Drnula -> RE: Junijski škrati 2007 (3.del) (29.9.2008 14:32:07)
|
Kati, fenomenalno ! Iz linka, ki si ga dala .... Osnovne značilnosti programa Montessori v Hiši otrok Dravlje Cilji: o spodbujanje samodiscipline, samospoznavanja in samostojnosti otrok, o spodbujanje veselja do učenja, o spodbujanje spoštovanja do sebe, soljudi in do okolja, o razvijanje sposobnosti prepoznavanja potreb, odločanja in reševanja težav, o pridobivanje znanja in drugih spretnosti potrebnih za uspešno šolsko pot, o mir v svetu je končni cilj pedagogike montessori. Ta nastane kot posledica zadovoljnih, srečnih ljudi, ki znajo in želijo sodelovati z drugimi pri ustvarjanju boljšega sveta. Tole bi morala dati postojnskemu ravnatelju. Ti povem, da sem tam dobila vtis vojaškega drila ... in da je najbolj cenjena vrednota poslušnost, da si priden, vse ostalo pa so že značilnosti deviantnosti in predmet kritike. Da ne bom prekritična... naj bo v rezervo vzeto toliko, da sem spoznala samo eno vzgojiteljico (in ravnatelja) in pri tej ne vzamem besed nazaj. Je pa ena stvar, da otrok naleti na dobro vzgojiteljico in nekaj povsem drugega je usmerjenost celotnega vrtca, spodbujanje pozitivnih vrednot (npr zgornjih), klima ali kar kultura celotnega vrtca. To kar piše v ciljih tvojega vrtca je nekaj kar bi si želela za svoje otroke. Tudi večino ostalega kar sem prebrala mi je všeč ... no Kateheza dobrega pastirja meni mi ni ravno najbolj.
|
|
|
|