Čez dan v ležalniku? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta

Sporočilo

TIIA -> Čez dan v ležalniku? (28.3.2008 19:53:28)

Mojemu sončku ne paše ležanje na ravnem očitno, saj se takoj zbudi, potem ko ga odložim. Če pa ga dam v ležalnik, pa spi...

Ali je lahko dlje časa v ležalniku? Stari smo 14 dni.

Lp

Seven* -> RE: Čez dan v ležalniku? (28.3.2008 20:51:00)

Ležalnik ni primeren za spanje. Odsvetujem.. Čimveč spanja na trdi podlagi (postelja..)

Zofy -> RE: Čez dan v ležalniku? (30.3.2008 17:57:23)

Ja, nam je isto rekla doktorca iz razvojne - da je že boljša lupinica kot pa ležalnik, sploh na začetku, ker je hrbtenica mehka in mora biti zato na trdi podlagi. V ležalniku pa je čisto usločen...

jajula -> RE: Čez dan v ležalniku? (30.3.2008 18:53:40)

men se pa lih v lupinci zdi bolj usločen?

anajmad -> RE: Čez dan v ležalniku? (30.3.2008 19:08:20)

Mi imamo nedonošenko(rojeno v 26 T) in je večina dneva preživela v ležalniku in v lupinici-pa ni nič narobe z njo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Čisto normalno se je razvila. Tudi tavečjo (rojeno v 34 T) sem imela večino dneva v ležalniku. Pa takrat pred 14 leti ležalniki niso bili tako dodelani,kot sedaj

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.3.2008 15:19:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pajac -> RE: Čez dan v ležalniku? (29.4.2008 20:32:55)

vsepovsod prebereš da ležalniki niso ok. In to verjamem, samo Peter je veliko preživel (prespal) v ležalniku in z njim ni nič narobe. Se mi zdi , da je veliko odvisno od otroka in aktivnosti v preostalem času...

birdy -> RE: Čez dan v ležalniku? (29.4.2008 22:09:40)

No, ležanje v lupinici je koristno samo za določene otroke, mislim da za tiste ki majo ekstenzijski (ma ne vem če sem prov napisala) vzorec.Pri npr.: hipotonih (mehkih) otrocih lahko lupinica naredi velik škode. Ker so že tko al tko mehki, pol pa še lupinica ki jih praktično drži pokonc in jih povsod podpira, pa še zviti so.
Ležalnik pa kamot uporabljate če maste tazga ki se ga da čist poležat. Mi je naša fiziterapevtka rekla. Jst sem jo mela precej v ležalniku, mamo pa tazga ki se ga da poležat. In tiste ki boste rekle da to ni trda podlaga, to je čist zadost trda podlaga, čist isto k športni del vozička[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]