Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: bastian111 Vam bom pa povedala naslednje za tiste ki pravite da je hinavsko babici odreči vnuka. Ne samo da je hinavsko, temvec je ( tudi v konkretnem primeru spodaj) neumno, trmasto, zarukano in nesmiselno. Ne gre se o tem, da babica ne bi marala vnuka ali dedek, gre se o tem, da je otrok sredstvo mascevanja, ker stvari niso take kot hoces, ker tvojega partnerja ne sprejemajo tako kot hoces. Navsezadnje, da dovolis, da se tvoji starsi in moz prepirata okoli mesta poroke dovolj govori tudi o tebi, da nisi bila sposobna sama s spoprijeti z zadevo, ampak so jo namesto tebe resevali ali starsa ali moz. Ti pa vihas nos in dajes v nic leta vasega skupnega zivljenja. Sama ne govorim z svojimi starši ker smo se skregali glede poroke pred petimi leti.Če se vidimo pogledamo vsak svojo stran in je.Me čist nič ne moti,ker sem se odločila za moškega ki ga ljubim z vsem srcem.Odločitev mojih staršev je bila da se poročiva v moji cerkvi(evangeličanski) sama se nisem z tem strinjala ker pri nas doma nismo bili verni.Mož je povedal ,da ga ne moti mešan obred ,ampak naj bo poroka v njegovi cerkvi (Rimokatoličanski) saj bo obred vodil Mariborski škof Dr.Jože Smej.Moja mama se stem ni strinjala naj povem da je ona tudi rimokatoličanka in je naj bolj bila proti.Spomnim se ,da ji je moj mož samo rekel(če bi vi dali svojo hčerko krstit po svoji veri ,midva zdaj ne bi imela nobenih problemov) Kaj pa je tisto cesar se ne spomnis? Moglo je biti nekaj dosti vec in z njegove in tvoje in njihove strani, da je pripeljalo dokler je pripeljalo. počilo je in od tistega trnutka ne govorimo več.Sama sem odločila da v najini družini mož prevzame skrb glede verskega življenja.On namreč hodi k maši ,praznujeva vse praznike moje in njegove.Naučila sem se ,kaj je žegen kako lepo praznujejo božič.... Vse to mi je bilo prikrajšano v otroštvu.To zelo zamerim mami ,ker mi ni nikoli povedala da ni evangeličanske vere in me vsaj malo poučila o praznovanju ali o navadah katoličanov. Menda se nisi porocila pri 5-ih letih, pa da nisi nikoli nic videla, nic slisala o praznovanju taksnih in drugacnih katoliskih praznikov. Sicer pa, ali si sama kdaj vprasala ali je sedaj to naenkrat aktualno pa zameris mami. zameri sebi, da te ni zanimalo, a ne mami, da te ni poducila. Kot bi bili v srednjem veku, pa je mama tista , ki te mora poduciti in pripraviti na zakon z verskim podukom o veljavi, dolznostih in obveznostih verne katolicanke. In ta izraz prikrajsano v otrostvu, pa punca kaksne so to neumnarije? Zameris starsem, da niso prave vere? Pa si ti na cistem sama s seboj? Vec kot ocitno je, da tvoja mama ni katolicanka, ker ce bi bila, bi to ze opazila. me pa zanima ce ti ne ves, od kod je pa tvoj moz vedel, da je katolicanka? je preveril poreklo? Ne bom zdaj v nedogled pisala pač pa samo prikazala da tašče ,mame in podobno živijo zase mi pa spet zase.In zdaj ko sem noseča in ko bom rodila ,če se mi prikaže samo eden od staršev ga bom poslala v tri... Krasno! Nikoli naj ne vidi vnuka/vnukinjo, naj bo dete najvecje mascevanje!! Bodo videli kako je.... Slabo mi postane, ko slisim kako nekdo caka, da bo rodila, da se bo z otrokom mascevala. Zdaj se povej, da si zanosila zato, da bodo videli kako im bo tezko, ko im ne bos dala ni blizu vnukov.... No, je bila motivacija prava...?? Sama sem hči in ,če nisem vredna njihove ljubezni tudi onadva nista vredna mojega sina ,ki ga imam z ljubljeno osebo katerega onadva ne sprejmeta. Oh ljubezen. Glede na napisano, nisi IMO prav dalec od resnice. Nisi kaj dosti IMO vredna ljubezni, ce lahko 5 let hodis mimo starsev ne da bi ih videla, ne da bi te zbodilo, zaradi cerkve v kateri si se porocila in zaradi... pomankljivih informacij o katolicanih , ker je je tvoj moz katolican ( ja, niso te dobro pripravili za katolicana ali kaj). Se manj si vredna njihove ljubezni, ce koga od njih posljes u tri...., ce pride pogledat vnuka/-injo. Namesto, da se veselis moznega razloga za pomiritev strasti in ponovnega vzpostavljanja nekoc "prekinjenih" vezi... razmisljas o sovrastvu , povracilu, kako bi nekoga pogazila do konca... Pripisala bi samo to še da smo se skregali samo iz verskih razlogov in nobenih drugih razlogov.Lp Tukaj noter je dalec veliko vec, kot samo verski razlogi. Ce ne, sovrazis svoje starse in skodila bi im samo zato, ker so napacne vere. To pa najvec pove o tebi, tvoji zmoznosti nekoga imeti rad itn... Ko bo tvoj otrok star nekaj let se malo zamisli in vprasaj o lastnih obcutkih, ko te bo otrok odvrgel zato, ker si napacne vere, oz. nisi ga poducila o lepotah praznovanj pravoslavcev in je bil posledicno otrok prikrajsan za le ta, a vraga lahko bi prej mislila, da bo otrok nasel pravoslavca/pravoslavko....
< Sporočilo je popravil Misek -- 29.3.2008 19:28:39 >