pizza (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Spark -> pizza (26.3.2008 12:55:48)

Naredila sem testo za pizzo.
Zanima me če lahko pizzo že obložim in jo dam v hladilnik pa da počaka da jo pečem popoldne ali pa jutri. Ali bo testo v hladilniku še vzhajalo, ali bo kaj čudno testo? Ali naj raje počakam, in jo obložim kasneje in jo takoj pečem.

Jaz sem kuharica liga A. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




vesna.com -> RE: pizza (26.3.2008 13:04:44)

Kar obloži in daj na hladno da ti ne vzhaja.




vesna.com -> RE: pizza (26.3.2008 13:05:26)

Pa mal jo zavi da se testo ne posuši.




Čupka -> RE: pizza (26.3.2008 14:11:11)

Tudi v hladilniku testo vzhaja. Preverjeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Samo jasno precej počasneje. Testo daj v hladilnik, raztegni in obloži pa ga kasneje, da ne bo ratal en sam poc zaradi paradižnikove omake. Do jutri pa ga jaz na tvojem mestu ne bi pustila....mislim da ne bo OK, bo preveč vzhajalo in bo dobilo zelo čuden vonj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




qwasy -> RE: pizza (26.3.2008 14:23:01)

Če rabiš testo šele jutri, ga razvaljaj in daj v zmrzovalnik. Jutri pa kakšno uro ali dve pred pečenjem ven vzemi.




Spark -> RE: pizza (26.3.2008 15:58:05)

Evo jaz sem takoj po prvem postu naredila pizzo oz. dve. Eno bom zdaj spekla, drugo pa sem imela namen ko pridejo eni frendi, ki pa so odpovedali. No sedaj imam pizzo viška.
Jaz sem jo zavila s folijo, jutri jo bom pa pekla oz. bom vidla če bo za spečt.




MARTINŠČICA -> RE: pizza (26.3.2008 16:00:44)

Jaz ponavadi tudi 2 naredim in eno takoj spečem, drugo pa zamrznem do ustreznega trenutka. Tudi samo testo (hlebček) lahko daš v zamrzovalnik.




Muca Copatarica -> RE: pizza (26.3.2008 16:14:19)

Pica bo jutri prav tako okusna, kot danes. Ne skrbi in jo imej v hladilniku, jutri pa ko jo boste želeli jesti jo pač speci. Jaz jo večkrat naredim in dam na hladno, naslednji dan pa spečem. In še nikomur nikoli ni bilo nič. Tako, da ne skrbi zaradi tega. Jaz je niti ne pokrijem.
Še en nasvet za testo. Če imate radi polnozrnato moko, lahko testo narediš iz 3/4 bele in 1/4 polnozrnate. Okus testa je božanski.
Pa dober tek.




Spark -> RE: pizza (2.4.2008 13:14:18)

Pozabila sem komentirati.
Pizza ki sem jo pekla naslednji dan je bila fenomenalna. Tako, da v bodoče, ko imam kake opravke, bom že dan prej vse prištimala in potem samo spekla.





srki -> RE: pizza (3.4.2008 9:16:58)

Super, da sem tole videla, jo bom danes naredila ko pridem domov, spekla pa itak šele zvečer. Jaz sem tudi mislila, da v višave vzhaja, če jo pustiš dlje časa zunaj.




Marogica -> RE: pizza (3.4.2008 9:25:03)

SIcer sem kar za nekaj dni prepozna z odgovor, tako,da bi se ta omenjena pica že zdavnaj v hladilniku pokvarila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Obstaja še varianta, da jo za nekaj minut spečeš, torej samo testo, pelate in riban sir, vendar ne dopečeš. Potem jo nadevaš in spečeš do kraja. V tem primeru ne bo vzhajalo testo niti malo.




Spark -> RE: pizza (3.4.2008 15:05:05)

Ok, Marogica tudi to bom sprobala.
Srki, jaz sem pizzo lepo zavila s tisto prozorno folijo- ne vem kako točno se ji reče in takoj sem jo dala v hladilnik, nič je nisem držala zunaj. Drug dan pa direkt z njo v pečico in je bilo super.




Stran: [1]