Kam z iztisnenim mlekom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


noe -> Kam z iztisnenim mlekom (25.3.2008 15:40:51)

Naša malčica je stara 9 dni in je ful zaspanka. Po mojem zaradi zlatenice.
Ko se začneva dojit najprej komaj vleče in "požira", ker je že ful lačna, jaz pa imam veliko mleka. Potem pa po enih 10 minutah kar zaspi in je ne zbudi nič več, ne žgecanje, ne glas, nič.
Spi po 3-4 ure včasih tudi 5.
Ker pa mi dojke ostajajo polne mleka , sem si ga začela stiskati in mi priteče potem še okoli 100-120 iz ene dojke.Ker mi je škoda zlivati to mleko stran me zanima, če ga lahko dam zmrzniti??
In kako se potem uporablja, se odtaja in pogreje ali ga lahko dam v mikrovalovno??
Ker prvič nisem dojila, sem čisto nova na tem področju. Prosim za kakeršne koli info, lp




Anonimen -> RE: Kam z iztisnenim mlekom (25.3.2008 15:43:24)

Ja, jaz sem ga kar zamrznila in potem odtajala v mikrovalovki. Čeprav baje mikrovalovka ni dobra za odtajanje. Mleko mi je pa prav prišlo čez tri mesece, ko mi ga je začelo zmanjkovat in sem malo poštukala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sicer je pa bolje, da si ga iztiskaš, kot da fašeš mastitis.




anajmad -> RE: Kam z iztisnenim mlekom (25.3.2008 16:31:40)

Jst sem to prakticirala,ko sva z Ulo prišle domov. Mleko sem si izbrizgala ,shranila v aventovih lončkih,napisala gor datum in ko sem rabila,sem ga par ur prej vzela ven iz zmrzovalnika in ga počasi odtajala v hladilniku. Potem sem ga lepo pogrela  v grelcu in tamala je popila mleko. Tako so tudi prakticirali v porodnišnici,v laktariju.




mala pikica -> RE: Kam z iztisnenim mlekom (25.3.2008 16:50:28)

Seveda ga lahko shraniš v zmrzovalniku. Kasneje pa lepo počasi odtajaj in nato pogrej. Pa res ne priporočaju v mikrovalovki. Raje ga daj v flaško in potem v vročo vodo. Pride pa ti lahko zelo prav. Nam ga počasi že zmanjkuje, pa nimamo žal nobenih zalog. 




Stran: [1]