porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Mayag -> porodniška (27.3.2008 12:21:30)

Pozdravljeni!
Ko sem zanosila, mi delodajalec ni podaljšal pogodbe in sem pristala na zavodu. Sedaj sem na porodniški do septembra, potem pa imam še 3 mesece do pravice plačila na zavodu. Mene pa zanima sledeče: ker si zelo želim imeti še enega otroka, me zanima kaj bi bilo če bi zanosila še preden se mi izteče porodniška. Sicer ni fora v tem da ne bi rada delala, samo rada bi, ko bi enkrat dobila službo, imela vse že za sabo ker nočem spet ostati brez službe zaradi nosečnosti, pa tudi nočem imeti med otrokoma veliko razliko v letih.

kristinaj -> RE: porodniška (27.3.2008 12:26:23)

če se ne motim dobiš minimalno.......

sazi -> RE: porodniška (27.3.2008 12:39:50)

Če si na dan nastopa porodniške zavarovana za starševsko varstvo, kar si če si ali zaposlena, ali pa če si še na porodniški in prejemaš starševsko nadomestilo. Kolikor je meni jasno, če greš na novo porodniško, preden ti poteče stara, boš dobivala novo porodniško glede na povprečje zadnjih 12 poroniških oz. plač.
Ne bi pa bilo slabo, če preveriš kar na CSD-ju.

sazi -> RE: porodniška (27.3.2008 12:43:07)

Aja, šele zdaj sem videla, da bi "šele" zanosila preden se ti konča porodniška.
V tem primeru je velika verjetnost, da na dan nastopa nove porodniške ne boš zaposlena. V tem primeru (ker si bila vsaj 12 mesecev zavarovana v zadnjih treh letih) dobiš 55% minimalne plače + 2 % za vsak mesec, ki ga imaš v teh treh letih več kot 12 mesecev.
Če imaš pa kjerkoli možnost, da se zaposliš vsaj za nekaj dni pred nastopom nove porodniške, se pa šteje povprečje zadnjih 12 mesecev, za mesece, v katerih pa nisi prejemala dohodka pa se vzame 55% minimalne plače.

Stran: [1]