4 URNO DELO? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

monika trtnik -> 4 URNO DELO? (25.3.2008 13:26:12)

Ima katera kaj izkusenj?kaksno je placilo?mar res ostalo polovico                                                                    placa center za socialno delo?lahko 4 urno delo nastopis  le nekaj                                                                     mesecev?pripada voznja,malica,dopust,regres?HVALA

cindi -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 13:39:02)

Živjo!

To imaš pravico koristiti do tretjega leta starosti, vendar pa je zanka, da se delodajalec mora s tem strinjati. Če se ne, potem ne moreš koristiti tega. 4 ure plača delodajalec, ostalo pa država. Osnova za socialne prispevke, ki ti jih za 4 ure plača država, je minimalna plača. Izplačilo pa dobiš samo za 4 ure dela od delodajalca, za preostale 4 ure pa ti država plača samo prispevke ( zavarovanje,delovna doba). za regres pa nisem prepričana, vem samo, da je bistveno nižji. Upam, da imaš dobrega delodajalca,ki ti bo šel na roko. Kljub nižji plači je dosti vredno, če si lahko 4 ure več z otrokom.
Držim pesti, da ti uspe.

c.

Anonimen -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 13:39:46)

CSD ti plača samo drugo polovico prispevkov in to minimalnih.

Torej dobiš: izplačilo polovice plače (delovna doba za celih 8 ur po vplačanih prispevkih), malico, prevozne stroške, dopust, regres.

Kako dolgo koristiš je pa odvisno koliko otrok imaš. Mislim, da je za enega do tretjega leta. Naj me kdo popravi če se motim.

onur -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 13:39:48)

najnižje 4 urno delo (lahko tudi več, vendar ne polni delovni čas), sem mi zdi, da ti pripada do 3 leta starosti otroka. plačilo in prispevke dobiš za 4 oz. več ur (odvisno koliko delaš) in ni res, da CSD plača ostalo (plača ti samo prispevke - socialno zavarovanje).

Olivija -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 13:44:53)

IZVIRNO SPOROČILO: cindi

Živjo!

To imaš pravico koristiti do tretjega leta starosti, vendar pa je zanka, da se delodajalec mora s tem strinjati. Če se ne, potem ne moreš koristiti tega.  Ta stavek je kontradiktoren. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  
c.

Kot že mnogokrat napisano: to je tvoja pravica in delodajalec ti tega ne sme preprečiti = ne rabiš njegovega dovoljenja. Pri enem otroku imaš pravico koristiti SDČ do 3. leta, pri dveh pa do 6. leta mlajšega otroka.

Dopuščam pa možnost, da te šikanira na druge načine.

Pri meni je bilo tako, da sem dobila tudi polni regres in povračilo stroškov za malico ter prevoz.

Sem pa koristila SDČ pri prvem otroku 11 mesecev, pri drugem pa 10 mesecev. Zdaj trenutno sem prekinila in nameravam spet septembra delat po 7 ur.

monika trtnik -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 15:22:23)

mogoce katera dela 4 ure,kaksno je placilo,polovica manj od place,ki jo dobijo tisti,                                            ki delajo polni cas?

Taula -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 15:26:25)

Plača je logično da polovico manjša, ker delaš pol delovnika manj.

kofetek2010 -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 15:38:43)

IZVIRNO SPOROČILO: monika trtnik

mogoce katera dela 4 ure,kaksno je placilo,polovica manj od place,ki jo dobijo tisti,                                            ki delajo polni cas?

neto plača je polovico manjša od tvoje polne neto plače - malica in prevoz sta pa enaka, tudi dnevi dopusta so isti in regres ti pripada v celoti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Olivija -> RE: 4 URNO DELO? (25.3.2008 15:59:48)

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

IZVIRNO SPOROČILO: monika trtnik

neto plača je polovico manjša od tvoje polne neto plače - malica in prevoz sta pa enaka, tudi dnevi dopusta so isti in regres ti pripada v celoti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pa še res je. Zato se tudi nisem odločila za 4 ure, ker bi se mi preveč poznalo - 25% za šest ur se mi ni zdelo tako hudo oz. ca. 12% za 7 ur (pa si še vedno eno uro prej doma).

nanč -> RE: 4 URNO DELO? (29.4.2008 21:21:29)

Pa tudi pogodba se ti spremeni,se pravi če si zaposlena za nedoločen čas,ti dajo pogodbo do tistega datuma,ki ga lahko koristiš za 4-urno delo.Vsaj tako to delajo pri nas.In seveda sodelavci te (nekateri)gledajo postrani.

Stran: [1]