tašče -****.ič - grrrrr! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

HuAnita -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 20:08:45)

Najbolj pop...., ko moja prijazna taška pride na obisk takrat, ko mala že spi. Res gre zgodaj spat (ob cca 18.30) je že na obisku pri g. Spancu, pa kakšne pol ure vse potiho počnem, ker tudi mene moti, če kdo razbija lai se pogovarja, ko skušam zaspati.
No, ona pa uleti (itak samo 1x na mesec), pa ko bolj potiho govorim, pa se glasno zasmeji in prijavi: a tako je občutljiva?! Ja, to pa ne sme biti! (Včeraj pa sem pop... in sem ji rekla, ne, mala ni občutljiva, mamica je, če ji kdo to reče :)-. Valda užaljenost na kubik. No, ne vem, če malo hrup res tako moti, ampak po moje vsak starš počne vse bolj tiho, a ne?
In po, še to, itak jo vnukinja dovolj zanima le 1xna mesec, da se pripelje, pa mi dovoli, da ji kakšni 2 minuti pripovedujem, kako in kaj je z malo, potem pa vskoči in poslušam eno uro o tem, kaj jo boli, kdo jo je kje 'nategnil (ala v trogvini, pa sadja ji je šiptar dal premalo...), da sem na koncu čisto izmučena od teh zgodb, pa prav vesela, ko gre. :)-
Sem hudobna, ne?
Saj sem Hu:hudicek:Anita

Pia73 -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 20:11:33)

Meni se zdi, da si postopala čisto pravilno. Tvoja stver je kakšen red bo pri hiši, ko mala zaspi.

Le tako naprej. :rozica:

Jančika_ -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 20:13:22)

Pravi :hudicek: si, veš! Boga ženska pride samo enkra na mesec, ti pa takole:)-. Če boš bolj prijazna, bo prišla vsak teden! Juhej:bravo:.

india -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 20:16:49)

Zelo si bila prijazna, jaz bi jo celo vprašala, če pride k vnukinji zakaj pride takrat, ko tamala že spi???:hudicek:

niki5 -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 20:52:58)

mogoče jo pa na nepravem koncu nategnejo :)-:)-:)- :ups::ups:

Drugače imam pa tudi jaz rada mir takrat ko dam svoje fantke spat, to je edini čas ko si lahko vzamem čas samo zase, ja in tudi jaz ne maram glasnega govorjenja ko mi dojenček zaspi, ker če se zbudi sem potem jaz tista ali pa moj partner, ki ga morava ponovno uspavati.

ZARA -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 20:54:39)

:)-:)-:)-:)- Jancika...odlicna pripomba!!
...to ji mors povedat HuAnita - tasci namrec!!

Tejči -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:13:47)

HuAnita, jaz te pa razumem. Sem isti :hudicek: kot ti. Če pa te tašče nimajo pojma o otrocih-****:)

LP, Tea:sloncek:

Pia73 -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:17:43)

Izjeme potrjujejo pravila - jaz imam fantastično taščo. Res.

Anonimen -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:21:19)

Moja ima pa jutri 60 let, pa še nimamo darila. Bomo šli pa brez. Če se njen sin ne bo zmigal, zaradi mene.

Tejči -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:21:22)

Ma ja Pia, saj razumem..niso vse iste, ampak večina pa jih rada soli pamet:grrr:

Pia73 -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:23:26)

Saj jaz se pravzaprav zavedam kako srečo imam. Moja tašča me res obužuje. Pa ne pretiravam.

ZARA -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:24:17)

to ti misls,pa jst tud ne pretiravam...;)

Pia73 -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:26:21)

:)-:)-:)- Mi ne daš miru, kajne? Pa jaz znam tudi resna bit, res,....

Pejd na zgornjo temo,... :)-

TaRe* -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:30:14)

Ti,ti..kakšna si.boga taščica.:)-:)-
Pr men je pa glih kontra,pa mi gre tud na živce.Men pa moja govori"ne tko naglas,ne ropotat,tamala spi."Ampak mi smo tamalo tko navadli,da jo ne moti,če se mi zraven nje zgovarjamo,pa ji ne moreš dopovedat.:zmeden:
No,sej drgač je pa čist OK.Za razliko od tvoje,je moja pri meni pr.5krat na dan.8)

Joe -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:39:07)

Moja tašča je zaenkrat res kul, bomo pa videli, če jo bodo prihodnje zime kaj načele. Zob časa pač gloda...

