Seven* -> RE: NOVOROJENČEK-dodatna tekočina? (25.3.2008 17:17:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: PATRICIJA_22 Zanimajo me vaše izkušnje glede dodajanja tekočine kljub polnemu dojenju in sicer imamo 14 dni staro punčko, ki jo polno dojim na vsake 3 ure, ampak zjutraj vstanemo okoli 8 ure jo podojim, potem pa je pokonci do cca. 12 ure in v teh urah, mi skoz cmoka kakor da je lačna in jo pristavim, malo posesa in to je to... Problem pa je v tem, da potem ko je čas za GLAVNI obrok ne vem ali sploh imam še dovolj mleka oziroma se mi kar zdi da ji je premalo... Je katera dodajala kakšno tekočino, npr. vodo ali baby čaj, da se je otroček potolažil v tem vmesnem času? Kdaj lahko začnemo s flaško (malo me skrbi da če ji ponudim čaj v flaški, da ne bo hotela več sesati pri meni)? Hvala za pomoč... 1. Otrok ne rabi dodatke tekočine, če je polno dojen. 2. Če je otrok vesel, se redi, potem IMAŠ DOVOLJ MLEKA. Vse kar tuhtaš so samo nepotrebne skrbi. Po 14 dnevih dojke niso več tako napete, ampak to ne pomeni, da mleka ni dovolj. Dojke niso rezervoarji. Večina mleka nastaja sproti. 3. Do vsaj 6 mesecih ne rabiš NIČ. Bodi vesela, je najbolj enostavno. Ne rabiš flašk in ničesar.
|
|
|
|