silvya -> RE: Ali si otroka res želiš - ali se samo bojiš, da ne boš nikoli izvedela, kako je, če ga imaš? (28.3.2008 19:02:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Živijo, zanima me, če je še katera med vami takšna, ki se je pritolkla do postopka IVF iz razloga, ker ve, da ji bije biološka ura (ne bije - ampak zares odbija), in ne iz globoke, res ogromne želje po otroku. Sama sem starejša (od večine), in me v prsih ne "trga od strašne želje". Ko vidim dojenčke, si otroka zelo zaželim - potem pa spet pozabim. Ampak zaradi mojih let vem, da če zdaj ne grem v to, moje telo nikoli več ne bo sposobno porajati novega življenja. In se sprašujem - mi bo potem žal? To se sliši zelo grdo - ali tudi je zelo grdo?? Bom pa kakorkoli poskušala biti najboljša mama, če mi uspe. Tko, da zaradi tega se ne bat. Vsi ki se odločajo- mo za otroke pridemo do podobne dileme. To kar ti razmišljaš je v bistvu odraz tega, da želiš biti odgovorna mama. Da si želiš, da tvoj otrok čuti, da je zaželjen, da ga imaš iz tega razloga. Pravzaprav je vseeno kako bo (je) otrok spočet in koliko si star. Žal ti bo edino lahko, če ne boš sedaj šla do konca, za kar sise trudila. Ker vem, da vse preiskave, ki si jih morala za to dat skozi, niso kar tako. Zakaj odnehat tik pred ciljem? Tega tvoji pomisleki niso vredni. Ljudje se dostikrat moramo boriti sami s sabo, s svojimi strahovi, ko jih enkrat premagamo, vidimo da smo naredili prav, da se jim nismo prepustili.
|
|
|
|