riž in koruza (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

zanna -> riž in koruza (24.3.2008 10:24:55)

Mene pa zanima, če lahko pol leta staremu dojenčku ponudim kašice, ki vsebujejo riž in polento. Prosila bi tudi za kakšen recept in kakšen riž je najboljši.

Hvala za odgovor

biga -> RE: riž in koruza (24.3.2008 11:46:18)

Seveda lahko, sploh če si začela gosto hrano uvajati že prej. Riž in koruza oz. polenta sta med žitaricami prvi, ki ju uvedemo v jedilnik dojenčka. Oboje lahko vmešaš v sadno ali zelenjavno kašico, polenta je zelo dobra s sadjem. Jaz skuham polento na vodi, nato dodam adaptirano mleko in naribam noter surovo jabolko ali iz kompota. Dodam kako slivo ter žličko javorjevega sirupa in njami. Polento ima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zelo rad tudi z brokolijem, bučkami in drugo zelenjavo. Riž mu dajem basmati, ker je najbolj mehek. Dobra kombinacija za začetek je tudi kuhan riž in hruška iz kompota z malo cimeta. Riž gre pa seveda dobro skupaj tudi z zelenjavo.

_annela_ -> RE: riž in koruza (24.3.2008 12:26:45)

ja probaj mu ponuditi riž pa korenček,uglavnem moj obožuje riž in bilo kera zelenjava zraven (korenje,bučke,brokoli,cvetača,in tako,lahko pa probas tudi s sadjem)pa se malo mu dam zraven kdaj piščančje al pa puranje meso)staremu 6 mescov

petrika -> RE: riž in koruza (27.3.2008 11:28:31)

Ja, riž in koruza sta prvi žitarici, ki ju lahko ponudiš otroku. Najprej naj ju poskusi sama, brez dodanega sadja in zelenjave, da se navadi okusov, nato kombiniraj. Po 6 ali 7 mesecu lahko počasi začneš že s pšeničnimi izdelki. Pa dober tek.

Stran: [1]