MARČEVKE ****.... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

barby* -> MARČEVKE ****.... (6.2.2005 11:13:10)

Halooooooooooooooooooo rožice moje:rozica::rozica::rozica:

Končno spet priklopljena:sloncek:
Sem nas kar malo dvignila:zajcek:

Je kar trajalo, da sem vse predelala:sloncek:
Me je bilo samo letanje zadnje dni:zmeden: in se mi zdi da se je buši kar malo spustil:zmeden2: Sicer pa sem to povedala v petek na UZ, pa je G rekla da ni nobene panike in da je še vedno kar visoko:sloncek: Pa tudi :duda::duda: nista:)-:)-:)- ...torej dve ritki samo v moji domišljiji:)-:)-:)- Skratka vse OK, velikost primerna in seveda smo zelo lušni:angel: (:ups: tega zdravnica ravno ni rekla ;) )

Dolina me zelo veseli da je s tvojo :kuza: vse OK in ste se rešili plastike:bravo:
Bi te pa prosila, če boš ravno pri delu in boš Spacey pošiljala seznam stvari za :duda:, če ga lahko še meni pošlješ plizzzzz:rozica: Aja moj mail je barbaragricar.13@email.si ....HVALAAAA:rozica::rozica::rozica:
Pa mene je tud začela trtica spet bolet:( Me je že enkrat prej, potem je bil mir, zdaj pa spet...me je že skrbelo da se kaki :hudicek: hemeroidi (pa ne nosni8) ) pripravljajo na pohod...pa je hvalabogu trtica...se mi zdi:zmeden2:

Sem se pa spomnila, če se ne motim, da smo tanaja in Spacey me že sodelovala skupaj pri natečaju "pridobljeni kilogrami" ...če se ne motim smo bile absolutne zmagovalke:bravo::bravo::bravo: Pa vidim da smo še vedno...+20...in več:sloncek::sloncek::sloncek: Sicer se prav nič ne sekiram, ampak vseeno nam želim, da bi nam kilce po porodu čim hitreje skopnele:)-:)-

Pridna Suzi* je na idealnih 10...Bravo Suzi:bravo: ...Si pa res karakter:bravo:

Pa Yasmin +6:zmeden2: :bravo::bravo::bravo: kako vam rata?:zmeden2: Upam Yasmin,da te slabosti poinjekciji hitro zapustijo:rozica::rozica::rozica: Drži se!

Morska deklica tebi pa čestitke:bravo::bravo::bravo: za izpit...zelooo si pridna:zajcek:

Eva pa se še vedno nič ni javila:zmeden: Seveda še vedno držimo pestike zanjo in Luka:angel::angel:

Tako drage moje, želim vam lepo nadeljo pa se še beremo!!!!

pa pa
barby:nosecka: še 49 dni

tanaja* -> MARČEVKE ****.... (6.2.2005 11:29:30)

Olja Barby*:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:! Spet priklopljena:bravo::bravo::bravo:!
Smo te pogrešale, veš...
Sem pisala že v temo spodaj, pa samo kopiram.

Papa

Dobro jutro!

Sem ravno vstala:zaspan: in pijem dišečo :kava:.
Kako ste pa kaj ve? Naša tema kar malo zamira :((:((:((.
Spacey je bolna in se ne počuti ravno najbolje :((:((:((. En šopek :rozica::rozica::rozica: zate, Spacey:angel:.

Suzi* zakaj boš ti prej rodila oz. ti bodo sprožili porod? Mene medenične kosti ne bolijo, ampak, ko se sklonim, me ful zapeče oz. zaboli (bolečina je ful nedefinirana:zmeden:) tam kjer lulam. Kaj je to :zmeden2:? Katera ve?
Pa spet se je umirila, pikica moja mala:(. Pa samo čokolado bi spet jedla:ups:.

A ima katera kako idejo kako oprati strehico pri vozičku? Imam peg perego plikomatic, pa ne morem vzet strehice (tisti del, ki je iz blaga) dol. Sem razmišljala, da bi kar voziček v banjo dala in ga tako oprala:)-:)-:)-:)-.

Zdaj pa moram šibat v trgovino, da mi je ne zaprejo pred nosom kot ponavadi :)-:)-.

Uživajte, pobožajte bušije in se beremo kasneje...

lp,tanaja*

Suzi* -> MARČEVKE ****.... (6.2.2005 15:26:10)

Pozdravček!

Najprej hvala za pohvale zaradi kilc, Barby. :rozica: Moram bit kar trmasta, ker mi vsi po vrsti težijo, da naj kar papcam, da en krof ali ena sladička nič ne škodi...ampak pol je pa ena, pa dve, pa pet, deset in tega ni konca. Vsaj pri meni je tako. Vas pa tiste z 20+ kar občudujem. Jaz sem že z 10+ počutim kot :sloncek:.

