Freycha -> RE: Pomagajmo NINI (28.3.2008 9:46:37)
|
ne... kot sem napisala in kot si si lahko prebrala v linku, ki sem ga nalepila ti za tipizacijo kostnega mozga vzamejo samo recimo kako epruveto ali dve (ne glede na kilažo)..... ker ste se pa pogovarjale o darovanju krvi, sem pa odgovarjala za darovanje krvi..... v bistvu sploh ne vem, katera je začela s tem, da se gre na krvodajalsko akcijo za tipizacijo kostnega mozga. To sta namreč dva čisto drugačna postopka. No, jaz sem sicer oboje naredila naenkrat (ker je najbolj enostavno, da ne hodiš dvakrat tja), sta pa to dva ločena postopka in ko sem prišla na zavod, smo se najprej pogovorili za darovanje krvi in naredili vse, kar je potrebno za darovanje krvi, potem je pa prišla ena druga zdravnica in se z mano individualno pogovorila o darovanju kostnega mozga in še ona naredila neke teste (vsaj zdi se mi, da je... je že dolgo od tega). Ko sem se usedla na fotelj (madonca res so udobni stoli), so najprej vzeli malo krvi za tipizacijo, potem pa so nastavili vrečko za darovanje krvi in smo to pumpali ven iz telesa. Seveda gledajo kile (pri darovanju krvi), samo ni pa tako,da če imaš 50kg ti vzamejo recimo deci in pol krvi, če imaš nad 70kg, ti vzamejo recimo 2 deci krvi itd....... vsem vzamejo isto količino, zato je 50 kg magična meja. Sem skoraj prepričana, da je tako, a nisem 100%.
|
|
|
|