krvave nitke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

barni -> krvave nitke (23.3.2008 11:17:33)

Ali ima katera izkusnje s tem? Nasa 4 mesecnica jih ima ze od priblizno drugega meseca obcasno. Sedaj sem na dieti brez mleka in jajc. Koliko cassa je treba biti na dieti da se pojavi ucinek? Tega je sicer malo, pojavi pa se predvsem takrat, ko se obilno in s pritiskom pokaka.

Hvala vsem za vase izkusnje, ker je zadeva precej nadlezna za moje zivce.

LP.

ŠpelaP -> RE: krvave nitke (23.3.2008 11:52:55)

Učinek (diete) se ponavadi pokaže v dobrih 2-3 tednih ali pa že prej.
Krvave nitke so pa lahko tudi od napenjanja in "trdega" kakanja - počena žilica ali razpokana danka.
Če opaziš, da ima pri trdem kakanju ranjeno luknjico v ritko, jo lahko rahlo namažeš z bepanthen mazilom (z bibo palčko) - tak nasvet smo mi dobili v bolnici, kjer sva bili z malo zaradi rota virusa in je imela zaradi driske ranice v ritki in posledično vedno nekaj krvavih nitk pri kaknju. Ko so se ranice pozdravile, tudi krvavih nitk ni več bilo.

barni -> RE: krvave nitke (23.3.2008 16:35:38)

SpelaP, pa so bile te ranice vidne od zunaj? Mazati na zunanji strani ali tudi kaj bolj notri?

Nasa deklica kaka zelo tekoce, v bistvu sploh nima trdega blata, se kasastega nima. Tako da sumim, da bi morda lahko bilo tudi to, ker se pred kakanjem precej napenja, potem pa s pritiskom "ustreli" v plenico. Obicajno potem takoj kaka se enkrat ali dvakrat in takrat se pojavijo te nitke.

Sedaj sem na dieti en teden in ucinka se ni, se vedno se ji obcasno pojavijo te nitke, v kakcu pa je tudi nekaj sluzi, barva pa je zlatorumena.

Ima se katera podobne izkusnje? Hvala vsem!

ŠpelaP -> RE: krvave nitke (23.3.2008 17:14:37)

Pri naši so se videle take male razpoke ob vhodu ritne luknjice.
Tako kot trdi kakec lahko tudi zelo tekoč kakec (driska recimo) nadraži sluznico in kožo.

Ali si bila že pri zdravniku zaradi te težave? Če še nisi bila, bi bilo pa morda dobro, da se posvetuješ z njim in ti svetuje glede vaše težave.

Stran: [1]