Erin -> RE: Avgustovke´08 - 2.del (27.5.2008 21:08:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris Kaj vaši malčki tut niso več tak živahni????????? Moj tudi ni, ne skrbi, važno je da ga čutiš da se premika csaj nekajkrat na dan, v kolikor pa gibov sploh ne čutiš pa TAKOJ k Gin ali bolnico pokazat. Moj se je malo umiril, se pa zelo odziva na glas od mojega in pa ko grem spat začne žurat... Naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] rastejo in sedaj so v obdobju hitrega naraščanja teže in imajo vedno manj prostora zato so gibi manj izraziti... Se mi je pa umirjanje malega začelo ravno kake tri tedne nazaj, ko sem bila noseča toliko kot si približno ti sedaj.. Upam da sem te vsaj malo pomirila... Čakaj bom kopirala en odstavek ki je v Nosečniškem koledarju- Sicer piše za 32 teden samo pri enih je nekaj prej pri drugih kasneje: Brce bodo ta teden dosegle vrhunec! Čeprav se boste včasih vprašale, ali bo vaš otrok boksar ali nogometaš, boste prav kmalu pogrešale udarce pod rebra, v mehur, želodec ter vsepovsod okoli. Kmalu bodo namreč gibi postali drugačni. Plod je namreč že tako velik, da nima več prostora za brcanje in boksanje. Zato boste občutili počasne gibe, enkrat komolca, drugič kolena, spet tretjič ritke. Skratka, čaka vas nova izkušnja. V tem obdobju pa je že potrebno slediti gibom ploda. Našteti jih morate vsaj 10 na dan. V primeru, da bi plod postal preveč miren, pa ne odlašajte s posvetom pri zdravniku. Seveda pa ne pozabite na njegov ritem spanja in budnosti, da vas ne bo prestrašilo njegovo mirovanje med spanjem. Pa še en odstavek iz istega koledarčka glede bolečih sramnih kosti: Telo nosečnice proizvaja tudi hormon, imenovan relaksin. Ta hormon sprošča medenico in na ta način zarodku pomaga pri porodu, saj mu omogoči prehod skozi medenico. Hkrati hormon povzroča tudi bolečine v medeničnem delu. Čeprav vas zdaj te bolečine motijo ali celo ovirajo, boste omenjenemu hormonu hvaležne med porodom, saj bo poskrbel za lažji prihod otroka na svet.
|
|
|
|