combuha (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


taja27 -> combuha (26.3.2008 14:09:55)

a pozna ktera? a jo ktera uporablja in za kaj? kakšne so vaše izkušnje?




Volga -> RE: combuha (26.3.2008 14:10:42)

IZVIRNO SPOROČILO: taja27

a pozna ktera? a jo ktera uporablja in za kaj? kakšne so vaše izkušnje?


Ne, je nimam, sem pa že nekaj brala o njej. Dvomim pa, da bi se mi jo dalo "presajati" ali "deliti" ali nekaj takega kar moraš početi z njo, da "dela".




taja27 -> RE: combuha (26.3.2008 14:14:06)

hmmm ... sej vse naredi sama ... ti jo samo prestaviš v sveže narejen čaj ... b bistvu zelo nekomplicirano




Volga -> RE: combuha (26.3.2008 14:15:19)

IZVIRNO SPOROČILO: taja27

hmmm ... sej vse naredi sama ... ti jo samo prestaviš v sveže narejen čaj ... b bistvu zelo nekomplicirano


ja, kaj pa vem no, a ti veš kaj več o njej? Daj potem ti več povej, ker meni se je takrat zdelo kar komplicirano, podobno kot je včasih moja Volga doma jogurt delala pa je neke kvasovke pustila, da so rasle in potem tako naprej.




ElaM -> RE: combuha (26.3.2008 14:24:15)

Moja mami jo ima, vendar šele 14 dni in učinki še niso vidni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




taja27 -> RE: combuha (26.3.2008 14:27:19)

jst jo imam ... sem mislila, da jo katera uporablja ...

kratka navodila:

Iz 1,5 l ali 2l vode skuhamo čaj (4 vrečke šipkovega čaja, 3-5 žlic sladkorja), ga sladkamo in ohladimo na sobno temperaturo. V veliko stekleno posodo damo ohlajen čaj. Predem damo gobo v stekleno posodo, jo moramo oprati pod šibkim curkom mlačne vode, stekleno posodo pa nato pokrijemo z gazo. Tako naj stoji pet dni na sobni temperaturi (jst jo imam v hladilniku, ker imam pretoplo). Po petih denh čaj precedimo skozi gazo, gobo pa pustimo v manjši količini čaja, ki mu nato dodamo še novo skuhan čaj - tega pripravimo tako, kot prvič. Precejeni čaj prelijemo v drugo steklenico in ga natopijemo. Napitek je potrebno imeti na hladnem.

Goba ne sme priti v stik s kovino (cedilo, kovinska žlica).

razmnoževanje: po približno 10 dneh se goba razmnoži in razdeli na dva dela.
Polovico gobe lahko komu podarite, z drugo polovico pa še naprej pripravljajte napitke zase.




luka jan -> RE: combuha (26.3.2008 15:11:38)

Jaz jo imam in konzumiram že kakšne 2 meseca.
Stvar ni nič komplicirana, vsakih 10 dni skuhaš čaj in gobo prestaviš.
Učinki... Razen tega da se počutim tako dobro kot še nikoli jih ni. Sem precej manj razdražljiva, neutrujena in polna življenja.
To je to.




urskas -> RE: combuha (26.3.2008 15:20:46)

Iz 1,5 l ali 2l vode skuhamo čaj (4 vrečke šipkovega čaja, 3-5 žlic sladkorja), ga sladkamo in ohladimo na sobno temperaturo. V veliko stekleno posodo damo ohlajen čaj. Predem damo gobo v stekleno posodo, jo moramo oprati pod šibkim curkom mlačne vode, stekleno posodo pa nato pokrijemo z gazo. Tako naj stoji pet dni na sobni temperaturi (jst jo imam v hladilniku, ker imam pretoplo). Po petih denh čaj precedimo skozi gazo, gobo pa pustimo v manjši količini čaja, ki mu nato dodamo še novo skuhan čaj - tega pripravimo tako, kot prvič. Precejeni čaj prelijemo v drugo steklenico in ga natopijemo. Napitek je potrebno imeti na hladnem.

Goba ne sme priti v stik s kovino (cedilo, kovinska žlica).


Po mojih navodilih se šipkovemu čaju doda tudi člica pravega (črnega ali zelenega) čaja.
Pa še to: gobe ne se ne sme dotikati ženska v času [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ker baje potem goba umre....

Drugače pa smo jo pri nas začeli uporabljati kakšen teden nazaj (mož) zaradi nekih zdravstvenih težav, prebrala sem že ogromno internetne literature na to temo in rezultati so zelo obetavni.

Zdaj je treba le čakati na boljše čase...




taja27 -> RE: combuha (26.3.2008 15:38:36)

Pa še to: gobe ne se ne sme dotikati ženska v času , ker baje potem goba umre....


a dej ga hecat?!




Udb -> RE: combuha (28.3.2008 7:15:11)

Kje se pa dobi to?




maliva -> RE: combuha (28.3.2008 7:30:18)

To mene spominja na kvasovke, iz katerih se dela kefir, le da gre očitno tukaj za drugo stvar, ker se kuha v čaju.

kje bi se ta goba dala dobiti? in kako se ta beseda izgovori? kombuha?




ZARA -> RE: combuha (28.3.2008 7:40:10)

http://www.zanaravo.com/

http://www.kombu.de/slovenia.htm

Izgovarja se kombuča, nekateri ji pravijo tudi kambuča




srki -> RE: combuha (28.3.2008 7:46:14)

In kakšna goba je to?




ZARA -> RE: combuha (28.3.2008 7:50:31)

[image]http://www.zanaravo.com/Images/produkti/kombucha/kombucha_w150.jpg[/image]
Zdravilna in taka, ki raste v čaju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Preberi si linke srkonja.




srki -> RE: combuha (28.3.2008 7:58:25)

Jaz tebe rajši tebe brala, k te nisem že dolgo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Volga -> RE: combuha (28.3.2008 8:02:58)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Jaz tebe rajši tebe brala, k te nisem že dolgo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Jst tud, boli me za kombučo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




srki -> RE: combuha (28.3.2008 8:10:48)

No evo, Zara, ko šlivi kombučo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] oz. super, da obstaja, da si se vsaj pojavila.




ZARA -> RE: combuha (29.3.2008 10:30:57)

Ženšče, malo se izobražujte. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




gojska -> RE: combuha (29.3.2008 11:38:31)

baje ne smeš s kovinsko  žlico mešat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Astorija -> RE: combuha (29.3.2008 15:15:47)

Joj, to je imela moja babica leta in leta nazaj... mi smo rekel temu kristalčki, ampak ta stvar se tako zelo namnoži... no vem da njej takrat ni nič pomagalo, je pa res da s kovinskimi predmeti ne smeš mešati.




Stran: [1]