Tanaja*, meni bodo predčasno sprožali porod ravno zaradi te nosečniške sladkorne, ker pravijo, da se lahko proti koncu nosečnosti stanje poslabša in sladkorna ostane tako meni kot bebici. :(( Upam, da se bo vse uredu izteklo. Drugače pa ni panike, ker bebica nič prehitro ne raste (ponavadi so dojenčki od nosečk s sladkorno ful veliki in ful težki, pa je potem problem rodit po naravni poti). Kaj več pa izvem 14.2., ko grem na pogovor v porodnišnico.

No, zdaj se bova pa z možičkom vrgla v pospravljanje otroške sobice. Pa mogoče bom šla pozneje likat baby oblekice, če se mi bo še kaj ljubilo. ;)

papa, se mogoče še zvečer kaj priklopim....

Suzi 36t

spacey -> MARČEVKE ****.... (6.2.2005 20:14:58)

Ojla :rozica: moje!

Že dva dni sem čisto fuč in se mi sploh ne da bit za računalnikom. :zmeden: :( Spet se me neki loteva, ampak jaz se ne dam, zato tudi malo bolj počivam. Zato se vam oglašam samo na hitro, da ne boste mislile, da je kaj narobe ali pa da vas ne maram več. Za vsako marčevsko :rozica: velik šopek :rozica::rozica::rozica:!
Se vam jutri razpišem na dolgo in široko za vse tri dni, da boste mele kaj za brat in samo naj se proba katera kej pritoževat! :hudicek: :)-

Grem zdej v horizontalo pred TV gledat EMO in padet v spanec s sladkimi sanjami. 9nebesa

Lahko nočko vsem in se beremo jutri. :rozica::rozica::rozica: Božajte bušije in lepo se mejte.

Papa;
P 9nebesa 34t (samo še 43 dni!)

spacey -> MARČEVKE ****.... (6.2.2005 20:16:12)

Sem pozabla napisat...barby* kooooončnoooooooo! :rozica::rozica::rozica:

morskadeklica -> MARČEVKE ****.... (6.2.2005 20:23:17)

oj:sloncek:

Jest mam tut slabo vest, k se mi ne da pisat, ampak se bom potrudila;).

Zdaj sem ravno zaključila s popisovanjem cunjic, ki sem jih dobila od ene kolegice. (Vse kar dobim na posojo, popišem, da ne bo potem kakih zadreg, čigavo je kaj). Zdaj se pere, potem pa me spet čaka najbolj zoprno opravilo, peglanje:grrr:, še od zadnjič mam en stroj.

Drugač se pa men tut nč ne da:zaspan:. Dobr da me moj :love: spravi vsaj na kak sprehod, če ne bi se cel dan pasla doma. Sva šla za pol urce na sprehod s psom:kuza:, pa moram rečt da je zunaj svinjsko mraz, kljub temu, da ni nič pihalo.

Jutr grem pogledat na materinsko šolo (sem full zgodnja, a ne?), sam če ne bo ok, ne bom hodila, bomo videli.

Zdaj grem pa povečerjat, pa se beremo spet jutri.

lp:muca:

rainbow -> MARČEVKE ****.... (6.2.2005 20:49:33)

Ja, ženskice, končno ste se spet oglasile, včeraj sem vas kar pogrešala, pa tudi meni se ni dalo pisarit. Verjetno že vse gledate Emo, jaz tudi, pa še vmes nekaj nakracam, dokler se mi še da sedet na stolu.

Ja, bolečine v raznoraznih predelih zdaj več niso nič čudnega, pač je treba več počivat (haha, kaki štos :)-:)-:)-)

Priprave pa bodo zdaj intenzivnejše, ne, saj se naš čas neizbežno bliža. Sem zadnjič na rr iskala te sezname stvari, da ne bi kaj ključnega pozabila, pa sem kar nekaj našla.

To vreme pa je kar brr :(:(, danes bo na Štajerskem -18 stopinj. Ampak vsaj sončno bo ta teden.

Nič, lepo se imejte:rozica::rozica: in vse berem
:nosecka:
Kaj ste že vse uredile na socialnem? Jaz se moram ta teden tja spravit.

Yasmin -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 6:42:38)

Dobro jutro..

kako kaj dekleta..ima katera tezave s spanjem mene full boli trebuh, kakorkoli se obrnem mi ne pase lega za spanje..pa pogledam moza kako lepo spi na trebuhu in ga zbudim ter recem naj bo solidaren z menoj in se revez obrne na hrbet ali bok :).. moj trebuh je full trd in imam obcutek, da bo koza explodirala vsak cas:((

Slabost po inekciji tetanusa je minila..jutri imam drugo inekcijo za Rh-..

Barby sprasujes kako mi je uspelo pridobiti samo +6 kg..na zacetku nosecnosti sem izgubila kar nekaj kg..teka nimam skozi vso nosecnost..nic mi ne pase..se prisilim, da nekaj spravim v zelodec..

Spacey upam, da si danes bolje..

Se poslavljam pocasi, delo klice si tipkamo kasneje..

Soncen pozdrav iz Dubaia + 20 zjutraj..Yasmin

tanaja* -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 9:25:18)

OH, Yasmin, +20 imate????? Takoj zamenjam s tabo :). Pri nas je -15 :((:((:((:((:((. Mraz kot :hudicek:.
Jaz se ne bom spet hvalila, da ponoči super spim, da ne bom spet celo noč pokonci, tako kot se mi je zgodilo zadnjič :)-:)-:)-. Rečem lahko, da niti nimam problemov s spanjem:)-:)-:)-.

