Električni aspirator za nos (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Ulla -> Električni aspirator za nos (25.3.2008 20:43:26)

Oj, ali ima katera oziroam uporablja električni aspirator Living LAB za nosek? In kolikokrat na dan posesate ven smrkljčke? Ker v navodilih piše, da samo par sekund v vsako nosnico, toliko da seposesa tekočina?? Sam jaz mu ne morem vse odstranit v 2 sekundah? Nosek redno čistiva zjutrej in zvečer in ko je dete zbujeno diha lepo, ponoči,ko se pa zbudi imam pa občutek kot da bi imel zamašn nosek, ampak ga nima?? nevem zakaj tako dihanje ponoči, kr neki hrka???

Kako pa pucate noske svojim dojenčkom npr. 3 mesce starim? tudi vbrizgavate fiziološko v nosnico? Jaz nevem kako naj mojega dojenčka postavim, v kakšen položaj, da bi čim manj popil te fiziološke in da bi mu stisnila fiz. v eno nosnico in da pride skozi drugo ven, to mi nikakor ne rata?? Prosim pomagajte mi z nasveti. Hvala vam.




* Mateja * -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 20:49:17)

Mi smo imeli baterijskega in se je ful dobro obnesel. sem pa na konec namontirala cevkico, kateterček, da sem mu šla z njim v nosek in lepo mu ga spucala. Sem pa to počela več kot 2 s, ker v tolikem času mu ne spucaš vsega. Lepo mu nosek zalij s fiziološko, ta mu ne škodi in pol pucaj do konca, dokler gre kaj ven!




rija -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 20:53:38)

velikokrat ko berem te teme o čiščenju noska se sprašujem, zakaj jim čistite noske s pumpicami, fiziološko, če niso prehlajeni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] če je nosek čist [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] a so vam to povedali v porodnišnici ali kak? ker meni niso nič omenjali, da mu šaram po nosu, če ni potrebe.






Jančika_ -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 21:13:58)

Rija, moja prijateljica je tik pred porodom in so jim prejšnji teden v materinski šoli (v nekem ZD v LJ) rekli, da naj dojenčku/otroku vsak dan preventivno vlivajo fiziološko v nos. Tudi meni so zabičali zdaj na ORL, ko sem bila operirana, da si moram nujno vsak dan spirati nos za preventivo. Celo življenje, tako so mi rekli. Ampak mislim, da če nimaš problemov oz. če jih otrok nima, potem to niti ni tako nujno. Jaz jih imam in si pač spiram nos, otrokoma, ki nimata težav, ga pa ne (tudi iz komotnosti, ker se moja dva oba dereta kot zverini in se mi tega res ne da vsak dan poslušat).




rija -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 21:18:50)

saj....če so zdravstveni problemi razumem, če pa jih ni pa ne.

je pa res, da je to vsepovsod drugače.....vidim, da se slovenčki zelo razlikujejo od avstrijcev recimo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ker sem rodila gori, so bili prvi nasveti pač z njihove strani in se bistveno razlikujejo od tega, kar se prakticira v sloveniji....recimo ravno za nosek, pa mazanje ritke, pri nas se maže ritka v vsakem primeru s tono kreme....gori so rekli samo, če je res rdeča.....in jaz sem to prakticirala in imela en bepanthen za celo leto...

res se včasih sprašujem ali smo pri nas tak skomplicirani in tak panični, ali so gri tak komot.

jaz sem izbrala komot varianto in pri nas se je izkazala za odlično [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ulla -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 21:51:21)

Nosek je dobro pucati, tudi, če je vse uredu ion, če otrok ni prahlajen, saj vsakodnevno vdihavamo veliko delcev ter prah. Mojemu dojenčku se zjutrej vedno mal nabere, in potem seveda to spucam, če pa ne bi bi se pa zasušilo n tako bi prišlo dovnetja? Al kaj??




rija -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 22:22:52)

vnetja česa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lunc_a -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 22:25:17)

Do vnetja grla in nosa pride če ne čistimo noska in je nosek poln,čerpav se nam zdi da ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




rija -> RE: Električni aspirator za nos (25.3.2008 22:29:17)

ok. jaz sem mislila, da to pride od zamšenega noska v primeru prehlada.

moj je imel hvala bogu srečo in kakorkoli da nismo nikoli čistili noska preventivno, ok. če je bil kakšen mucek na vidiku jasno, da sem ga odstranila s namočeno palčko.....nikoli ni bilo tovrstnih problemov.

ampak res, a se nabere toliko nesnage noter, da se mu lahko vse zabaše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




jajula -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 1:29:23)

sem vprašala pediatrinjo v LJ P glede čiščenja noska in vlivanja fiziološke in je rekla da nikakor ne preventivno, ampak le če je zamašen nosek..