Jančika_ -> tašče -****.ič - grrrrr! (4.2.2005 21:44:52)

Ja, moja mama je dokaj vredu. Skoz govori, da je ona že vse pozabla in da jaz že vem, kaj je dobro za otroka. Do zdaj še ni bilo kake zdrahe zaradi vnuka. Ampak kot je rekel Joe, zob časa zna narediti svoje:). Tašče na žalost nimam več, sva se pa dobro razumeli, ko je bila še živa.

Anonimen -> tašče -****.ič - grrrrr! (5.2.2005 9:03:45)

Ja upam,da bo snaha zadovoljna z mano:)-;)

kalimero -> tašče -****.ič - grrrrr! (5.2.2005 10:16:09)

A ni hecno. Tašče so grrr, pa po pravilu nobena nima pojma, mame so pa super. Iz tega se da sklepat, da boste -bomo vse tiste, ki imamo sinove obupne, odvratne, nemogoče zaplankane tašče, ki nimajo pojma :zmeden2:

Annny -> tašče -****.ič - grrrrr! (5.2.2005 11:38:11)

Moja tašča je zelo fajn, so pa prababice večji problem.

Abby -> tašče -****.ič - grrrrr! (5.2.2005 13:19:43)

Jaz imam pa z moževimi starši to srečo, da živita 15km proč, nimata avta, imata pa nekak bolesten strah pred javnim prevozom. V štirih letih sta bila 2x pri nas. Mi pa gre blazno na živce to, kako nas poskušajo uzurpirat z našimi obiski. Tašča je namreč dober mesec nazaj prestala težko operacijo, ki so jo že lep čas načrtovali. In v pričakovanju te operacije smo seveda kar naprej letali k njim, češ, kaj če jo pobere, pa ne bo videla vnukinje. Posledica tega je bila, da so se stari razvadili ko satan in so blazno šokirani, če ne pridemo več vsakič, ampak res vsakič, ko ima mož prosto. Dela pa v turnusu, tako da je pogosto ob vikendih tako ali drugače obremenjen. Še dobro.
Pa zdaj so ga v službi vsaj premestili na delovno mesto bližje domu. Prej je delal 200m od stanovanja staršev, ki so dnevno hodili k njemu, ga kontrolirali kot kakšnega smrkavca in mu prali možgane.
O tem, kaj je tašča rekla 1 teden pred rojstvom moje zlate hčerke, sem pa itak že pisala:"Če ne bo ratalo, lahko še enkrat probata." Če ne bo fant, namreč!
A je potem čudno, če jih videt ne morem, hinavcev odurnih?!

india -> tašče -****.ič - grrrrr! (5.2.2005 16:18:49)

Joj Zara kako prav si povedla, Pia kar ne meči si peska v oči. Moja tašča je tudi bila dve leti najboljša tašča pod soncem, zdaj pa jo šenkam v trenutku, pa še plačam, da jo kdo odpelje!!!:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Pia73 -> tašče -****.ič - grrrrr! (5.2.2005 16:25:32)

miška jaz mojo taščo poznam že kakih 11-12 let, tak, da bi do sedaj spoznala, če to ne bi bilo res. Verjami mi. So tudi take veš. Upam, da bom jaz vsaj pol taka,.,...

anajmad -> tašče -****.ič - grrrrr! (5.2.2005 17:57:10)