Včeraj sem bila tako utrujena... Cel dan sem finiširala priprave na mojo :duda:. Sem kar v banjo zvlekla voziček, taveller in stolček in ribala. Se je kar precej umazanije nabralo v približno 2,5 letih odkar nismo uporabljali. No, zdaj je vse čisto, sveže in dišeče in samo še čaka na :duda:.

Sem pa zvečer gledala Emo in sem razočarana nad zmagovalcem. Moram rečt, da me je Saša Londero zelo pozitivno presenetila, čeprav mi je drugače antipatična. Sem za njo navijala;).

No, marčevske :rozica: pofočkajte se...

lp, tanaja*

Dolina -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 10:15:33)

Jutro,

Punce, pridne, k tkole pišete. :bravo: Jaz sm si včeri vzela dopust na RR. :)-:)-:)- Drugač pa cel dan neki, tko, da sm bla čist hin in dons sm komi vstala. Pa sm sitka. :(( Kr nč se mi ne da, zuni je tak mraz, da sm taščo prosila, če gre mal z :kuza:ven. Sicer je imela pa ta naša :kuza:tak vikend, kt ga že ameriške zvezde nimajo :)-:)-:)-: v soboto dopoldan je šla na Krim z Robertom (skupaj norela 2,5 ure), popoldan še s taščo v hrib za eno uro, večerjala dobrga mesita, včeraj šla z mano na Barje in smo srečali sosedovga Rona (ovčarja) in sta norela k strgana, potem smo imeli družinsko kosilo in je mela mal družbe z otroci. No, če to ni luksuz. :bravo::bravo: Ampak dons zjutri me pa že gleda kt da je že cel teden samo notr zaprta. :)-:)-:)-

Mene nč ne bolijo te medenične kosti. Samo trtica vsak dan bolj. Pa nos imam še vedno zamašen. Pa mal se mi vrti vsake tolk časa, pa mal mi je slabo vsake tolk časa. :zmeden2: Pojma nimam, od česa. Mogoče je še vedno prenizek hemoglobin, pa se zato tko čudno počutim. Sej bom v petek mal vprašala mojo G.

Barby*, super da nista dva. In da sta ok. :rozica::rozica:

Morskadeklica, jaz sm tud včeraj dobila en paketek oblekic in jih popisala, da ne bo pol kakšnih nesporazumov. :bravo::bravo: Za začetek bo pa čist dovolj in bova potem sproti še kej nabavla, čeprav vsi pravijo, da itak obiski prinesejo. No, zdej pa: jaz ne bi rada dobila en kup plenic od obiskov. Če že pridejo, naj mi rajš rože prinesejo, ne pa vsi eno in isto. A ste ve kej razmišljale o tem? Jaz bi kr rekla vsem, naj rajš ne pretiravajo, kr me vsak vpraša, če že veva kaj bo, da bodo lahko kupil darila. :grrr:;)

No, jaz pa pa vsaj do enga krofa prišla. :bravo::bravo: Je šel moj v Celje, pa se je nazaj grede ustavil na Trojanah. Veš, Suzi*, ti dam prav: ti veš, kolk in česa lahko poješ. Men gre tud mal na živce, k bi vsak rad svoje mnenje vsiljeval in se pol non stop neki bockamo (pa sej lahko mal na pol surovga mesa, sej je domače; pa ena klobasa ti pa res ne bo škodla; ti kr jej, zdej lahko, pol ne bpš smela, k bo mela ta mala alergije joj, sami strokovnjaki so okrog mene.):)-:)-

Moj lubi gre pa drug teden za 4 dni v Srbijo.:((:((:(( Kaj pa če se glih takrat najina bebika odloč ven pridet? Sm mu rekla, da ni variante, da sama rodim!

Tanaja*, pridna, k si vse oprala. :bravo::bravo: Na momu vozičku se je pa na srečo dal strehco dol vzet. Sm tud vse že oprala, razen na športnem delu še ne, ker ga itak še ne bomo rabili.
Tko, mal romana za dobr začetek tedna. Nadaljevanje sledi... :)-:)-:)-

Pa pa, Dolina

spacey -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 10:58:46)

Dobro jutro... :rozica::rozica::rozica:

No pa sem boljša, glede počutja, vendar sem imela tako slab spanec, da je joj. Sem opazla, da če grem zvečer prehitro v posteljo, da kar ne morem zaspat, se naštimat v pravo pozo, vse me kr neki boli...skratka groza. Celo noč sem se zbujala zaradi žeje in tiščanja na WC. Pol sem se pa še ob 4h zbudila napila vode in spet mi je posatlo slabo, tako da sem si šla segrevat mleko z medom, da sem lahko spet nazaj zaspala.

