mimi81 -> ozka nožnica in porod (28.3.2008 14:33:00)
|
Živjo! Noseča sem 15 tednov, in sicer prvič. Imam zelo ozko nožnico (oz. maternični vrat) in že pri vsakem spolnem odnosu rabim nekaj časa, da me neha bolet. Tudi pri ginekologinji mi je precej zoprno, ko mi vzame bris, zato zadnje čase vzame tamale škarjice (na srečo ima dve različni velikosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]). Na prvem pregledu mi je celo rekla, da naj se bolj sprostim, češ, da kako bom pa rodila tako napeta vsa. V glavnem, zelo sem ozka, kar občutim predvsem pri spolnih odnosih in me skrbi, kako bom rodila (sploh po najavi ginekologinje), ali v takih primerih dajejo na CR? Pa še enko vprašanje imam. Spodaj (okrog sramnih ustnic) začutim kost okrogle oblike, ki pri meni meri cca. 10 cm. Mislim da je to medenična kost. Pa razmišljam, kako bo otrok zlezel skozi tako ozko kost (a se to med nosečnostjo še kaj razširi?). Sem drobne postave, imam pa fanta skoraj 2 m visokega in bo po možnosti tudi otroček kar velik. Poleg tega berem kako je enim bolš rodit po naravni poti, drugim pa s CR. Ne vem. Skrbi me tudi, ker berem, da urgentne CR-je zaradi šparanja denarja delajo v skrajni sili, ko je dojenček že tako nizko, da ga še komaj uspejo narediti ... Imaste kakšne izkušnje, punce, mnenje ali informacijo glede tega.
|
|
|
|