|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hobotnica izpod peke
28.3.2008 13:53:17   
Tajduška
Pozdravljene,


a mi katera zaupa recept za hobotnico izpod peke? jaz jo bom imela izpod pečiceuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hobotnica izpod peke
28.3.2008 14:05:11   
tt79
Hobotnico daj prvo zmrznit(drugače bo trda) Zmrznjeno jo daj v lonec kuhat(bez vode, ker bo sama izpustila tekočino) po cca 45minutah vrenja, ko že vsa tekočina skoraj izpari dodaj 1 dcl belega vina in kuhaj še cca 15 minut.

Krompir nalupi in nareži na primerne kose ter zloži v pekač. Čebulo nareži na četrtine ali šestine in ga zmešaj k krompirju ter soli.
Hobotnici odreži lovke in jih položi po krompirju prav tako glavo (ne pozabi odstranit črnila in zoba!!!!) Zalij z ccae 2dcl olivnega olja, dobro pokrij in daj pečt na 200 stopinj 50 minut.

Po 50 minutah odpri in prelij z tekočino, ki je ostala od kuhanja hobotnice (lahko dodaš še deci vina, nekaj zrnc česna, malo celega popra-to prevreš) in daš pečt še za pol ure-pokrito.

Zadnjih 10 minut lahko pečeš še odkrito, da se malo zapeče!


Naj vam uspe!  Mi si navadno ližemo prsteuser posted image user posted image

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hobotnica izpod peke
28.3.2008 14:10:49   
ciciban
Hobotnico očistiš,prerežeš napol,posoliš in povegetaš.Tako postaviš na olupljen in na 4 dele prerezan krompir in pečeš dobre pol ure.Krompir tudi posoliš.(vse skupaj malo pomastš z oljem že takoj na začetku)Potem pa zaliješ z 1dcl rdečega vina in pustiš še pol ure-45min.Preprosto in zelo okusno.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hobotnica izpod peke
28.3.2008 14:12:49   
ciciban
Tako kot je napisala tt79-hobotnico moraš zmrznit in odtajat preden jo očistiš...

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hobotnica izpod peke
28.3.2008 14:19:12   
tt79
No mi kar je z morja nikoli nič ne solimo, ne rib ne školjk ne hobotnic, lignjev ipd.

Z vegeto pa menim da se popolnoma spremeni tist pristen okus...user posted image

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hobotnica izpod peke
28.3.2008 14:27:34   
ciciban
Jaz jo pripravim tako,ker sem dobila tak recept in mi je zelo ušeč.Bomo sprobali tudi  tvojega.user posted image

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hobotnica izpod peke
28.3.2008 16:51:18   
gojska
No mi kar je z morja nikoli nič ne solimo, ne rib ne školjk ne hobotnic, lignjev ipd.


a ti to resno ?

Glede hobotnioce pa ne vem, nobena ni rekla, da jo je dobro mal s kladvom , tistim za meso, potolčt in ko je kuhana olupit, če je res velika. 

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hobotnica izpod peke
28.3.2008 17:11:51   
Hope2
Kuhat je pa res ni treba prej. Se mi zdi škoda časa in še bolj škoda okusa, ki gre ven s kuhanjem. Ti jo samo zamrzni, saj če je zamrznjena, potem ne rabiš s kladvom tolčt. Zraven nareži večje kose krompirja, sol, poper, malo rožmarina ter olivno olje. Po želji kak strok česna in kolobarji čebule. Vse ostalo je odveč, predvsem vegeta. Tak način je še najbolj naraven in vsaj veš kaj ješ.

Še to, ko kupuješ, je bolje kupit manjše hobotnice, kot velike debele. Se prej spečejo in so manj žilave.


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 28.3.2008 17:13:24 >

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?