Anonimen -> RE: kako otroku razložiti, da je nekdo mrtev? (24.3.2008 22:34:34)
|
Jaz bi rekla, da je nekdo mrtev oz. je umrl (to zadnje se mi manj kruto slisi, ne vem zakaj) in da to pomeni, da je za vedno zaspal in se ne bo nikoli vec zbudil. Da je imel npr. bolezen, ki se je ni dalo pozdravit ali prometno nesreco itd (kar je bilo res, se vedno je lahko milejsa oblika). In da se umrlih spominjamo tako, da jim prizgemo sveco na grobu, ampak da to ni vse. Da se jih spomnimo lahko vsak dan in mislimo nanje, lahko mu reces, da zdaj oni gledajo vas in pazijo na vas (ce ti je to ok). Midva sva fantovemu sinu povedala, da njegovega prijatelja ni vec, ker ga je povozil avto, da je umrl - da je zaspal in se ne bo nikoli vec zbudil. Ko smo mu sli pizgat svecko, je sel zraven in je sam rekel, da mu gremo prizgat svecko, da bo prijatelj vesel in potem je vprasal, ce on tam (v grobu) spancka. Je pa star 3.5L in je to kar dobro sprejel. Je pa potem nekaj dni po tej nesreci v vrtcu narisal risbico, kjer je avto povozil tega prijatelja. Ne vem, nimam drugih idej oz. imam zaenkrat le to izkusnjo, ker mi razne zgodbice o angelckih na splosno niso kaj prevec vsec (razen za umrle dojencke itd.) Je pa najbrz tezje, ce otrok se ne razume pojma umrl. LP
|
|
|
|