A se kaj bojite? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lin -> A se kaj bojite? (4.2.2005 22:29:06)

Ciao!
Mamice(in očkoti) a se kej bojite za svoje sončke,ko razsaja ta viroza,katera napade dihala pri malčkih in morajo obvezno v bolnišnico!
Mene je kr malo strah.Sej če si zunaj na zraku baje ni panike,samo v zaprtih javnih prostorih je pa.......?
Pa glih zdaj ko je pust in bi šli malo na otroško pustno rajanje!
A vi boste šle?
Lp Mili in Lin

niki5 -> A se kaj bojite? (4.2.2005 22:36:30)

ja mene je kar strah... naš starejši je zbolel in tako je še dojenček, na srečo gre na bolje. Jaz se bom raje izogibala, ne bi rada še enkrat podoživela pediatrične. Pravija da je sedaj pa sploh tam gužva.. obup..

lin -> A se kaj bojite? (4.2.2005 22:42:44)

A ste bli prov v bolnici?Kolko pa je star?

niki5 -> A se kaj bojite? (4.2.2005 22:50:25)

ne, pri prvem sem bila, ko je bil star 1 mesec, pred 6 leti
zdaj upam, da se bo uredilo, da ne bo kaj hujšega

smrček -> A se kaj bojite? (4.2.2005 23:15:01)

Midva se zelo bojiva te viroze, zato smo odpovedali tudi vse obiske, ki komaj čakajo da se pojavijo na naših vratih. Gašper je star komaj tri tedne in se bojim da bi dobil kakšen virus. Zanj bi bil verjetno že nahod velik problem:( , kako bi pa potem papal, če ima zamašen nosek?

Maxica -> A se kaj bojite? (4.2.2005 23:18:05)

Mene je tudi kr groza te viroze in sva več ali manj doma. Čeprav je to tudi dvorezen meč. Ampak sem včeraj po TV videla, ko je pokazalo pediatrično kliniko in polno dojenčkov v tistih železnih posteljicah.:( Kr zmrazilo me je in Bog ne daj, da bi moral kdo od nas to doživeti. Pazite nase in na svoje zaklade:duda:!

lin -> A se kaj bojite? (4.2.2005 23:19:09)

smrček prav si naredila,obiski lahko počakajo,če pa kdo tega nerazume,se nesekiraj ker najbolj pomembni so naši sončki pol pa vse ostalo!
:bravo::bravo::bravo::bravo:

Magi* -> A se kaj bojite? (4.2.2005 23:44:16)

ravno danes sem bila jezna, ker eni ne razumejo, da nočemo imeti obiskov zaradi tega virusa. so hotli kr vseeno prit, češ, saj nismo bolni:grrr:

javnim prostorom se pa itak izogibamo. punce ni hec tale virus. moja kolegica ima punčko, teden dni mlajšo od moje, pa je že 10 dni v bolnici. je zeloo hudo.

pazite nase in na svoje sončke.

M

Mojca20 -> A se kaj bojite? (5.2.2005 8:17:48)

Moj nečak, star 1,5 meseca je bil 1 teden v bolnici ravno zaradi te viroze. Revež ima še vedno inhalacije.:(

Bela -> A se kaj bojite? (5.2.2005 8:26:08)

Kaj bi dala, da ne bi bilo bolezni na tem svetu...

Anonimen -> A se kaj bojite? (5.2.2005 8:53:17)

Ojla..naš je že dal čez..imel je visoko vročino zamašen nosek težave z dihanjem,ki smo jih omilili z Ventolinom,ki ga je predpisala dohtrca,pa še domač recept...dobro oblečenega ko je imel krizo z dihanjem smo stali pri odprtem oknu na svežem zraku,takoj mu je pomagalo in izvajali smo inhalacije.Na vse načine,samo da mu je bilo boljše.V glavnem smo imeli dokaj srečo,da se je pojavila viroza v mili obliki,ni pa rečeno,da se ne bo ponovila,kar pa upam,da ne.

Lp:morje:

lin -> A se kaj bojite? (5.2.2005 18:35:31)

Ja res je grozna ta viroza.
Čeprav zdravniki pravijo da je treba bit čim več na svežem zraku,tako da smo se mi danes zjutraj lepo našemli in bili celo jutro na sprehodu v maškarah,se nas je zbralo kar 8 mamic (smo ble tudi mi našemljene)in smo šetkali po Portorožu,ponosni na svoje male maškare!
tudi jaz neprivoščim nobenemu,da bi mu otrok tako zbolel in moral v bolnico. Punce res čuvajte svoje sončke!
Pa pa!

malika -> A se kaj bojite? (5.2.2005 18:39:11)

U hudiča, kakšni pa so znaki te viroze? A samo visoka vročina in poln nosek?
Joj me malo skrbi za mojo malo nečakinjo(v pon. bo stara 1 leto), ker je sanes ravno njena mai sporočila, da je zbolela:(

Primoza -> A se kaj bojite? (5.2.2005 18:47:17)

Mi smo dali to virozo, ki se imenuje respiratorni sincicijski virus skozi pri našem 9 mesečniku. Najnevarnejši je ta virus do 6 mesecev starosti, potem več ne toliko, je pa precej zoprn zaradi dušečega hropečega dihanja in kašljanja, ki ti ponoči dela skrbi.
Virus ne preživi izven telesa več kot 3-4 ure, je pa zelo prenosljiv.
Pri odraslemu povzroči le malo dogotrajnejši prehlad z obilo sekrecije.

Stran: [1]