čiščenje novogradnje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

lucika -> čiščenje novogradnje (27.3.2008 21:44:49)

imam vprašanje: koliko ste čistili hiše med samo gradnjo?
imam občutek, da samo še pometam, pa me tahujše šele čaka. pometam in pometam, pa je vse v prahu. moj me prepričuje, da ni treba, ker pride naprimer čez estrih, itd. jaz pa nisem več prepričana.
pred estrihom spucat do čistega? in potem, ko se brusijo stene, čez ploščo pa se da še izolacija in parketi. a ste take zadeve sesale (baje da se z navadnim sesalcem ne sme), ali pometale? ali preprosto "po tavečjem" pometem, ostalo pa pustim?
se bojim da bom potem imela skoz občutek, da imam pod podom en kup svinjarije. tak da čakam odgovore iz prve roke:) hvala

2.2. -> RE: čiščenje novogradnje (27.3.2008 22:01:47)

jaz bi bila vejetno ista. skoz bi z metlo okrog skakala.no bom mogla še malo počakat....da se zgradi hiška

lotoska -> RE: čiščenje novogradnje (27.3.2008 22:06:06)

Jaz sem tud skos pometala in pometala. Po malarju pa ni metla več pomagala, tako da sem si izsposodila sesalec pri enem privatniku in sem z njim temeljito posesala ves prah od brušenja sten. No potem so pa še neki štemal za stopnice... in spet pometanje, sesanje...
Lahko te potolažim da se tud  to enkrat konča.

kalbo -> RE: čiščenje novogradnje (28.3.2008 7:56:16)

Zdej pretiravat pa res ni treba, pred estrihi pa sploh ne. Pometeš toliko, kot pomete sirkova metla. Škoda časa in pljuč za stalno pometanje. Temeljito se pomete in posesa edino pred izravnalno maso pred parketom. Stene pa itak prvo beljenje "posesa".

Tega občutka da bo pod estrihi polno svinjarije se pa čimprej znebi. Tko al pa tko je pod estrihi izolacija, ki ni ravno čista.

Marogica -> RE: čiščenje novogradnje (28.3.2008 8:02:07)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Zdej pretiravat pa res ni treba, pred estrihi pa sploh ne. Pometeš toliko, kot pomete sirkova metla. Škoda časa in pljuč za stalno pometanje. Temeljito se pomete in posesa edino pred izravnalno maso pred parketom. Stene pa itak prvo beljenje "posesa".

Tega občutka da bo pod estrihi polno svinjarije se pa čimprej znebi. Tko al pa tko je pod estrihi izolacija, ki ni ravno čista.

S tem se pa strinjam. Tako smo tudi mi delali.

honey -> RE: čiščenje novogradnje (28.3.2008 8:15:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

S tem se pa strinjam. Tako smo tudi mi delali.

Enako. Mi smo od začetka tudi non-stop pometali, potem nas je pa minilo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa me drži še danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

sazi -> RE: čiščenje novogradnje (28.3.2008 11:39:37)

Mi smo pred dvema tednoma naredili estrihe. Z možem (no, predvsem on, ker sem bila jaz z malim na bolniški) je sva non stop čistila. Najprej sta ven odnesla več kot 2m2 raznega materila - vključno z materialom, ko so štemali. Vse sva temeljito počistila sploh, predno so polagali hidroizolacijo - pri sosedih so jo kar tako položili in je bilo spodaj polno kamnov, izolacija pa je popokala.
Tudi kasneje sva veliko počistila in nameravava še naprej. Kaj pa vem. Lahko si rečeš, da je itak svinjarija, ampak jaz želim, da so stavi položene na čisto, na je termoizolacija na čistem, da ni vmes lukenj in podobno.

Sva pa kupila tudi en tak poseben sesalec, ki nama je precje olajšal delo (prej sva pa pometala in je še vedno ostajalo precej prahu).

tehnofil -> RE: čiščenje novogradnje (28.3.2008 14:58:38)

IZVIRNO SPOROČILO: lucika
spucat do čistega?

Ja. Vedno. Ampak "do čistega" ima v vsaki fazi svoj pomen. Tudi med zidanjem je bilo potreno čistiti do čistega, a brez pometanja. Po zidavi je "do čistega" s pometanjem. Pred hidroizolacijo je "do čistega" s sesanjem, da se hidroizolacija prilepi na podlago. Potem tlakih je spet potrebno dobro očititi tam kjer se talna obloga na tlak lepi. Na prahu ali barvi od pleskanja ne more prijeti.

Čiščenja med grdanjo je vedno veliko.

IZVIRNO SPOROČILO: lucika
(baje da se z navadnim sesalcem ne sme),

Za polaganje HI sem imel 3 stare sesalce. Vsi trije so crknili. Prah od gradnje enostavno ni za hišne sesalce. Zapaca vse filtre in gre v motor, tako da bom sedaj za takšno svinjarijo kupil najcenejšega z vodnim filtrom. Kukr un Delfin, al keri že.

Drnula -> RE: čiščenje novogradnje (29.3.2008 8:09:53)

Jaz sem presesala preden smo zaprli poder tako, da vem da je not vse čisto. Meni je tudi to boljši občutek. Vmes nisem prav veliko čistila, orng samo 1x, ko so polagali ogrevanje. 

Stran: [1]