V petek zvečer smo dobili obiske iz Lj (fant in punsa ter njuna psička), ki so ostali do sobote zvečer. Že v petek smo se zavlekli do poznega, prinesla sta en kup hrane in pijače (nič zdravega) in smo se "basali"...jaz sem šla prej spat, ker sem zjutraj (sobota) imela pregled pri moji zdravnici, ki me je dala v laboratorij pregledat vodo. In je vse ok, ni tistih beljakovin (albuminov). Dopoldne smo se šli šetkat in kofetkat po sončku in burji po Piranu...pol smo si šli iskat kosilo in pol je bil že večer. Mene me je vse to skupaj tako izmučilo, da ko so šli sem samo še padla v posteljo in zaspala za eno uro in pol. Se zbudila in bila čist omotična, tako da sem po hitrem postopku šla nazaj v posteljo.
Včeraj pa sem bolj počivala in lenarila, le malo sem se igrala z :kuza: Ayo na sončku in nabirala energijo. Pol smo pa bili povabljeni k moji mami na kosilo in tam bili do 19h. In ko smo prišli domov, sem se samo na hitro pofočkala in šla v posteljo.

Punce meni se tudi zgodi da mi vsaketolko kakšna kaplica uide :ups: sploh kadar kihnem, ko je tista močna sila. Se mi je pa včeraj zjutraj zgodilo, ko sem vstala, da me je piška tako srbela, da sem mislila, da bom znorela. :ups: :grrr: A se še kateri to dogaja? No sej me je pol minilo in tudi danes me ne nadleguje tale srbež, ampak je pa tako zoprn kot... :hudicek: :grrr:

Yasmin hvala, sem boljše. Bolj me skrbiš ti in tvoj bejbi. :zmeden: Mogla bi it na bolniško, da se lahko posvetiš samo sebi in tvojemu zakladeku, ki raste v tebi. 9nebesa Saj praviš, da ti je G rekla da zaostaja v razboju za skoraj 1mesec, to ni fajn. A se ne bi dalo kako zmenit v tvoji službi, da bi šla na bolniško? Pol bi tut mal več apetita imela, ker ne bi bila več pod stresom in ziher bi bilo tako najbolje za oba. Vendar samo ti veš kaj in kako se da narest v tvoji službi. Jaz ti želim da bi bilo vse ok in da bi bilo malo več razumevanja iz stani nadrejenih. Naj vaju :angel: čuvajo, jaz pa sem v mislih z vami in držim pesti. :rozica::rozica::rozica: Upam, da bo tudi glede tvoje majne nezgode vse ok.
Joj trebuh... :zmeden: tudi men neki boli, pa skos mi neki otrdeva, pa sej ne vem kako bi opisala. Če se pa tebi to že dalj časa dogaja, pa le pejdi do G in povej in mogoče res dobiš bolniško. Sporoči, kako in kaj.

Rainbow na socialnem sem jaz že vse zrihtala januarja (glede paketa), edino za starševski dodatek in za očetovski dopust mormo it po rojstvu otročka. :zmeden: To mi je pa ful bedno, ker že itak nimaš časa za nič, pol moreš pa še to rihtat. :( Kako je kaj s tvojo tamalo Lio, a je ozdravela?

Morskadeklica kako te razumem, jaz mam že dva stroja za likat in še najmanj dva me čakata, pa se nikakor ne morem spravit k temu opravilu. :(( :zmeden: Meni je bilo v materinski šoli všeč, ker so nam pokazali na dojenčku kako se ga neguje, oblači, umiva, kopa...edino kar mi ni bilo všeč, pa je: 1.predavanje: Uvod in namen tečaja (totalna paranoja) in 3.predavanje: Potek nosečnosti (tudi to čisti dolg čas).

Barby* ja me smo absolutne zmagovalke pri nabiranju kilogramčkov. V bistvu jih jaz sploh ne nabiram, ampak me kar oni lovijo in primejo kot klop! Jaz samo upam, da bodo potem res kar skopneli. :zmeden2: Si že začela kaj prat in sortirat in pripravljat? Še malo pa tudi ti na porodniško, ane? :bravo: Kako pa kaj stanovanje in majstri? :hudicek: A si zaropotala al ne?!

Veste kaj me zanima, a se je vam tut pojavila tista "nosečniška črta" (linea negra)? Jaz jo imam in je taka čist tanka in oranžkaste barve, kot moji lasje. :)- Zanimivo a ne?
Aja, pa končno smo se zmenli za ime...:roza: Lin in :modri: Liam. 9nebesa No vsaj upam, da bomo zdržali do konca in se ne premislili. :ups: 8) :)-
Meni pa naš :duda: tako razgraja po bušiju, da včasih prav pomislim, če je kaj narobe in me on tako opozarja? :zmeden: A je možno? Čutim ga pa po vseh straneh od levega boka do desnega in od mehurja do želodca. Pa ful se mu kolca in zdej tut ponoči razgraja, kar prej ni. Pregled imam pa šele 16.feb. :zmeden:

No toliko zaenkrat in se beremo kasneje...moram it mojga zaspančka :love: zbudit.

