kot so napisale - če gre voziček v povsem ležeč položaj, res ravno ravno, ne rabiš košare.

Moji sta obe rojeni pozimi, imam Quinniya Freestyle 4XL, gre v povsem ležeč položaj in nisem imela košare. Samo zimsko spalno vrečo. Pa sta celo zimo spale vsak dan zunaj vsaj 3 ure.




frutka_ -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (1.4.2008 10:20:06)

PP Pliko ne gre v vodoraven položaj! Če otroka ne boš imela podloženega ti bo lezel na stran. Zgleda kar grozno. Novorojenček je namreč celi mehki in svoje teže ne obvlada. Zato leze in se v bistvu "prelomi" ko leži v vozičku. Sploh če si na sprehodu in drdra, ga trese. 
Jajčka je primerna za vožnje v avtu ne za sprehode.
Košara Navetta, ki paše na PP-je je kar fajna morda lahko pogledaš med male oglase in kupiš rabljeno za mali denar. Morda pa jo ima kakšna tvoja prijateljica in ti jo posodi za ta kratek čas. Veliko več kot 5mesecev je ziher ne boš uporabljala.

LP




tana-2 -> RE: voziček-komplet ali samo z jajčko (1.4.2008 12:49:03)

Po mojem mnenju otrok v prvih mesecih mora ležati v zanj primerni košari. Zamenjala sem 6 vozičkov, pa noben športni ni bil tako ugoden za novorojenčka kot košara. Jajčko potrebuješ le za v avto, pa eventuelno za kakšen hiter nakup. Zato bi jaz vsekakor kupila vse. Najbolj ugodna varianta, vsaj po moje je,  da kupiš od kakšne znanke rabljen voziček s košaro, kasneje pa športni voziček, ko veš kaj z otročkom potrebujeta. Moj sine je rojen v začetku avgusta, pa se je vozil v globokem delu do februarja. Ker je bil izredno nespeč, je spal le zunaj v košari, večkrat pa tudi v stanovanju, v svoji posteljici se je namreč drl kot jesihar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Dober nakup ti želim in lepo nosečnost še naprej.




Stran: [1]