vpis v zemljiško knjigo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Nika v službi -> vpis v zemljiško knjigo (26.3.2008 18:19:24)

Ali pri vpisu lastninske pravice v zemljiško knjigo potrebuješ originalno, overjeno pogodbo z žigom Davčne uprave o plačanem davku ali zadostuje kopija oz. overjen original?

Imam namreč samo 1 izvod overjene in z žigom davčne potrjene pogodbe, ki je ne bi želela dati iz rok, zato me zanima, če zadostuje kopija.

Kje pa dobim še en overjen izvod - pri istem notarju, na davčni....?

lex -> RE: vpis v zemljiško knjigo (26.3.2008 19:01:50)

midva sva dala orginal, dobila sva 2 izvoda

knedli -> RE: vpis v zemljiško knjigo (26.3.2008 19:48:55)

Potrebuješ originalno potrjeno pogodbo, ki je potem shranjena na zemljiški knjigi.

Naja31 -> RE: vpis v zemljiško knjigo (26.3.2008 21:12:17)

ja, potrebuješ original, ožigosan s strani DURSa. Saj original potrebuješ samo za zemljiško knjigo, tako tudi piše v pogodbi, za urejanje vsega ostalega so dovolj kopije. Ko bo lastništvo spremenjeno v ZK, bo ZK izpisek dokaz o lastništvu in ne pogodba. 

srki -> RE: vpis v zemljiško knjigo (27.3.2008 8:30:58)

Kot je napisala Naja31. Jaz sem tudi original dala, ki jo hranijo tam, kopijo pa midva. Saj, če komu kaj ni jasno, pa si gre lahko itak v ZK ogledat, da je res vse OK.

sazi -> RE: vpis v zemljiško knjigo (27.3.2008 10:44:04)

Original res obdržijo na ZK.
Sem imela pa jaz lani polno letanja naokrog in en kup stroškov, ker sem morala za pridobitev subvencije od stanovanjskega sklada zraven priložiti notarsko overjeno kupoprodajno pogodbo, pogodba pa je bila na ZK. Za znoret. Sem šla do notarja, ki je prvo pogodbo overil (hranijo kopije), so mi dlai novo, notarsko overjeno kopijo (za katero sem plačala več kot 60 EUR, ker je imela pogodba res veliko strani), da sem potem to overjeno kopijo lahko poslala na sklad.
Če imaš pogodbo še doma poskrbi, da imaš narejeno kako kopijo, ki bo enakovredna originalu. Mislim, da ni potrebna overitev pri notarju (jaz žal nisme imela izbire, ker nisem imela originala) ampak se da na UE za precej manj denarja urediti.

Nika v službi -> RE: vpis v zemljiško knjigo (27.3.2008 14:09:06)

Iskrena hvala vsem za odgovore. Bom verjetno za vsak slučaj naredila še eno overjeno kopijo. Nikoli ne veš, kaj potrebuješ, kot je omenila sazi.

Stran: [1]