zadja plača pred porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

jancika -> zadja plača pred porodniško (24.3.2008 19:43:36)

Pozdravljeni,

zanima me, kako je z izplačilom zadnje plače pred porodniško.
Npr. 6.9. imam PDP, nekje 6.8. začnem s porodniško.
Zanima me, ali bom 15.8. še dobila izplačilo plače od delodajalca za mesec julij, ali bom 15.8. že dobila porodniško nadomestilo iz CSD? In kako je s 6-imi dnevi pred začetkom porodniške, ko sem dejansko še delala v firmi? Kako in kdo jih obračuna.
Hvala in lep pozdrav!

Anonimen -> RE: zadja plača pred porodniško (24.3.2008 19:46:24)

Za zadnji mesec dobis sorazmerno izplacilo.
Da nastopa porodniske ti placo obracuna delodajalec (do vkljucno 5.8.), od takrat naprej pa CSD, sorazmerni del, to je za 26 koledarskih dni meseca avgusta.

Naja31 -> RE: zadja plača pred porodniško (24.3.2008 19:46:48)

IZVIRNO SPOROČILO: jancika

Pozdravljeni,

zanima me, kako je z izplačilom zadnje plače pred porodniško.
Npr. 6.9. imam PDP, nekje 6.8. začnem s porodniško.
Zanima me, ali bom 15.8. še dobila izplačilo plače od delodajalca za mesec julij, ali bom 15.8. že dobila porodniško nadomestilo iz CSD? In kako je s 6-imi dnevi pred začetkom porodniške, ko sem dejansko še delala v firmi? Kako in kdo jih obračuna.
Hvala in lep pozdrav!

Ja, valjda dobiš 15.8. še plačo za julij. A ti bi jim en mesec dela kar podarila?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Potem dobiš 15.9. še od delodajalca plačo za tistih 6 dni avgusta , ko še nisi bila na porodniški in od CSD porodniško za del od 6.8. do 31.8.

trnuljčica -> RE: zadja plača pred porodniško (24.3.2008 21:29:22)

A to pomeni da dobiš 2 nakazila? Enega od delodajalca, drugega od csd. Ali eno nakazilo- csd pa nakaže delodajalcu sorazmeren delež. Hvala za odg čeprav je vprašanje verjetno neumno.

DANVARI -> RE: zadja plača pred porodniško (25.3.2008 8:26:41)

ja, dobiš dve nakazili - eno od dlodajalca in drugo od CSD

didikaa -> RE: zadja plača pred porodniško (26.3.2008 11:47:18)

15.8 dobiš normalno plačo za mesec julij, 15.9 dobiš redno delo plačno za 6 dni ostalo pa ti bo na plačilni pisalo porodniška in 0 % za ostale zaskonsko določene ure mislim...od csdja pa dobiš porodniško za mesec avgust od 6.8 do 31.8 ...

didikaa -> RE: zadja plača pred porodniško (26.3.2008 11:48:33)

csd pa nix ne nakazuje delodajalcu... kr direkt tebi...

decembra sem ravno delala takšno plačilno listo

Stran: [1]