Sulfinija -> Nepojasnjena neplodnost (6.2.2005 17:37:34)
|
Draga Vilma!!! Pred petimi leti sem bila zaščitena s fantom zelo malo skupaj,ni imel vojske,jaz še ne končane šole in glej skupaj sma bla iri mesece in samo naenkrat redna menstruacija,jutranje slabosti in na moje veselje,ter njegovo žalost :duda: in CB pokazal :modri:,kar sem si neizmerno želela,vendar sem splavila.Kar si še dan danes očitam čeprav sem zelo,zelo srečno poročena in imava tudi stanovanje svoje kupljeno vendar žal problem,da ne morem zanosit me zelo teži iz dneva v dan bolj. 30.08.je minilo eno leto odkar sma poročena in od maja 2003 se trudima,da bi povela svoje težko pričakovano :duda:.Ko po prvem poiskusu nisem zanosila,sem takoj začela slutit,da je nekaj narobe,vsi so se smejali in mi govorili,če sem vseved in glej uresničilo se mi je kar sem si najmanj želela.Te klalvarije ne privoščim niti svojemu najhujšemu sovražniku ne.Novembra 2003 sem prvič bla zaradi tega pri G in za štiri mesece dobila klomifen in ga jedla brez uspeha.Novemnbra je mož prvič opravil spermiogram sicer malce slabši kot pri vama 27% pravilnih velikoi pa nepravilnih oblik,čez tri mesece ponovem pregled in isti popolnoma isti izvid od moža seveda.Maja 2004 hsg slčikanje in ugotovili so,da sem imela neprehopden levi jajcevod in G mi je rekel,po hsg boste takoj zanosili kajti ste popolnoma zdravi.Spet na najino veliko :((:((:(( nič,iz meseca v mesec :hudicek:.Pred tremi meseci sem delala test in oba pokazala :roza:,vendar kar naenkrat začela krvaveti takoj šla nazaj h G in delala test nič,uz nič in kri sploh ni blo nosečnosti,se pravi lažen test in globoko,globoko razočarenje pri anma :((:((:((.Julija 2004 prvič v ambulantui za neplodnost in napotnice za kri in uz,da ugotovijo če imam ovulacije.15.10.ponovem pregled v MB in moji izvidi vsi ok,popolnoma zdrava sem za naravno zanositev vendar žalne rata in še enkrat ne rata.Tudoi m idva se namreč bojujeva z nepojasnjeno neplodnostjoi.Mož je tskrat opravil spermiogram v MB veliko več semenčic,živahne in veliko manj nepravilnih oblik vendar ne rata.1.12. ponovemn spermiogram v MB ker so sumili na neko vnetje in pregled pri andriologu in spet boljši izvid in še je dal izliv v labolatorij in čez teden dni sma poklicala,če bo potreben antibiotik za moćža vendar je rekel,da je vse ok.Sedaj nestrpno čakam 25.02.ko imava spet razgovor in že sam andriolog mi je rekel,da naju čaka inseminacija in tudi zdravnica nama je rekla,ko se vidimo nasklednjič se dogovorimo s čim bomo začeli,da pridema do najine :duda: in prav poudarila je,da imava zelo,zelo dobre možnosti,kajti sem zdrava,vendar mi vseeno ne gre v glavo,zakaj,zakaj ne zanosim naravno?Veš včaish si resno mislim,da je vsega skupaj kriva psiha vendar ne vem če se motim,alči je to res tista kruta resničnost,katere si dosatikrat nočemo priznati.Sedaj potem čez nekaj dni iamva razgovor in M bi morala dobit okrog 1.03. ali 2.03.marca tako,da bi po mojem izračunu morala na inseminacijo tam okrog 18.-20.-marca in upam,resnično upan in si želima,da bi blo že prvič uspešno.Mogoče ti veš zakaj je pri tej inseminaciji toliko,da jim ne uspe,meni je namreč zdravnica rekla,da je veliko možnosti in dobre da zanosim? Torej tolaži se,da nisi edina,ki se bojuje z nepojasnenjeno neplodnostjo,da je nekje veliko več takih parov in morda se me niti tega ne zavedamo. Še enkrat lep pozdrav in čimprej obema :duda: in,da bi hodile naokrog res z velikimi :nosecka::nosecka::nosecka:. Mojca :sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|