Papa;
P 9nebesa samo še 42 dni! :bravo:

Suzi* -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 14:16:28)

Dan....:rozica::rozica:

No, dobro jutro. :ups: Sem se ravno zbudila...sem malo zadremala pred TV.:ups:

Danes sem že ob sedmih imela pregled za sladkor. So ful zadovoljni z mojimi sladkorčki. :)-:zmeden: No, kakorkoli, naslednjič so me naročili 14.3.. Pa sem vprašala, halo, sej itak bom prej rodila, kakorkol že obrnemo zadevo....pa zgleda da tako pač je in da je bil to moj zadnji pregled za sladkor :bravo::bravo::sloncek::sloncek: , ker če prej rodimo, mi ni treba prit prej kot kakšna dva meseca od kar bom nehala dojit, oz. po potrebi. :bravo: Res upam, da se ne bomo več nikol vidli tam na tistem oddelku.

Je blo pa res za znoret mraz danes. Pri nas -14. brrrr. Blagor tebi Yasmin, ko uživaš na +20. Pravo razkošje!!!

Spacey, tudi meni se je naredila tista linea negra, je pa čist tanka in nežno rjave barve. Meni je prav smešno. :) Pa naša bebika tudi zelo velikokrat kolca. Ga je pa vedno bolj čutit in mi kar buši poskakuje. Včasih se bebici tudi čist zrola. Miga tako močno in na vse možne konce, da me že kar boli. Ampak kaj je meni zanimivo...mi porabimo očita in ko se on z ličkom nasloni na bušija in da gor roko, se bebica čudežno pomiri (ampak mora bit tiho, ker drugače se bebica čist k njemu nasloni, kot da bi se cartala 9nebesa9nebesa:love:). Moram rečt, da se meni ta moj buši in cela nosečnost in to, da damo življenje mali štručki še vedno zdi kot en čudež. A ni lepo??? 9nebesa

Dolina, božica. Tvoj dragi te bo spet zapustil? Služba je sicer služba, ampak jaz bi mu tudi dala vedet, da brez njega ni šans, da grem sama rodit in da naj si kar kaj zorganizira, da če bi slučajno bla nuja, naj kar prileti domov kakor ve in zna. Jaz mojega "pustim";);) vsak dan v službo v LJ, da bi pa za cel dan al pa za več dni šel npr. kam v hribe....prvič bi skrbela, drugič bi blo pa mal zoprno, če bi se ravno takrat kaj začelo dogajat in bi moral on kje po tem snegu letat v dolino.:( ...po pravici raje vidim, da ne gre! Se počutim bolj mirno in varno.

Dobro da ste me spomnile...tudi jaz moram še oprat vse zadeve od vozička. Upam, da se da vse sneti dol. Sploh še nisem pogledala. Pa likat se mi tudi ne da. Kar čakam, če se bo samo zlikalo, haha. ;):)-:)-

papa, Suzi

BarbaraE -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 14:30:23)

Ojla, punce!

Ste bile pridne čez vikend v pisanju. Midva morava internet se usposobit. Upam, da kaj kmalu, ker sem v sredo zadnjič v službi in si želim vse do dneva D spremljat dogodke na RR.

V soboto sva bila zelo zapravljiva na shopingu v Avstriji. Moj možek je pa postal že prav "obseden" s pliškoti (beri plišaste igračke) in ne prideva iz trgovine, da ne bi vsaj eno majhno nabavila. Do rojstva otročka bova imela kot kaže že veliko kolekcijo in bova morala za to imeti kar posebno sobo. :) Sobotna pridobitev sta torej po novem kužek in račka. No, police za te igračke bo tako ali tako sam naredil. :)

Uf, sem pa danes ponoči mislila, da me bo moral že v porodnišnico peljat. Očitno je celodnevno sobotno potepanje naredilo svoje. Celo nedeljo se mi je pojavljalo nekakšno zvijanje (niti nisem mogla določit, ali me zvija kot prebavne težave ali kot takrat pred M), potem pa še proti večeru in ponoči trebušček otrdeval. No in zjutraj za povrh, se zbudim in spodnje hlačke mokre. Itak sem najprej pomislila, da je plodovna voda. Pa sem šla na wc in hvala bogu, samo en mal belega toka. Res že komaj čakam na dopust, da začnem res počivat. Me kar skrbi, da ne bi prej rodila. Do konca marca je pa le še nekaj časa.

Upam, da ve nimate takih težavic.

Lep dan še naprej,
Barbara

@ŽOGICA@ -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 15:59:59)

ŽIVJO!!
Da se vam pridružim še jaz. Vedno le berem pol mi pa zmeraj časa zmanjka, da bi se vam pridružla.:(

No, da se malo razpišem. Stara sem 22 let in živim s fantom pri njemu v svojem stanovanju. Rok imam 14.3. in moja:duda: je na vseh UZ od morfologije naprej pokazala, da bo :roza: in mi smo se odločili, da ji damo ime KLARA.
Je pa to moj drugi otroček, doma imamo enga:modri: DENISA-včasih :angel: včasih :hudicek:-:bravo::):)

Moja bebika je malo večja za ene 6 dni, kolikor je pač lahko UZ zanesljiv... Je pa res da imam tudi jaz gestacijski diabetes tako kot suzi* in sem se do sedaj oz. do danes, ko sem dopolnila 35 teden zredila 1,5 kg. Sem na strogi dieti od 26 tedna dalje. Pa še teh par tednov bom morala bit, pol pa navalim na pizzo:bravo::), joj kak se mi je že lušta!!

