gh in zaprtost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

karmen1979 -> gh in zaprtost (24.3.2008 20:34:19)

Pozdravljene!

imam težavo s svojim 6mesečnim sinkom. Že nekaj časa uvajava gosto hrano in mali jo ful rad je. Začela sva z zelenjavo, zdaj pa papapamo že kar neki vrst zelenjave (bučke, brokoli, cvetača, kolerabica, grah), od sadja pa jabolko, kašico iz marelic in hrušk. Zraven pa mu tud dodam malo pustega belega mesa ali teletine, pa ajdovo kašo, proseno kašo ali polento. vmes pa tudi še kdaj dobi riževe ali koruzne kosmiče. A bi mi lahko katera svetovala, kaj naj storim glede zaprtosti, mali ne more kakat oz. če kaka  je to mučenje in jok, potem pa prikuka trd kakec. Poskusla sem že z namočenimi slivami in ovsenimi kosmiči, malo boljše je, ni pa ok. Ima katero kakšno idejo oz. kaj mu ne bi smela dajat.
Moram pa še povedat, da ima sum alergije na KM in mu zato dajem riževo mleko in pa še allernovo.

Najlepša hvala za pomoč.

Naja31 -> RE: gh in zaprtost (24.3.2008 21:51:31)

Poskusi ugotoviti kaj je tisto kar ga zapira.

Pri nas so bili to riževi kosmiči z aptamilom, ki sem mu dajala na začetku uvajanja GH. Ko smo s tem prenehali, je bilo bolje. Z uvajanjem GH je normalno, da se prebava malo spremeni, ampak vseeno poskušaj iz njegove prehrane izločiti tisto kar ga zapira in mu dajej čim več takoh jedi, ki bi ga lahko odprle.

Stran: [1]