Moja tašča je ful pametna8).Vse ve,bohvari da ji rečeš kej kontra.Surlo do tleh in potem smo vsi slabi.Meni in možu je strašno solila pamet:pa to ni prav,jaz pa delam tako itd........Malo smo rešili,oz.pred štirimi leti smo rešili dokončno,ko se je men pritisk dvignu:hudicek:in seveda normalno zdej sem najslabša snaha na svetu.
Se mi pa po en strani fino zdi,ker svoji hčeri isto teži,kot je nama(menda posledica brihtola v otroštvu:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-))in so tudi na bojni nogi.
Moja mami,pa je bila tudi malček pametna,pa sva ji lepo razložila,da pred 25 leti je blo čist drgač,kot je zdej in nikoli več ni bilo problema.Čeprav,moj foter(se pa vidi,da je že v letih)je pa kr mal tečen in mu vse gre na živce.Samo,pri enem ušesu gre not,pri drugem pa ven:)-:)-:)-,pa je stvar rešena.Je pa po eni strani dosti boljše,ker smo vsi zeli oddaljeni(drugi konec SLO)in je to velika prednost,čeprav od začetka misliš,da sam niti absolutno ne boš zmogel ničesar,pa se da.
en lp:morje:D.

mimica -> tašče -****.ič - grrrrr! (6.2.2005 17:30:09)

Sicer se ne oglašam dostkrat, vas pa veliko berem in včasih mi stojijo lasje po konci.Sploh sedaj. Ne rečem včasih so nekatere tašče res pravi:hudicek::, ampak za kakšne banalnosti se kregate in jezite na njih. Se zaradi takih stvari jezite tudi na svoje mame ? Ni čudno, da so take, če pa nekatere že kar čakate kdaj jih boste lahko napadle.In vsi nasveti od tašč tudi niso slabi, saj so kljub vsem vzgojile sina, ki vas ljubi in je dober do vas.
Enkrat bom tudi jaz tašča in upam,a da bom imela drugačno snaho, kateri bom včasih lahko dala nasvet, pomislila na kakšen obisk mojega sina z družino. Ne bi rada bila na mestu vaših možev. Ste kdaj njih vprašale kaj si mislijo o vaših mamah, ki so za vas vse super ???
Nasvet : ko pride tašča, nasmešek na usta in ne že na začetku čakat na napačno besedo. Pomembna komponenta v dobrem odnosu je tudi prilagajanje.
Pa upam, da me sedaj ne boste vse napadle tako kot včasih rade naredite, ko vam odgovor ni ravno všeč. Brez zamere , ampak vsako stvar je treba kdaj pogledat iz druge strani. Kar pa še je najbolj smešno : nekega dne bote tudi ve tašče in mogoče celo enake kot vaše. In boste sedele ob sobotah ali nedeljah ob oknu ter čakale, da pride sin z družino, pa ga ne bo, saj bo snahi 15 km oddaljensoti resnično preveč. Vse se enkrat vrne ( pa ne da bi vam želela ).
Poglejte enkrat v svoje srce, sanmo to vam želim, nič slabega.Mogoče pa tudi ve delate napake ali pa razumete kako stvar narobe.

Primoza -> tašče -****.ič - grrrrr! (6.2.2005 17:49:06)

To je večna tematika o medgeneracijskih odnosih. Osebno sem mnenja, da živimo v svetu izredno hitrih sprememb in da je temu posledično potrebno na novo definirati tudi medgeneracijske odnose, med drugim tudi med taščami in snahami ipd.

Ker so ženske v sodobnem času že tako izpostavljene stalnemu presingu na vseh področjih, je povsem razumljivo, da jim zmanjka potrpljenja do tašče, če ji vztrajno soli glavo z kupom zastarelih nasvetov.

Mnenja ljudi o raznih problemih so itak v veliki večini subjektivna, se pravi, da ti je najbolj prav delati tako, kot si bil sam navajen. Ker se čas sedaj hitro spreminja, pa to velikorat pomeni, da postaneš zastarel, "okostnjak".

Mislim da mora medgeneracijski odnos temeljiti na vzajemnem spoštovanju in brez "volantiranja" na področju najrazličnejših nasvetov. Najdragocenejši nasvet je tisti, ki ga daš takrat, ko si bil zanj zaprošen. Eden izmen načinov nespoštljivega odnosa je tudi kontinuirno izstavljanje nasvetov, za katere nisi bil zaprošen. Sprenevedanje tipa "saj nisem hotela nič takega, le rekla sem, kako bi bilo najbolj dobro" je navadno licemerstvo.

Seveda pa je zadeva kompleksna, v veliki meri vezana tudi na partnerjev odziv ob morebitnem konfliktu.

Tu vedno zagovarjam načelo, da se brezpogojno postaviš na parterjevo stran.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>