Ja, cotke sem že vse oprala-čakam dan ko se mi bo ljubilo likat-mam pa vse od sinčka, nekaj sem pa dokupila sama-nočem si izposojevat, ker veliko ne rabim-kolikor je razlika v letnem času-ker je tamal rojen avgusta.

SUZI*-----tebe bi pa prosila, če bi mi kaj več napisla kako je s tvojo sladkorno in sladkorčki??!! Pa če se mi še malo predstaviš na hitro-lahko kr v nabiralnik pošlješ.

P vsem čim lepše zadnje tedne v dvoje ali pa troje... Božajte sodčke :bravo::)..KMALU JIH NE BOSTE IMELE VEČ!!!:sloncek:

BYE, ADELA 35 tednov

rainbow -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 20:44:02)

Dober večer ženske, bom jaz zvečer prva nekaj napisala, pa bom potem pogledala, če ste se kaj zaklepetale.
Spacey, hvala na vprašanju glede Lie. Prehlad počasi mineva, sicer še kašlja in čez vikend je spet imela vročino. Nič ne gremo na sprehod, ker je tak mrzlo, edino k babicam na obisk. Moram rečt, da sta izbrala lepa imena:bravo::bravo:, sploh Liam za fantka je meni blazno všeč.

Adela, medve imava na isti dan rok. Koliko pa je star tvoj Denis? Tudi moja prva, Lia, je rojena avgusta, in sicer 2003.

Ja, Ema pa tako po slovensko. Čeprav so mni bile lani pesmi bolj všeč, pa tudi sama prireditev se mi je zdela letos grozna. Najbolj me je motilo to, da voditeljici nista niti enega stavka povedali v zborni slovenščini, pa ne mi zamerit tiste iz LJ, ampak verjetno tudi ne bi vsi želeli poslušat take prireditve v štajerščini. Za to pa imamo zborni jezik, kolikor jaz vem.

No, ok, lep večer :rozica::rozica:!!!

morskadeklica -> MARČEVKE ****.... (7.2.2005 22:45:04)

oj:sloncek::sloncek::sloncek:

Jest sem bla pa pridna dones:bravo:. Mam vse speglano.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Aja pa mal manj sem bila pridna drugje in nisem šla v materinsko šolo:ups::ups::ups: Bomo že. Če drugi lahko bom pa jest tut.;)

Punce se mi zdi da mal štrajkate! Ne duha ne sluha o nobeni. Kje ste???:zmeden: Ne verjamem da trapate naokoli k je tak blazen mrazek, a ste vse pred tv, zavite v deko?:):)

Jest sem se pa dones spet pregrešila in se basala s pršutkom. Pa ve, kakšne so vaše pregrehe??? O tem se mi zdi da še nismo nič kaj debatirale.

Ja Ema... Sploh ni za komentirat. Kuhinja tako kot zmeraj. Zmagovalec mi je sicer kar simpatičen, ampak komad??? Ne vem no. Je pa res, da ni bilo nobene izbire, itak.

lp:nosecka::muca:

barby* -> MARČEVKE ****.... (8.2.2005 11:09:24)

Haloo:zajcek:

Ja, malo smo smo začele zabušavat ane? Sicer pa meni kak dan res ne znese,da bi se večkrat pofočkala, ker me je še vedno samo letanje, pa gužva v službi, zvečer pa kar padem v posteljo:zaspan:
Pa se mi zdi da smo vse po vrsti malo utrujene, pa da so nas počasi začele preganjat tegobice "zadnjih dni"
:zmeden2: ...vsaj meni zadnje dni veliko hitreje poidejo moči, kot prej:zmeden2:

Včeraj pa smo začeli še s šolo za starše,tako da bo sploh veselo...čeprav moram priznat,da je tale šola res bolj tako tako...:zmeden2: No bomo videli...

Stanovanje se počasi finišira in srčno upam, da se naslednji teden že začnemo selit, dokler sem vsaj še malo pri močeh:zmeden:

Oblačilca za našega sončka tudi že počasi sortiram, kaj bom pa verjetno že doma(stari dom) oprala,pa bom v novi štalci samo še zlikala...
Mali :angel: pa je tudi živahen 100 na uro...tudi našega je dosti po celem trebuhu:sloncek::sloncek::sloncek: Kat kaže so mali "marčki" pravi živahneži:bravo::)-:)9nebesa

Lep praznični dan pa seveda velikooooooooooo krofov!!!

pa pa
barby:metulj:...še 48dni...

