stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

willma -> stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 13:07:25)

Zanima me ali je v Mariboru lažje oddat stanovanje (enosobno) z ali brez pohištva?

Pohištvo je sicer že staro, a vendarle uporabno. Pa nevem ali naj ga zavržem oz. darujem ali pustim v stanovanju.

Kakšne so vaše izkušnje?

ona -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 13:10:27)

Če bi jaz iskala stanovanje za najem,bi bila vesela,če bi blo noter tudi pohištvo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 13:23:00)

Midva sva v privat najem vzela stanovanje s pohištvom, na začetku sva dala notri le svojo psoteljo in svoj hladilnik, ker je bil le ta pokvarjen. Potem sva zamenjala še sedežno in pralni stroj. Pa dva usnjena stola tu pri računalniku sta najina, pa kar je otroške opreme, jasno. Omare so pa vse že bile notri in bi v bistvu raje videla, da bi jih lahko zamenjala, ker so pač stare, še uporabne pa tko, sam bi seveda čisto po svoje imela. Vsaj dnevno in kuhinjo recimo. Ampak se nama ne splača, čeprav sva notri že 4 leta, pa vsaj 2 leti še bomo, ker potem v drugem stanovanju mi pa ne bo nič prav prišlo to pohištvo.
Poleg tega, pa če bi dala ven omaro v dnevni, bi morala zamenjati še tla v kuhinji (ker bi se videlo) in tudi kuhinja bi se videla, bi raje imela novo.
Mah, komliciram, v glavnem, pustiš notri, če pa boš dala stanovanje v najem za dlje časa (5 ali celo 10 let), pa se zmaniš z najemnikom, če želi kupiti kaj novega oz. če že ima kaj svojega pohištva.

karamela -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 14:48:30)

V kolikor je pohištvo že res zelo staro in dotrajano  bi jaz (če bi seveda imela  še toliko Eur na zalogi), tudi stanovanje opremila, funkcionalno, ne predrago in pa tudi kr neki). Mislim, da večino še posebej študenti nimajo svojega pohištva. Pa tudi meni osebno bi motilo, da recimo vsake toliko časa (če bo več najemnikov), selil pohištvo, pa četudi ful paziš pri seljenju se kakšni vogali odkrušijo,  vrtal luknje v zid en levo drug desno.

to je moje mnenje.

natasaom -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 14:51:41)

jest bi se pa z najemniki zmenila.mogoče pa nimajo nič in bi jim prav prišlo pohištvo,tud če je staro.
če jim a tvoje pohištvo ne paše,naj pa svojega dajo notri

Laubica -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 16:53:01)

IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

jest bi se pa z najemniki zmenila.mogoče pa nimajo nič in bi jim prav prišlo pohištvo,tud če je staro.
če jim a tvoje pohištvo ne paše,naj pa svojega dajo notri

Točno tako-jaz sem bila presrečna da je bilo opremleno ker nisem imela še nič svojega -pa čeprav je bilo staro pohištvo,ko greš prvič na svoje nimaš dnara še za pohištvo

Pi-kica 1 -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 18:24:27)

Več ali manj se pričakuje, da je stanovanje opremljeno. Če dobiš najemnike za daljšjea dogovoriš, če bi raje imeli svoje pohištvo notri. Neopremljeno stanovanje boš zelo težko oddala in najemnina bo nižja

Majuska -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (24.3.2008 21:34:01)

Kot najemnica sem bila zelo vesela, da je bilo stanovanje opremljeno ... ker je to pomenilo, da sem rabila kupiti le nekaj malenkosti. Ponavadi glih nimaš viška denarja še za opremo kupovat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kaliope -> RE: stanovanje v najem-z ali brez pohištva? (25.3.2008 14:24:03)

odvisno komu misliš oddat - če študentom, potem itak da opremljeno, če za kratek čas nekomu, potem je tudi boljše, da je opremljeno, če pa za dalj časa, pa si bo podnajemnik verjetno hotel sam opremiti ... najbolje, da se pogovoriš z morebitnimi podnajmniki

Stran: [1]