Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Mesečnica -> Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (27.3.2008 8:19:26)

Imam tako situacijo: čez tri tedne se mi izteče porodniška (oz. dopust za nego in varstvo otroka), sem pa v 3. mesecu druge nosečnosti in se ful slabo počutim. Zdaj razmišljam, kaj storiti, če se vse skupaj ne bo izboljšalo. Počutim se namreč veliko slabše, kot sem se v prvi nosečnosti, poleg slabosti in utrujenosti se mi že pojavljajo tudi druge težave, kot so omedlevica, mravljinčaste roke, huda nespečnost, bolečine v križu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Se mi kar dozdeva, da ta nosečnost ne bo tako brez problemov, kot je bila prva.

Naj koristim lanski dopust, kot sem imela namen storiti, ali naj grem raje na bolniško (za en mesec, kolikor ga lahko dobim od osebne zdravnice) in potem koristim še dopust, da mi ne bo propadel? Saj veste, lanski dopust moram porabiti najkasneje do 30. junija.

urskas -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (27.3.2008 8:31:59)

jest bi najprej koristila lanski dopust, potem bolniška, nato še letošnji dopust in tako dalje...

kristinaj -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (27.3.2008 8:57:13)

koristi najprej lanski, če se boš potem bolje počutila pejdi delat ali pa na bolovanje in pred porodniško koristi še cel letošnji...

jajula -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (27.3.2008 9:34:52)

najprej se v službi pozanimaj če ti bojo odobrili uporabo lanskega dopusta takoj po bolniški, potem pa si zrihtaj še bolniško.

N _ B -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (27.3.2008 9:36:36)

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

koristi najprej lanski, če se boš potem bolje počutila pejdi delat ali pa na bolovanje in pred porodniško koristi še cel letošnji...

jaz bi enako naredila

Netopirčy81 -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (27.3.2008 9:58:40)

IZVIRNO SPOROČILO: N & B

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

Tudi jaz.
jaz bi enako naredila

Mesečnica -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (28.3.2008 6:34:50)

Punce, zakaj pa bi šle najprej na dopust, potem pa na bolniško? Jaz razmišljam, da bi storila ravno obratno, to pa zato, ker upam, da se bom sčasoma le boljše počutila in bom dopust dejansko imela kot dopust, ne pa da ga bom preležala v postelji ...

sazi -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (28.3.2008 11:49:14)

Punce, zakaj pa bi šle najprej na dopust, potem pa na bolniško? Jaz razmišljam, da bi storila ravno obratno, to pa zato, ker upam, da se bom sčasoma le boljše počutila in bom dopust dejansko imela kot dopust, ne pa da ga bom preležala v postelji ...

Po mojem zato, ker se lahko dgodi, da je do nastopa porodniške na bolniški in potem naj ne bi prekinjala bolniške zaradi dopusta.

POLAND -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (1.4.2008 16:41:14)

Najprej koristi lanski dopust.Letošnji ti pa v bistvu ne bo pripadal,če ne boš v letošnjem letu nič delala oz.ga imaš potem 14dni manj.Najdi čim boljši dogovor z delodajalcem.

POLAND -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (1.4.2008 16:44:21)

Če se ti stanje izboljša imaš še cel letošnji dopust,če pa ne ti pa lanski propade.Očitno imaš razumevajoče delodajalce,da ti bodo omogočili takšno kombinacijo.

zabica26 -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (7.4.2008 14:44:04)

A ni tle ene finte?

Če si prej na bolniški, morš it na porodniško 42 dni pred PDP? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz bi vsekakor koristila dopust, ker je bolje plačan in ti gre poleg vsega skupaj spet v obračun za naslednjo porodniško. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Je pa nekaj drugega tukaj...če ti bo delodajalec dovol koristiti toliko dopusta v paketu, ker si le strošek.

Tako da... bolje je dopust, ni pa nujno, da je izvedljivo.

sazi -> RE: Po izteku porodniške: bolniška ali dopust (7.4.2008 14:45:46)

morš it na porodniško 42 dni pred PDP

na porodniško se po novem lahko gre samo 28 dni pred PDPjem - variante 42 dni prej NI VEČ

Stran: [1]