Dolina -> MARČEVKE ****.... (8.2.2005 12:44:18)

Ojla :nosecka:,

Glihkar sm spekla :torta:za očija. Je mel prejšnji teden RD in dons greva na kosilo k našim. Na pojedino no, kr vedno tolk skuhajo, da bi lahko še ene trije prišli zraven. :)-:)- Moj lubi pa itak poje za tri, ampak še vedno ostane za tri. :)- Ampak vedno, ko delam za druge kakšno pecivo (jaz namreč ful rada pečem ;) – samo kvašene zadeve mi pa ne grejo tko, da sm kr pri piškotih in torticah, roladah… mnjami), mi neki ne rata. :( Zdej se mi je krema iz sladke smetane in čokolade mal v skuto spremenila.:(( Hvala bogu, da je tud taka še dobra, če ne bi bla cela štala, kr nimam rezerve. :zmeden2:

A ti maš tud to nosečniško sladkorno Adela? Boga. Joj, še mal pa boš lahko pizzo papcala. :rozica::rozica:

BarbaraE, kaj sta vse nakupla v Avstriji? No, jaz gledam, kaj mi še manjka, pa mal premišljujem in ugotovim, da nimam niti ene igrače!:)-:)-:racka: A vidva te plišaste igračke opereta? V stroju al kako? Jaz sm namreč dobila ene dva medvedka za RD, pa bi jih kr za našo bebiko ponucala.

Jaz imam tud to nosečniško črto od zizik pa do dol. Pa že kr en lep čas. Pa eno strijo sm našla na ziziki.:hudicek: Bljak, kok mi gre na živce.:grrr: Jo bom pobarvala s pudrom.:)-

Dons sm oprala en stroj cunjic, še pleničke in bele majčke moram oprat, pa neki mi bo še mami, pol smo pa kompletni. Včeraj sem kupila še ful pocen posteljnino (prevleko za odejo, za pouštr in rjuho za 3.240sit; pa en blago iz katerga bova z mami same naredile posteljnino).:bravo::bravo:

Spacey, a si dons že čist ok? Pa krofki še pašejo?;)
Barby* dobra si, da maš še energijo za novo stanovanje. :bravo::rozica: Men se nč več ne da, samo še knjige berem in s :kuza:na sprehode hodim. Še v trgovino se mi ne da. No ja, če bi šla za bebiko kej zapravljat, bi se sto na uro pobrala s kavča.:)-:)-

Pa sej nismo tolk zapustile te klepetalnice, noooo. Saj men se tko zdi. :zmeden2::zmeden2:
Jaz morm mal pazit in se pol samo enkrat na dan priklopim na net in kej napišem. Pol pa mora bit nočka vmes, da se lahko spet priklopim (če ne bo mojga kap, k bo račun dobil v roke):)-:)-

Pupe, fajn bodte, grem papcat.:rozica::rozica::rozica: za vse.

Baj, Dolina 37t (ful, kok mal mam še do konca 9nebesa).

Dolina -> MARČEVKE ****.... (8.2.2005 19:33:16)

U, poredne pupike, k niste dons še nč napisale! :)-:)-

A se katera zdej kopa (v banji, mislim)? Jaz bi se ful, pa ne vem, če se lahko. A se lahko za ene pet minut uležen v toplo (delno vročo) banjo? :zmeden2:

Zdej pa grem naprej zobat oreščke.

pa pa, Dolina

spacey -> MARČEVKE ****.... (8.2.2005 20:05:02)

Helou :rozica::rozica::rozica:!

Evo me, končno sem se prikopala do računalnika da lahko v miru kaj napišem, saj moj lubi :love: zdej gleda poročila. :bravo: Sicer sem vas že zjutraj brala, ampak mi ni zneslo vam kaj napisat. :zmeden:

Mi smo si pa danes za kosilo naredili pizzo in testo zanjo je naredu moj lubi :love: ki ga naredi strašno dobrega, pa še za kruhka je ostalo dovolj testa, tako da imamo še domač kruhek. Mnjami! :bravo: 9nebesa
Mi pa danes ni uspelo pridet do trgovine, da bi si nakupla svežih krofov. :((
Tako, da danes nisem še niti enega pojedla, si ga pa tako želim. :zmeden: Krof, krof, krof! 9nebesa :love: :sloncek:

Včeraj smo pa imeli organiziran ogled izolske porodnišnice in sicer od sprejema pa do izpusta. Babica nam je vse tako lepo predstavila, kot da je to nekaj čist tko običajnega in nič posebnega. :zmeden: V glavnem oh in sploh! Pol pa srečamo našo sošolko iz Materinske, ki je pa ravno en dan prej rodila prelepo pupiko Danajo :love: 9nebesa in nam je ona povedala, da sploh ni tako lepo kot nam zdej pripovedujejo. Glede dojenja so se mogle vse same znajdet, sicer so dobile list papirja na katerem piše kako in kaj (???), pa vaje za telovadit imajo tudi na listu papirja in ko je čas vizite, je ta le na vratih s stavkom:"Ste vredu, a ne da?!" in pol grejo stran. :zmeden: :grrr: :hudicek: Mislim žalostno in grdo od njih! Sem se pa odločla, da če bo kakšna višja sila, ki mi ne bo pustila priti do Postojne (namreč sem se odločla za postojnsko porodnišnico), da bom v izolski rodila na pručki. A pozante tole zadevo? Izgleda približno kot nižja WC školka s tem, da ni zaključena, če me razumete in spodaj je ena kovinska posoda. Za ta način poroda pa mora obvezno biti zraven partner, da vas odzadaj drži oz. da ste ve naslonjene nanj. :bravo: Je kao veliko bolj "naraven" način poroda, ker je sila težnosti pri otroku naravnana navdol in gre vse skupaj lažje in hitreje. Tako pravijo. :)

