hobotnica izpod peke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tajduška -> hobotnica izpod peke (28.3.2008 13:53:17)

Pozdravljene,


a mi katera zaupa recept za hobotnico izpod peke? jaz jo bom imela izpod pečice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tt79 -> RE: hobotnica izpod peke (28.3.2008 14:05:11)

Hobotnico daj prvo zmrznit(drugače bo trda) Zmrznjeno jo daj v lonec kuhat(bez vode, ker bo sama izpustila tekočino) po cca 45minutah vrenja, ko že vsa tekočina skoraj izpari dodaj 1 dcl belega vina in kuhaj še cca 15 minut.

Krompir nalupi in nareži na primerne kose ter zloži v pekač. Čebulo nareži na četrtine ali šestine in ga zmešaj k krompirju ter soli.
Hobotnici odreži lovke in jih položi po krompirju prav tako glavo (ne pozabi odstranit črnila in zoba!!!!) Zalij z ccae 2dcl olivnega olja, dobro pokrij in daj pečt na 200 stopinj 50 minut.

Po 50 minutah odpri in prelij z tekočino, ki je ostala od kuhanja hobotnice (lahko dodaš še deci vina, nekaj zrnc česna, malo celega popra-to prevreš) in daš pečt še za pol ure-pokrito.

Zadnjih 10 minut lahko pečeš še odkrito, da se malo zapeče!


Naj vam uspe!  Mi si navadno ližemo prste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ciciban -> RE: hobotnica izpod peke (28.3.2008 14:10:49)

Hobotnico očistiš,prerežeš napol,posoliš in povegetaš.Tako postaviš na olupljen in na 4 dele prerezan krompir in pečeš dobre pol ure.Krompir tudi posoliš.(vse skupaj malo pomastš z oljem že takoj na začetku)Potem pa zaliješ z 1dcl rdečega vina in pustiš še pol ure-45min.Preprosto in zelo okusno.




ciciban -> RE: hobotnica izpod peke (28.3.2008 14:12:49)

Tako kot je napisala tt79-hobotnico moraš zmrznit in odtajat preden jo očistiš...




tt79 -> RE: hobotnica izpod peke (28.3.2008 14:19:12)

No mi kar je z morja nikoli nič ne solimo, ne rib ne školjk ne hobotnic, lignjev ipd.

Z vegeto pa menim da se popolnoma spremeni tist pristen okus...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ciciban -> RE: hobotnica izpod peke (28.3.2008 14:27:34)

Jaz jo pripravim tako,ker sem dobila tak recept in mi je zelo ušeč.Bomo sprobali tudi  tvojega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




gojska -> RE: hobotnica izpod peke (28.3.2008 16:51:18)

No mi kar je z morja nikoli nič ne solimo, ne rib ne školjk ne hobotnic, lignjev ipd.


a ti to resno ?

Glede hobotnioce pa ne vem, nobena ni rekla, da jo je dobro mal s kladvom , tistim za meso, potolčt in ko je kuhana olupit, če je res velika. 




Hope2 -> RE: hobotnica izpod peke (28.3.2008 17:11:51)

Kuhat je pa res ni treba prej. Se mi zdi škoda časa in še bolj škoda okusa, ki gre ven s kuhanjem. Ti jo samo zamrzni, saj če je zamrznjena, potem ne rabiš s kladvom tolčt. Zraven nareži večje kose krompirja, sol, poper, malo rožmarina ter olivno olje. Po želji kak strok česna in kolobarji čebule. Vse ostalo je odveč, predvsem vegeta. Tak način je še najbolj naraven in vsaj veš kaj ješ.

Še to, ko kupuješ, je bolje kupit manjše hobotnice, kot velike debele. Se prej spečejo in so manj žilave.




Stran: [1]