Rubin. -> RE: "Ne" domov (28.3.2008 21:13:49)
|
Naj povem, da se vedno držim metode: še 1,2x na tobogan, pa greva,... nikoli ga na suho ne presenteim. Pa včasih pustim, da obvelja njegova še 1x na tobogan, da ima občutek, da ima nekaj besede. Imam občutek, da je tukaj problem. Prav je, da mu daš besedo, ampak ti mu jo daš samo včasih. Jaz bi ti predlagala, da se tisti dan preden gresta v park dogovorita, kako in kaj. Npr.: " kolikokrat še greš na tobogan preden greva domov? 2 ali 3x." In naj izbere med tema dvema opcijama. Potem pa se moraš TI držat dogovora, ker veš, da malemu še ne bo za it, kar je logično, če se postaviš v njegovo kožo, a ne? In tudi se dogovorita, kaj bo če ne bo ubogal, da naslednjič, ko bo zunaj lepo vreme, pač ne bosta šla na igrišče, (kazen mora biti povezana z dejanjem). In če se dogovora ne bo držal, pač drugič ne bosta šla na igrišče. Ti postavljaš mejo, katere se otrok mora držati, če se ne, moraš ti postaviti kazen. Ko gledam otroke, ki nočejo domov in bi še in še, ponavadi vidim zraven odrasle, ki rečejo no naj bo še. Nobeno dejanje, ki ni nagrajeno oz. se ne obrestuje ne traja dolgo. Tudi minutna metoda je učinkovita, če se je držiš. Moraš pa vedet, da vedenja, ki ga prakticira že nekaj časa, ne boš odpravila v enem tednu, ampak postopama. Instant rešitve, pa itak niso dolgoročne. Sem pa glih zadnjič opazila, da je ena gospa rekla svoji malčici, pridi greva, čas je za spanje in normalno (no vsaj meni) je da se je branila z vsemi štirimi, ali pa mami mora iti v službo, greva, ja pa jade, malemu pa je res vseeno, če mora mami v službo. Malce iznajdlivosti: jaz moji mali miss rečem: greva pogledat če je kje kakšna veverička in jih iščeva na poti do avta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
|
|
|
|