KT - krajši cikel - zanesljivost? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

spetkrena -> KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 7:59:49)

Zaradi "izrednih" razmer sem morala za ta mesec prehenati z jemanjem KT 6 dni pred koncem zavitka (ostalo mi je še torej 6 tabletk,ki sem jih zavrgla)

Pa me zanima, če je zaščita s KT zanesljiva, kljub temu, da sem skrajšala ciklus?

Anonimen -> RE: KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 11:02:03)

ne zaščita ni zanesljiva, nikakor se ne zanašaj na to.

polona5 -> RE: KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 11:22:58)

Če si  potem, ko si prenehala s KT, naredila le 7 dnevni premor in nato nadaljevala z novim zavitkom, je zaščita zanesljive!!! LP

emmy -> RE: KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 11:56:26)

Se strinjam s polona5.

Sem to že večkrat storila pa potem po 7 dnevnem premoru spet normalno jemala KT naprej in je bilo vse ok.

ninataja -> RE: KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 12:00:45)

Ne, mislim da to ne drži kar pravita predhodnici. V zavojčku je 28 tablet in te moraš pojesti, da se ti ohrani zaščita in ne smeš nehati jemati (recimo v 20 dnevu). Lahko kvečjemu nadaljuješ z naslednjo škatlico tablet in s tem prestaviš krvavitev ...  

polona5 -> RE: KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 13:51:01)

Ninataja, v zavojčku je 21 tablet in dr.Pušenjak pravi tako, da če narediš le 7 dnevni premor in nato začneš z novim zavojčkom je kontracepcijski učinek zanesljiv, če pa narediš daljši premor, moraš pojesti vsaj 7 tableta, da začne zaščita ponovno delovti. Saj čene si lahko vsaka na njegovi strani to lahko prebere. Tudi sama sem to že prakticirala in je delovalo. LP

polona5 -> RE: KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 13:58:50)

Spetkrena no saj sem lih kar opazla, da ti je verjetno prav tebi Pušenjak odgovoril prav tako kot jaz. Lp

spetkrena -> RE: KT - krajši cikel - zanesljivost? (24.3.2008 15:11:42)

Ja, sem preverila še pri strokovnjaku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa se mi zdi, da sem že enkrat pri njem brala, da je potrebno jemati tabletke vsaj 7 dni (pa potem 7-dnevni premor), da so zanesljive

Vseeno se pa tudi vam najlepše zahvlajujem za vse odgovore

Stran: [1]