torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


bodoča -> torta (25.3.2008 19:09:37)

Rada bi spekla torto in ker nisem najbolj podkovana me zanima: kdaj je najbolje prerezati pečeno testo, ko je še toplo ali ko je hladno?
Prereže pa se menda najbolje s sukancem, je to res?

Ful bi rada poskusila z domačo torto pa se mi zdijo vsi recepti tako komplicirani, upam, da mi bo uspelo, če ne, bojo pač sosedove pujsike zadovoljne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Netopirčy81 -> RE: torta (25.3.2008 19:13:12)

Ah, to ni nič težkega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Samo glej, da bo pečica segreta in ko bo biskvit dobro penasto zmešan, hitro v pekač in v pečico. Da je biskvit dobro pečen, preveriš tako, da zobotrebec štokneš v sredino biskvita in če je suh, je pečen (ampak, saj to najbrž že veš)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Drgač pa počak, da se mal ohladi - men je takrat najlažje prerezati.




sončnica13 -> RE: torta (25.3.2008 19:35:41)

IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Rada bi spekla torto in ker nisem najbolj podkovana me zanima: kdaj je najbolje prerezati pečeno testo, ko je še toplo ali ko je hladno? Hladno
Prereže pa se menda najbolje s sukancem, je to res?DA

Ful bi rada poskusila z domačo torto pa se mi zdijo vsi recepti tako komplicirani, upam, da mi bo uspelo, če ne, bojo pač sosedove pujsike zadovoljne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




Anonimen -> RE: torta (25.3.2008 19:46:04)

Jaz biskvit vedno spečem en dan prej, in ga drugi dan prerežem, gre najlepše. Pa sem že ohoho tort naredila.




Jessy -> RE: torta (25.3.2008 19:58:51)

Prereži ga hladnega. S sukancem ga boš najlaže prerezala tako, da najprej z noževo konico zarežeš ob robu, da lahko sukanec vstaviš v to zarezo, nato pa konca sukanca prekrižaj, kot bi želela narediti vozel in povleci.




2.2. -> RE: torta (25.3.2008 21:21:19)

biskvit prereži naslednji dan boš najlažje. torto pa ravno odrežeš tako da z levo roko torto obračaš z desno pa z nožem zarežeš. če me razumeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




lelaval -> RE: torta (25.3.2008 22:38:12)

Jaz vedno prerežem hladnega in z nožem. S sukancem nisem še nikoli.




mojsoncek -> RE: torta (26.3.2008 8:04:02)

Hladno testo prerezem s sukancem.

Ce te skrbi biskvit, ti predlagam, da ga naredis po receptu za nutella torto. Vedno uspe.




AnBan -> RE: torta (26.3.2008 8:11:15)

Jaz pečem biskvit za torto vedno po plasteh, nikoli celega in potem režem, ker je vedno riziko, da dobi klobuk ali luknjo. Tudi slaščičarji pečejo po plasteh.
Vzamem pa kar navaden recept za rolado in spečem toliko plasti kot jih rabim.




malimisek -> RE: torta (26.3.2008 9:03:42)

Pri biskvitu jaz ne odpiram pečice, da ne pade skupaj.




muška -> RE: torta (26.3.2008 9:50:12)

Jaz jo razrežem drugi dan in ne s sukancem, ampak kar z ostrim dolgim nožem




Stran: [1]