Danes sem oprala še zadnji stroj oblekic za bejbija 9nebesa in to v večini pajacke in nogavičke in barvaste bodije. 9nebesa In vse je tako majhno in cortkano in... :love: 9nebesa da komaj čakam dan D. :bravo: Samo še 41 dni. :bravo: :sloncek:

Dolina hvala za mail s spiskom :rozica: in hvala na skrbi :rozica: Sem ok, jaz se ne dam! :hudicek: Sej v bistvu imam že skoraj vse, razen teh stvari iz lekarne in banjica mi še manjka, vendar za to je še čas in pa pamperske. Sem pa malo neodločena :zmeden2: imela bi tudi čebriček. Zdej je akcija v Sončku (www.soncek.si) za 2.990,00 + 690,00 poštnina in moram priznat da me kar mika. In kot praviš ti Dolina, če se gre zapravljat za :duda: ni nikoli problem. :)- 9nebesa :love:
Kaj pa ve mislite? A se bo katera odločila za čebriček? :)

Morskadeklica, če je pregrešek tudi suha salama (ogrska), bakala (polenovka na belo), pa sladice? :ups: Potem se tudi jst grešim in celo uživam v tem. :)-:)-:)- 8)

Ja EMA pa totalna beda...mislim ne vem zakaj nista šla Fredy Miller in Atomic harmonic nanjo, k bi ziher bli boljši, pa še na Euro Songu bi se pokazali to kar smo. :)- 8) :)- Slovenci = Štance rulz...pravi moj lubi. :)-:)-:)-

Spim pa zmeraj slabše :(( :zmeden: in vedno večkrat se zbujam vsa dehidrirana in s polnim mehurjem. Pa 100x na noč se preobrnem z enega boka na drugega in porabim 2 minuti, pa vse me začne bolet...skratka vedno težje je. :(

Nč zdej pa dost, k vam pišem že celo uro in pol stvari nima več pomena... :)- Mislim zdej je moj :love: šel ven (na otvoritev cyber caffeja), ker poročila so že zdavnaj končala. Mam pa zato spet cel "čarunalnik" zase. :bravo:
A ste vidle, kako se znam jst razpisat...sploh ne znam več nakratko povzet bistva, ampak morm še pol balasta zraven dodat. :ups: 8) :)- Upam, da vas ne dolgočasim z mojimi posti. :zmeden:

Rožice :rozica: lepe uživajte in lepo spančkajte in pišite, da ne zamre naša tema. :) Naj vas :angel: čuvajo. Se beremo in tipkamo...

Papa;
P 9nebesa 34t (samo še 41 dni!)

tanaja* -> MARČEVKE ****.... (8.2.2005 20:05:11)

Haj!

Jaz sem danes precej utrujena, zgleda da ima luna vpliv name:)-:)-:)-. Pa še cel popoldan sva imela obiske, tko da sem samo še za na kavč:zaspan::zaspan::zaspan:...
Se jutri slišimo in kaj več beremo...

Lepo pančkite,:rozica: moje...

tanaja*

spacey -> MARČEVKE ****.... (8.2.2005 20:07:35)

Oj Dolina...jaz sem glih kar poslala moje sporočilo. :)-

Glede kopanja v banji...mislim da v domači banji se lahko kopaš kolikor hočeš, saj se boš samo ti namakal v tej vodi, a ne? Dej si duška in uživaj še zame, kr mi je nimamo. 9nebesa

Papa

rainbow -> MARČEVKE ****.... (8.2.2005 20:56:56)

Čao, ženske, res smo zaposlene, ampak za klepet se vedno najde čas. Sam bog ve, kdaj sem jaz bila nazadnje s kom na kavi/soku, jaz se namreč ne spomnim.:(

Dolina, jaz vse plišaste igračke od časa do časa operem v stroju in so ok.

Spacey, ta varianta s pručko je zelo zanimiva, mislim da v MB tega ni. Sicer pa tudi pri nas s kakšnimi detaljnimi nasveti glede dojenja ali vaj niso pretirano ustrežljivi, vsaj jaz sem imela take izkušnje. Ena sama sestra mi je pokazala, kako pristaviti dete. Se mi zdi to čudno, ker je dojenje tako povdarjeno zadnje čase, v bistvu pa niti ni tako enostavno.

Ja, čebriček zelo hvalijo, tudi jaz sem nekaj časa bila vsa navdušena, ampak imamo že eno banjico in bomo ostali kar pri njej. pač pa razmišljam, da bi kupila štorkljo, sem že spraševala na rr, se mi zdi uporabna stvar.

OK, mi je zmanjkalo materiala, zato mi lepo bodite :metulj::metulj: in uživajte9nebesa

Stran: [1]