LINA31 -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 8:11:38)

Tudi jaz mu skoraj vsak dan čistim nosek s fiziološko, to pa zato, ker je zdaj po zimi suh zra v prostoru in se mu ponoči naberejo razne mačke po nosku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Naša patronažna je rekla, da kar te mačke pobirat, saj tako lahko preprečimo vnetja ušes, ki velikokrat pridejo zaradi prehlada, saj so ti organi med seboj povezani.

ulla...jaz imam razpršilo na steklenički tako, da mu nič ne gre v grlo. Mu pošpricam, ko ga previjam zjutraj.Ko pošpricam še skušam vspodbuditi kihanje, da se fiziološka prenese po celem nosnem kanalu.




Lunc_a -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 8:47:04)

jajula to je pa takšen nesmisel
in zakaj ne,a fiziološka škodi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




jaša2 -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 8:59:31)

jaz sem ji z fiziološko in pumpico čistla samo, ko je bla prehlajena. drugač ji smrklje spučem  s palčkami - po ta večjem, preveč pa ne drezam po sluznici. saj po mojem ni kaj narobe, če čistite vsak dan s fiziološko. saj piše v navodilih, kako in kaj. jaz pač rajš čimmanj drezam po nosku. sčistim, ko ima šmrklje, drugač jo pa pustim.




nana.dd -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 9:13:05)

Mi ga uporabljamo že od rojstva in smo ful zadovoljni. Nosek očistimo večkrat na dan in ne ravno v 2 sec...sicer ga nimamo v nosku 10 min, potrudim se da mu takrat ko ga čistim odstranim vse iz nosu...drugače pa veliko uporabljamo fiziološko raztopino.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.3.2008 12:30:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Pia77 -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 23:02:22)

V zdrav nosek, ki ni videti zasušen ali zamašen, (večkrat) dnevno vlivati fiziološko in besno aspirirati...
A ni to malo mučenje otroka? 

Kaj, če bi vam nekdo zvezal roke in to delal VAM? Večkrat dnevno... samo preventivno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Tako početje nima nobene fiziološke podlage. Zdrava nosna sluznica se je sposobna čistiti sama.




kofetek2010 -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 23:43:11)

Naša tamala ima po nasvetu dveh P preventivno špricanje noska s fiziloško/Sterimarjem/Aqua maris.

Vnetje ušes dobi brez najmanjšega izcedka iz noska in brez temperature, le ponoči tuli od bolečin.

In če nekaj ne škodi, lahko pa koristi zakaj ji ne bi špricala? Sedaj je že tolk velika, da ve, da je špricanje "za zdlavje" in se tud sama spomni ter prinese razpršilo.


Električnega aspriratorja pa nimamo.... imam pumpico za nosek ( http://www.babyvac.si/ ), ki se priklopi na sesalec.




Lunc_a -> RE: Električni aspirator za nos (26.3.2008 23:48:01)

Mučenje otroke če mu daješ fiziološko v nos [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
prosim lepo no...




Pia77 -> RE: Električni aspirator za nos (27.3.2008 11:04:44)

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Naša tamala ima po nasvetu dveh P preventivno špricanje noska s fiziloško/Sterimarjem/Aqua maris.

Vnetje ušes dobi brez najmanjšega izcedka iz noska in brez temperature, le ponoči tuli od bolečin.

In če nekaj ne škodi, lahko pa koristi zakaj ji ne bi špricala? Sedaj je že tolk velika, da ve, da je špricanje "za zdlavje" in se tud sama spomni ter prinese razpršilo.


Električnega aspriratorja pa nimamo.... imam pumpico za nosek ( http://www.babyvac.si/ ), ki se priklopi na sesalec.


To je drugo. Vi imate dober zdravstven razlog za to.

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Mučenje otroke če mu daješ fiziološko v nos [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
prosim lepo no...



A se ti zdi navdušen, ko mu šariš po nosu?




Stran: [1]